Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Кога е втасало?

  • 28 ноем. 2004, 09:18 ч.
  • Преглеждания  3 426  Мнения  6  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 687
Много тъп въпрос ама като не знам да питам експертите  Simple Smile
Как да разбера кога е втасало тестото? Днес ще правим прощъпулник и сега го замесих, но във всички рецепти, които намерих тук пише "да втаса". Ама как да разбера, че е втасало  Embarassed
Ползвам обикновена мая (не суха), ако има значение.
Благодаря предварително.

ПС После ще изказвам благодарности на няколко майки тук, че си откраднах по малко от рецептите им. Дано само се получи нещо  Simple Smile

Реклама
# 1
  • БГ - София
  • Мнения: 7 803
Здравей,
Ами като си удвои обема си е втасало.
Майка ми прави една "къпана" питка, като замеси тестото го слага в чист плик и го потапя в хладка вода (тестото да остава сухо, плика да е голям), да го залее. Когато тестото е готово то изплува отгоре на водата. За да ти втаса по-бързо може да го сложиш на топло, аз го слагам на парното, но го включвам на слабо или съвсем го изключвам, ама преди това е бил включен.
Дано съм била полезна  Grinning .

# 2
  • София
  • Мнения: 30 532
това с плика не го знаех Wink Аз също слагам тестото на топло под или на радиатора, общо взето какво казва Ellypr тестото трябва да надъбне, удвоява обема си

# 3
  • Мнения: 687
Благодаря.
За топлото и аз го знам, ама се чудих колко да го чакам. Чакам да се удвои и се заемам с оформянето на питката.

# 4
  • Пловдив
  • Мнения: 4 069
Увии тавата с тестото в найлон и отгоре някаква кърпа и остави да втаса.
За да е хубаво втасало тестото то трябва да увеличи обема си 3 пъти.
После преди да оформиш питата пак размесваш леко тестото и като я оформиш пак оставяш малко да набъбне.
Аз много често меся пити и точа баници и по тази технология стават страхотни.
Дано съм била полезна.

# 5
  • Мнения: 4 358
Момичетата са ти дали чудесни съвети, аз знам още един - като натиснеш с пръст тестото, ако е втасало, дупката се запълва веднага.
Чакаме снимки  Grinning ... и рецептата  Grinning

# 6
  • Мнения: 687
Цитат на: tedi_b
Чакаме снимки  Grinning ... и рецептата  Grinning


Ами аз ползвах една твоя идея за питка, дето се реже на кръст  Embarassed  Обаче вчера мъжът ми вместо суха мая, купи обикновена, та импровизирах малко с рецептата. На вид не го докарах много, но пък стана многооо вкусно. И на синчето му хареса, което е най-важното.
Ако не ме досрамее ще кача по-късно някоя снимка да си кажеш мнението  Simple Smile

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт