Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 18 юни 2006, 21:18 ч.

Какви документи трябват за детските?

 • 4 863
 • 10
 •   1
Отговори
 • Мнения: 2 657
Досега съм носила само бележка за доходите ми от фирмата и акта за раждане на детето.Та сега се 4удя дали няма да ми искат утре като отида още някакви документи Rolling Eyes
Само да поясня,4е мъжа ми няма трудова книжка нито пък се води на договор.

# 1
 • Мнения: 114
На мен ми искаха бележка за дохода през последните 12 месеца, удостоверение за раждане на детето, бележка от училището, че е ученик/ ние сме на 11 г./ и личните карти на двамата родители. На моя приятелка съпругът  не работи и ги накараха да донесат нотариално заверена бележка , че за последните 12 месеца той няма доходи.

# 2
 • Mediterraneo
 • Мнения: 20 720
Никога не са искали нотариално заверена бележка  Peace

# 3
 • Мнения: 114

Е, тук явно искат - не вярвам да ме е излъгала

# 4
 • София
 • Мнения: 3 271
Зависи при кого ще попаднеш. Когато мъжът ми беше безработен им показвах трудовата книжка. Една жена поиска декларация (не трябваше да е нотариално заверена), че не работи. След 6 месеца само погледнаха трудовата книжка и не искаха декларация. Регистрирани сме на различни адреси в 2 града. И затова обикновенно искат повече документи.

# 5
 • Мнения: 3 749
На мен ми искаха и трудовата книжка.
Значи:
Акт за раждане на детето - оригинал и копие,
удостоверения за доходите на двамата за 12 месеца назад (натвърдвам на уверения, а не служебни бележки, макал че ако се примолиш може и да се смилят).
Ако съпругът ти не работи ще трябва трудовата му книжка и да напише на молба-декларацията, че е безработен (отстрани).
При различни постоянни адреси при нас искаха мъжО да напише отстрани на декларацията, че не поучава наем от постоянния си адрес...

# 6
 • Мнения: 2 910
Йо, аз април ги подавах и ми искаха само удостоверението за раждане на детето и доходите за 12м. назад. На молбата напиши от името на мъжа си: Не работя и не получавам доходи, за което се подписвам и мисля, че ще минеш само с това Peace

# 7
 • Mediterraneo
 • Мнения: 20 720
Абе хора, наистина ли всеки месец носите оригинал и копие на акта за раждане?!  ooooh!

# 8
 • Мнения: 3 929
Аз не знам дали да повдигна нова тема или да задам въпроса си тук, понеже е свързан с това, за което говорите. Моля, модераторите, ако сметнат за необходимо, да оформят отговора ми като нова тема. Значи, аз носех двете служебни бележки - моята и на мъжа ми за доходите, сега вече са удостоверения; личните ни карти и копие от акта за раждане на детето, но само първия път, когато подавах документите. После акт не ми искаха. Когато трябваше да занеса удостоверение за доходите на мъжа ми, ми казаха, че може да е за последните 6 месеца, защото в архива имали данните за предните 6. За мен се отнасяло същото. И аз вече не знам кой какво иска. Нали по закон удостоверенията трябва да са за 12 месеца, а можело и за 6. Освен това, искам да питам следното. Когато изплащат детските, за колко месеца ще изплащат - за 6 или за 12? Т.е. след колко време пак наново трябва да подавам документи - след 6 или след 12?
Още нещо. Мъжът ми в моменто работи, но без трудов договор. И няма и трудова книжка. ЮКогато беше безработен, менакараха той да напише и подпише декларация - свободен текст, че е безработен за еди кой си период. А гледам, че на някои от вас са им искали да представят и трудова книжка в тези случаи. Ами как да представя такава, след като той няма?! А и на всичкото отгоре, не е регистриран като безработен в бюрото по труда, а някъде искали справка от бюрото по труда, че безработния е регистриран като такъв там. Е, извинявам се за дългия отговор. Много ще бъда благодарна, ако някой отговори на въпросите ми.

# 9
 • Мнения: 2 910
zuki, на мен ми искаха доходите за 12м. назад, което наистина е глупаво, тъй като те би трябвало в архива да имат данните за последните 6м. Първият път, когато подавах молбата ми искаха акта на детето, удостоверение за сключен брак, личните карти и трудовата книжка на мъжа ми. Трудова книжка не съм носила, тъй като мъжа ми няма такава и се направих на разсеяна Embarassed. Следващите пъти, когато подавах ми искаха само попълнената молба с доходите. Аз си нося за всеки случай и акта на детето, за да не ме връщат напразно.
Детските си се изплащат всеки месец и вече ще трябва да подаваме молби веднъж в годината, което вече си е улеснение.

# 10
 • Mediterraneo
 • Мнения: 20 720
Не е глупаво това, че искат бележка за година назад. Има хора, които само така успяват да се включат за детски. Например, ако не вземаш всеки месец еднаква заплата, като разделиш общия доход на 12, може и да станеш. А ако делиш на 6, може да надвишиш деференциалния минимум.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт