Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 3 452
Biju1, ти си ми сърдита, но ако не ме лъже шестото чувство, май имаш някакъв рс-вариант на рецептурник. покрай всчики вкусотии тук се сетих за агнесите на мама. дали случайно имаш рецептата. ще съм ти много благодарна Smile
Цитирай
1 chasha pudra zahar
200 gr. maslo
1 chasha schukani orehi
4 beltaka
1 chasha brashno
Vsichko se razbiva dobre.Peche se v namaslena tava.
 glazura
1chasha pudra zahar
4 jaltaka
Zaharta i jaltacite se razbivat dobre.
Sladkisha se namazva s glazurata sled kato iztine.
Sled tova se slaga v hladilnika za da se stegne glazurata.
Nariazva se na romboidi.
 #X-mas
Dano sam uspiala da pomogna.
Цитирай


Мнения: 3 452
благодаря Smile , ще намеря време тия дни и ще измайсторя сладкиша.
Цитирай

София

Мнения: 69
АГНЕСАТА е най, най, най-любимият ми сладкиш! Обожавам го!
До колкото знам, това е аристократичен сладкиш! Голям фурор ще направите, ако го поднесете на новогодишната трапеза!

Горната рецепта е точна, но е много важно следното:

1. Белтъците за тестото задължително се разбиват на сняг и се добавят накрая към сместа, като се бърка с лъжица (не с миксер).
2. Тестото се пече на 200 гр.
3. Жълтъците и пудрата захар - за глазурата, трябва да са разбити на пух (обема да нарастне около 4 пъти).

Бременните и кърмачките да внимават, тъй като жълтъците са сурови!

Аз лично не смея да я ям, докато съм бременна.
Цитирай


Мнения: 3 452
благодаря ви много за рецептата и съветите!
 Smile агнесите странаха страхотни, само аз малко избързах с изваждането от формата и глазурата ми потече настрани......ама лакомия Confused
Цитирай

Варна до морето

Мнения: 2 655
Познавах една възрастна дама, която винаги ме гощеваше с АГНЕСА. Беше страхотен. Искам да го направя за Коледа, но имам въпрос:

 Question  Question  Question Орехите след като се счукат мога ли да ги смеля на машинка и така да ги сложа в сместа?
Цитирай

София

Мнения: 69
Аз орехите ги слагам смлени, а не счукани. Оригиналната рецепта е със смлени орехи!
Ммм, за Коледа значи!  Laughing Ще си оближете пръстите! После да споделиш реакциите на фамилията! Very Happy
Цитирай


Мнения: 3 452
Пела,
Аз доколкото помня на майка ми агнесите, тя ги правеше със ситно смлени орехи - ситни и пухкави.
Аз ги смлях малко по-едро, т.е. станаха хем слмени, хем счукани и се получи много добре. Орехите малко се усещаха, че хрупат. Но не знам какъв е най-оригиналният вариант Thinking
Цитирай

София

Мнения: 3 369
Орехите се мелят, за да втърдят тестото, ако са счукани става по-пухкаво и се троши, което вреди на глазурата  Smile

И на мен ми е любим сладкиш и да в икажа ли - ми хапвах си около миналата Коледа от него няколко пъти, пък бях бременна тогава. Не се сетих за суровите жълтъци  Embarassed , слава богу нищо ни няма.
Цитирай


Мнения: 3 452
Цитат на: SZA
Орехите се мелят, за да втърдят тестото, ако са счукани става по-пухкаво и се троши, което вреди на глазурата  Smile



явно съм късметлийка Wink , нищо не ми се натроши, а глазурата стана лъскава и гладка Smile
Цитирай

Варна до морето

Мнения: 2 655
Направих ги, но тестото не бухна.
 Question  Question  Question Мислите ли, че трябва да се добави малко хл. сода за да стане по пухкав блата???? Rolling Eyes
Цитирай

Пловдив

Мнения: 12 951
Пела, блата не бухва. Обема е толкова, колкото си го сложила във фурната. Разбитите на сняг белтъци придават обема на Агнеса.
Цитирай

София... с надежда за преселение.

Мнения: 3 926
Мама прави Агнесата с бадеми. Само ако няма под ръка замества с орехи. Бадемите трябва да са сурови и ситно смлени. Резултатът е потресаващ Very Happy  Спирам да обяснявам, че съм бременна Laughing
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.