Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 1 150
Мами, наложи да сменим квартирата. На мен ми е криво на ново и за сега чуждо място, а на малкия още повече. Кажете хитринки , за да преодолее малкия това чувство. Милия се лута не знае кое къде му е, беше свикнал с всичко , знаеше къде му е детската, кухнята, банята, къде да грачките, сега всичко е различно, Само хленчи. Ас съм търпелива, предполагах, че ще му бъде трудно, но ми се ще да се успокои и той. Благодаря ви предварително!

# 1
Не се притеснявай, а измислете някаква игра с която да му помогнете да опознае апартамента. Например, да подредите заедно играчките, да подредите кухненските шкафове и разни такива. Ние съвсем на скоро се преместихме и го изживях, а моят син е на 2г и 8 месеца и в началото не искаше да се прибира в новото, а само към старото го влечеше. Но постепенно свикна, сме мине този период Simple Smile
успех Wink

# 2
 • София
 • Мнения: 3 418
 Ние също скоро сменихме квартира и не можем да свикнем, сякаш сме на хотел. За децата също ще е доста объркващо. Обаче те по-бързо свикват с промените.

Покрай преместването децата са при майка ми и баща ми. Всичко подреждах аз, но играчките ги оставих в пликовете и кашоните те да си ги подредят като се върнат. Да си почувстват стаята поне малко по-близка и позната.

# 3
 • София
 • Мнения: 1 150
Ние се пренесохме с мебелите, те са му познати, опитах се данаредя играчките, където си бяха, ама той като му кажа хайде в кухнята тръгва нанякъде и се спира и се върти като обран и не знае накъде да поеме, милия направо ми е жал, всичко си беше като традиция, сутрин с едно си играе, следобед с друго, той си ги измисля, не е нарочно. Сега ....вярно като на хотел. Една позната ме посъветва да му купя нова интересна играчка, но ходя на работа и не можах да намеря наоколо.
А за прибирането - ние сме на новото място от снощи и съм почти убедена, че и аз ще поема към старата квартира, пък децата ли няма.
Мноооого мразя таквиа промени, толкова е куцо значи....

# 4
 • София
 • Мнения: 3 418
Милото, като си го представих как се върти и търси кухнята и ми дожаля.Обаче въпреки това ще свикне по-бързо от Вас.
Дано поне легълцето му е в същата посока.

Мъжа ми се смее и се чуди коя ли вечер пак ще си стигне до старият блок и ще се сети, че вече не живеем там.

# 5
 • София
 • Мнения: 1 150
Милото, като си го представих как се върти и търси кухнята и ми дожаля.Обаче въпреки това ще свикне по-бързо от Вас.
Дано поне легълцето му е в същата посока.

Мъжа ми се смее и се чуди коя ли вечер пак ще си стигне до старият блок и ще се сети, че вече не живеем там.

Леглото му не е в същата посока, но з амое учудване спа непробудно 1-та нощ на новото място. Иначе се лута насам натам  Cry дано свикнем, аз все казвам  "у нас" за старото място, макар че не мой апартамента, ама пак.

# 6
 • Мнения: 2 820
Ние когато се преместихме, аз наредих стаята й по съвсем същия начин като предишната, въпреки че не беше особено удобно, но после го разместихме, като посвикна. Дори тапетите пак бях на облачета, но друг тип.

# 7
Ние го направихме това с объркването, може би на 1-вата семдица беше с еприбираме с колата, обаче по навик си караме към старото и по едно време се усетихме, подминахме и продължихме към новото(кварталите са един до друг), голям смях беше Simple Smile......навикът е страшно нещо

# 8
 • Мнения: 137
Ние се пренесохме преди месец и половина. Първата вечер беше кошмарна, при все че дребния беше идвал многократно преди това в новата къща. Като стана време за спане, като започна да реве че иска да си ходи на колата, рев, рев, край няма, оставих го да спи на нашта спалня, че уж му беше позната, но не.

По едно време мислех да запаля колата да си ходим да си спи в старата къща. След поне час рев се укроти и заспа.

