Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 3 452
Biju1, ти си ми сърдита, но ако не ме лъже шестото чувство, май имаш някакъв рс-вариант на рецептурник. покрай всчики вкусотии тук се сетих за агнесите на мама. дали случайно имаш рецептата. ще съм ти много благодарна Smile
Цитирай
1 chasha pudra zahar
200 gr. maslo
1 chasha schukani orehi
4 beltaka
1 chasha brashno
Vsichko se razbiva dobre.Peche se v namaslena tava.
 glazura
1chasha pudra zahar
4 jaltaka
Zaharta i jaltacite se razbivat dobre.
Sladkisha se namazva s glazurata sled kato iztine.
Sled tova se slaga v hladilnika za da se stegne glazurata.
Nariazva se na romboidi.
 Mad-mas:
Dano sam uspiala da pomogna.
Цитирай


Мнения: 3 452
благодаря Smile , ще намеря време тия дни и ще измайсторя сладкиша.
Цитирай

София

Мнения: 70
АГНЕСАТА е най, най, най-любимият ми сладкиш! Обожавам го!
До колкото знам, това е аристократичен сладкиш! Голям фурор ще направите, ако го поднесете на новогодишната трапеза!

Горната рецепта е точна, но е много важно следното:

1. Белтъците за тестото задължително се разбиват на сняг и се добавят накрая към сместа, като се бърка с лъжица (не с миксер).
2. Тестото се пече на 200 гр.
3. Жълтъците и пудрата захар - за глазурата, трябва да са разбити на пух (обема да нарастне около 4 пъти).

Бременните и кърмачките да внимават, тъй като жълтъците са сурови!

Аз лично не смея да я ям, докато съм бременна.
Цитирай


Мнения: 3 452
благодаря ви много за рецептата и съветите!
 Smile агнесите странаха страхотни, само аз малко избързах с изваждането от формата и глазурата ми потече настрани......ама лакомия Confused
Цитирай

Варна до морето

Мнения: 2 655
Познавах една възрастна дама, която винаги ме гощеваше с АГНЕСА. Беше страхотен. Искам да го направя за Коледа, но имам въпрос:

 Confused:  Confused:  Confused: Орехите след като се счукат мога ли да ги смеля на машинка и така да ги сложа в сместа?
Цитирай

София

Мнения: 70
Аз орехите ги слагам смлени, а не счукани. Оригиналната рецепта е със смлени орехи!
Ммм, за Коледа значи!  Laughing Ще си оближете пръстите! После да споделиш реакциите на фамилията! Very Happy
Цитирай


Мнения: 3 452
Пела,
Аз доколкото помня на майка ми агнесите, тя ги правеше със ситно смлени орехи - ситни и пухкави.
Аз ги смлях малко по-едро, т.е. станаха хем слмени, хем счукани и се получи много добре. Орехите малко се усещаха, че хрупат. Но не знам какъв е най-оригиналният вариант Thinking
Цитирай

София

Мнения: 3 369
Орехите се мелят, за да втърдят тестото, ако са счукани става по-пухкаво и се троши, което вреди на глазурата  Smile

И на мен ми е любим сладкиш и да в икажа ли - ми хапвах си около миналата Коледа от него няколко пъти, пък бях бременна тогава. Не се сетих за суровите жълтъци  Embarassed , слава богу нищо ни няма.
Цитирай


Мнения: 3 452
Цитат на: SZA
Орехите се мелят, за да втърдят тестото, ако са счукани става по-пухкаво и се троши, което вреди на глазурата  Smile



явно съм късметлийка Wink , нищо не ми се натроши, а глазурата стана лъскава и гладка Smile
Цитирай

Варна до морето

Мнения: 2 655
Направих ги, но тестото не бухна.
 Confused:  Confused:  Confused: Мислите ли, че трябва да се добави малко хл. сода за да стане по пухкав блата???? Rolling Eyes
Цитирай

Пловдив

Мнения: 14 916
Пела, блата не бухва. Обема е толкова, колкото си го сложила във фурната. Разбитите на сняг белтъци придават обема на Агнеса.
Цитирай

София... с надежда за преселение.

Мнения: 3 926
Мама прави Агнесата с бадеми. Само ако няма под ръка замества с орехи. Бадемите трябва да са сурови и ситно смлени. Резултатът е потресаващ Very Happy  Спирам да обяснявам, че съм бременна Laughing
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.