Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

РусЙе

Мнения: 5 302
...чакам да ми каже някой, че почвам да готвя. Very Happy
Цитирай


Мнения: 8 592
Пускаш ги във вряла вода буквално за секунди, ама защо ти трябва да ги попарваш - аз си ги правя винаги пресни.
Цитирай


Мнения: 8 592
Водата в която попарваш, може да е леко подсолена.
Цитирай

РусЙе

Мнения: 5 302
Благодаря ти Very Happy. Току-що се оправих и сама. Да личи си веднага как си сменят цвета. Ама за сурови не съм чувала 4е пак става newsm78
Цитирай

София

Мнения: 3 250
Замразяваш във фризера само попарени листа. Или слагаш сурови в бурканчета и стерилизираш.
Цитирай

Варна

Мнения: 446
Аз замразявам листата сурови, наредени едно върху друго, помежду слагам тук-там гьозум /джоджен за тези дето не са от Варненско/. Увивам в полиетиленово фолио. Преди да готвя с тях, както са замразени, ги пускам в тенджера с вряла подсолена вода с лъжица-две оцет вътре. Имат съвсем вкус на пресни.
Цитирай

София

Мнения: 382
Аз от Звездев видях,че той всички зелении-лапад,спанак,даже и лозовите листа,залива с гореща вода от Ел.каната и после веднага измива със студена.Става бързо и не се размиват.А постни сърмички стават чудесно и с листа лапад Wink
Цитирай


Мнения: 4 748
Аз замразявам листата сурови, наредени едно върху друго, помежду слагам тук-там гьозум /джоджен за тези дето не са от Варненско/. Увивам в полиетиленово фолио. Преди да готвя с тях, както са замразени, ги пускам в тенджера с вряла подсолена вода с лъжица-две оцет вътре. Имат съвсем вкус на пресни.

и в наше село е гьозум, споко
Цитирай

Пловдив

Мнения: 121
Аз също не ги попарвам
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.