Хитринки не знам, просто свикна, горе долу 3-4 дена го усещах че има желание да си ходи от време на време Simple Smile

А големия той пък в другата крайност, каза аз тука оставам, не ме водете пак в старата къща.

# 9
 • Варна
 • Мнения: 7 534
Ние като се преместихме миналата година, Вики изобщо ми се струва не усети промяната (и Слава Богу). Може би защого се преместихме с мебелите и всичко като е познато - проблеми няма.  Grinning

# 10
 • Мнения: 8 769
Льонеберя, ние се преместихме през ноември м.г. Въпреки, че се нанесохме в апартамента на моите родители, с който Кейти бе свикнала изключително много, доста време повтаряше, че иска да си ходим у нас, във Възраждане... Confused
Твоят дребосък е по-малък, и по-бързо ще забрави и съответно ще свикне с новото място. Измисли някакви игри, с които развлекателно да опознаете апартамента. Това ми идва наум само... newsm78

# 11
 • Мнения: 948
Ние сменихме държавата и континента преди около 2 месеца, за да е още по-весело, останахме в България за малко, та и се събраха на бебата 4 квартири за 2 месеца (в Лондон - на временна квартира, и сега на постоянната). Бебката понесе всичко изненадващо добре - но то е до темперамент; и с големите хора си е така - на някои е по-трудно с промените от други. Имахме едни много стресиращи 2 дни в къщата на нашите, не ме пускаше (мен и любимото одеало).

Разопаковай играчките възможно най-бързо; слагай му в легълцето обичайните неща по същия начин. Ако има любим предмет: сега са най-полезни (Мариана си гушкаше одеалцето; не успях да и го взема да го изперем една седмица; много се радвах, че го има).  Не експериментирай с нови храни, не се опитвай сега да му махаш биберон и т.н., да сменяш детегледача, или нещо друго. Едно по едно с промените  Heart Eyes Запази му режима постоянен и рутинните неща: ако първо се къпете, после вечеря: не го променяй.

Играйте на "къде е" - патето, кучето, друг някой плюшко, крий ги под новите неща (или в кухнята), и ги търсете заедно.

Най-малките всъщност свикват най-лесно, много по-трудно е за дете на 6-7.  По-скоро ти трябва да запазиш старите неща в новия контекст, а не да даваш нови играчки. Ама като ги знам колко бързо се разсейват - за 2 дни ще свикне!

Късмет!

# 12
 • София
 • Мнения: 31 767
Време...
Сменихме апартамента когато Дияна беше на 1.7г Докато траеха ремонтите по детската стая, Дияна спеше при нас в хола. Доста от нещата й бяха познати. Извади играчките, познати неща и т.н.
При нас имаше малък смекчаващ факт... мама замина за чужбина и ние се преместихме в нейния апартамент - Дияна е била на гости на мама от време на време, и може би обстановката не й беше коременно променена.
Ще свикне, но трябва малко време. То на мен ми е трудно на ново място, та какво остава за дечицта. макар, че малките са по-приспособими.

# 13
 • София
 • Мнения: 1 150
Мами, благодаря ви за добрите идеи. Ще опитам всичко, дано свикне малкия патиланец  Hug

Последна редакция: вт, 20 юни 2006, 09:47 от Льонеберя

# 14
 • София
 • Мнения: 1 105
Ух и на нас ни предстои същото. Аз много се притеснявах как ще го приеме детето и започнах да му обяснявам (той е на 4 години), че ще имаме нова къща и няма да живеем повече тук. Странно, но той дори се зарадва и няма търпение да се преместим, НО все пак не знам как ще приеме новото жилище. Понеже е близо, няма да сменяваме детската, всичките му приятели са тук, а и моите и смятам да идваме тук да си играе. Там, където отиваме, няма градинки, а децата е ясно, че не познаваме. На мене ми е много криво, адски си свикнах с тукашната обстановка Cry, ама няма как. Ще го преживея някак

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт