Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 20 юни 2006, 23:49 ч.
  • Преглеждания  8 506  Мнения  17  Онлайн  2
Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 3 162
Момичета кажете как се замразява - преди това бланшира ли се и колко минути newsm78

Реклама
# 1
  • Варна
  • Мнения: 1 866
Момичета кажете как се замразява - преди това бланшира ли се и колко минути newsm78
Аз съм замразявала директно, само го почиствам преди това. Но може и да го бланшираш.

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 3 162
благодаря   bouquet и аз няма да го бланширам, тогава. Grinning

# 3
  • Мнения: 6 588
Аз никога не бланширам, но ще обяните ли защо се бланшира  newsm78

# 4
  • Sofia
  • Мнения: 3 162
ами за бланширането не мога да дам свислен отговор Laughing аз мисля, че така се запазва зеленчука по-твърд(примерно чушки за пълнене ако замразяваш).

# 5
  • Мнения: 6 588
Нали бланширане е попарване- значи по- мек ......но защо  newsm78

# 6
  • Sofia
  • Мнения: 3 162
не е точно попарване..........за толкова кратко време не омекват.

# 7
  • София
  • Мнения: 3 631
Аз само го почиствам, слагам в торбичка и пъхам във фризера.

# 8
  • Мнения: 220
Бланшираният зелен боб е по вкусен като се наготви след това /според мен/
Замразявала съм суров , но след това става като гумен. Трудно се сварява и вкусът се променя.
Същото важи и за граха.

Не случайно през късна есен преди слана всичко се бере . Фризера е същото , с по-голяма сила.

# 9
  • у наше "село"
  • Мнения: 922
Когато замразявам зеления боб винаги го бланширам - за да не смие при готвенето. Така знам от баба Grinning  chef

# 10
  • Мнения: 974
Когато замразявам зеления боб винаги го бланширам - за да не смие при готвенето. Така знам от баба Grinning  chef

И аз винаги го бланширам + изброените по-горе причини, фасулът е замразен почти готов  и отнема много малко време за приготвяне Peace

# 11
  • Мнения: 9 794
Аз лично нищо не бланширам и не мисля, че не е вкусно, като се сготви. Зеленият боб не ми е ставал "гумен". Но някъде четох, че при бланширането се унищожават някакви си микроорганизми.

# 12
  • Тук и сега
  • Мнения: 2 282
Как се бланшира? потапяш във вряла вода, за колко време?

# 13
  • Мнения: 974
Как се бланшира? потапяш във вряла вода, за колко време?

Бланширам  около 5 мин, и май е много, но аз много често го забравям ooooh!,дано и други се включат да кажат.

Можеш да сложиш и лимонов сок във водата, за да се запази цвета на фасула (правя го с броколито.. за фасула сега ми хрумна, но принципа е същият)  bouquet

# 14
  • Варна
  • Мнения: 446
В къщи зеленият боб се бланшира преди замразяване. Около 5-6 минути - докато си смени цвета. Във водата само сол, без лимонов сок. Фризерът не стерилизира храната вътре, а само забавя развалянето. Затова е по-добре нещата, които се слагат вътре да са поне повърхностно обработени. Пък и после се сготвя по-бързо. Освен това някои продукти след размразяване си сменят цвета, ако преди това не са били топлинно обработени, поне малко - недейте например да пробвате да замразявате праскови - след размразяване са кафяви Sick

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт