Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 905
Останаха ми 4 белтъка. Дайте ми идея, какво да ги направя.

Предварително благодаря.
Цитирай


Мнения: 645
Агнеса


ПРОДУКТИ:
7 с.л. брашно
200 гр краве масло
1 ч.ч. пудра захар
2 ч.ч. смлени орехи
4 белтъка
2 ванилии
Глазура:
4 жълтъка
1 ч.ч. пудра захар
1 с.л. ром(коняк)
3 с.л. какао


 
ПРИГОТВЯНЕ:
Маслото се разбива с пудрата захар до побеляване. Прибавя се по малко брашното. Прибавят се орехите и ванилията и се разбърква добре. Накрая се добавят белтъците, разбити на твърд сняг и сместа внимателно се разбърква. Сместа се изсипва в предварително намазана с масло и посипана с брашно тавичка (или покрита с хартия за печене). Сладкишът се пече в умерена фурна, за около 15-20 минути. Ако бързо започне да розовее, покрийте го отгоре с хартия за печене.
За глазурата: Жълтъците се разбиват на водна баня ( над съд с кипяща вода, но дъното на купата да не допира водата) заедно с пудрата захар до побеляване и сгъстяване на сместа. Прибавя се какаото и 1 с.л. ром(коняк).
Изпеченият сладкиш се залива с глазурата и се оставя да престои 24 часа. След това се нарязва на ромбоидни или квадратни парчета.
Цитирай


Мнения: 645
Бадемови бисквити (AMARETTI)



ПРОДУКТИ:
2 ч.ч.  бадеми
1/2 ч.ч. захар
1 ч.л. ванилия
2 ч.ч. захар
5 белтъка


 
ПРИГОТВЯНЕ:
Попарете бадемите, обелете ги и след това леко запечете. Нарежете ги на ситно или ги счукайте в хаванче, заедно с 1/2 ч.ч. захар. Добавете ванилията, разбийте белтъците със захарта на твърд сняг и ги добавете към бадемите, като внимателно разбърквате. Поставете тестото в готварски шприц и шприцовайте кръгли плоски бисквити (около 5 см в диаметър), на разстояние една от друга в предварително намазана с мазнина или покрита с хартия за печене тавичка. Поръсете всяка с малко кристална захар и ги оставете на стайна температура за около 1 час. Загрейте фурната до 180 градуса и печете около 20 минути.
Съхранявайте в затворен съд.
Цитирай


Мнения: 4 212
Ако оби4аш "целувки" разбиваш ги на твърда пяна със захар и пе4еш на слаба фурна бърху оризова хартия. Very Happy ..просто докато изсъхнат
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 837
Кокоски някой беше дал във този форум, аз съм ги изкопирала в готварската си книжка:
Кокосови сладки

Продукти:
 
2 белтъка
2/3 чаши захар
1 ванилия
щипка сол
3 ч.ч. кокосови стърготини
 

Приготвяне:
Разбиват се белтъците със солта и ванилията на твърд сняг. Прибавят се кокосовите стърготини и пак се бърка на ръка. От гъстото тесто с малка лъжичка се сипват купчинки в намаслена тавичка, върху всяка купчинка се слага по един бадем или орех и се пече на слаба фурна (макс. 180°С) до порозовяване. Като поизстинат, се вадят от тавичката.
Цитирай

София

Мнения: 631
Цитат на: boo
Кокоски някой беше дал във този форум, аз съм ги изкопирала в готварската си книжка:
Кокосови сладки


 На DolceVita са..
  liplick   liplick  и са страхотнии..!!  newsm74
Цитирай

София

Мнения: 1 905
Мерси на всички.

Сега изпаднах в чуденка дали да пробвам рецептата на Biju1 или тази на boo/DolceVita . Май ще ходя да купя бадеми и кокосови стърготини...

За Агнесата трябват 4 цели яйца иначе е много вкусна. Правила съм я.
Цитирай

София

Мнения: 1 905
Teya,

дай прорпорции за целувките. Аз не съм им голям почитатал, но има кой да им се зарадва.
Цитирай

София

Мнения: 1 905
Направих Бадемовите бисквити по рецептата на Biju1.

На вид приличат на ореховки, но са светли. На вкус са по-скоро като целувки с дъх на бадеми. Мисля, че ще станат и с орехи. Ако ги оставиш 1 час на стайна температура, както е по рецептата, се разливат и ако са близо една до друга се сливат. При печенето се надуват - прадимно на ширина. Трябва да се остави между тях почти толкова място, колкото са широки самите бисквити.

От една доза, излязоха три тави. Пекох ги направо в тавата на фурната - нормална печка 60/60 см.
Цитирай

София

Мнения: 1 905
Кокоските са страхотни. Използвах 5 пакетчета по 45 гр. кокосови стърготини. Правят се много лесно и бързо.
Цитирай
Една изпитана рецепта за целувки:
Пропорциите ми са за 3 белтъка.
Разбиването става в емайлирана тенджерка, т. к. се слага на котлона на най-малката степен и се следи да не се прегрее сместа. Като начало се добавят 2 к. ч. кристална захар и разбиването започва... до твърд сняг, постепенно се добавя 1 к. ч. пудра захар като се внимава сместта да не се отпусне. Разбира се и ванилия. След това с шприц, по-възможност голям се правят розички върху хартия за печене. Сушат се буквално, но поне на 100 градуса.
Цитирай

София

Мнения: 1 905
Да допълня, че ако кокосовите стърготини са по-фини, кокоските стават доста сухи. По-добре купете от дебелите стърготини. На Биосет са в пакетчета по 20 грама фини стърготини. ТРябват около 10 пакетчета. На Меркурий (мисля) са в пакетчета по 45 грама по-дебели стърготини. Трябват около 5 пакетчета.
Цитирай

Пазарджик

Мнения: 72
Малко е късно за тази рецепта, но можеш да я използваш друг път, когато ти останат белтъци Smile

Сладкиш "Рафаело"

Блат:
6 белтъка, 200г захар, 100г брашно,1 пак. бакпулвер, 150г кокосови стърготини

Крем:
300г прясно мляко, 100г захар, 3-4 с.л. брашно, 2-3 жълтъка, 200г масло, 1 ванилия
кокосови стърготити за поръсване

Продуктите за блата се разбъркват и сместа се пече в умерена фурна за 15-20 мин. От продуктите за крема /без маслото/ сваряваме крем, оставяме го да изстине и го смесваме с омекналото масло. Намазваме опечения сладкиш и поръсваме отгоре с кокосови стърготини.
Цитирай

София

Мнения: 1 905
Steffanie,

Благодаря. Звучи добре. Ще го пробвам в най-скоро време.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.