Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 22 юни 2006, 19:11 ч.
  • Преглеждания  5 916  Мнения  17  Онлайн  1
Отговори
Здравейте,аз съм студент и съм намислил да си готвя грах,само дето идея си нямам как се прави в недомамени условия Wink.Моля за помощ и благодаря предварително Wink.

Реклама
# 1
  • Abu Dhabi
  • Мнения: 8 155
ако е от консерва - запържваш лук, добавяш евентуално нарязан морков, запържват се още малко, после изсипваш консервата грах заедно с водата, слагаш един нарязан домат/настърган още по-добре/, посоляваш и оставяш 15 минути да си къкри.

# 2
ако е от консерва - запържваш лук, добавяш евентуално нарязан морков, запържват се още малко, после изсипваш консервата грах заедно с водата, слагаш един нарязан домат/настърган още по-добре/, посоляваш и оставяш 15 минути да си къкри.
Супер ,много благодаря Simple Smile,а може ли вместо да запържвам лука и морковите,да ги задуша Thinking?

# 3
  • Abu Dhabi
  • Мнения: 8 155
ми може, що да не може.

# 4
Само още нещо,от една консерва,  за колко човека готово ястие  излиза? Rolling Eyes

# 5
  • Abu Dhabi
  • Мнения: 8 155
не знам нито колко е голяма консервата, нито по колко изяждат хората ти  Peace
най-вероятно за двама. Ако сложиш преди граха 2-3 картофа, ще стане повече.

# 6
не знам нито колко е голяма консервата, нито по колко изяждат хората ти  Peace
най-вероятно за двама. Ако сложиш преди граха 2-3 картофа, ще стане повече.
Дам и мама слага картофки Simple Smile.Благодаря още веднъж,абе много ви е готин форума, поздрави!

# 7
  • Мнения: 13 514
Аз използвам замразен грах. Запържвам лука, прибавям червения пипер и вода, морковчета, домати (дом. сок, пюре). Когато заври, слагам граха. Посолявам и подправям с копър. Ако се налага, яденето се сгъстява с брашно, размито с малко вода.
ПП С месо обаче е по-вкусно! Wink Laughing

# 8
  • София
  • Мнения: 10 857
Ако добавиш и две три пилешки бутчета или вратни пържолки към гореспоменатите начини на приготвяне няма да съжаляваш PeaceСамо предварително задуши или свари месото и тогава действай с лука и моркова. Накрая граха.

# 9
  • Ancona-Italia
  • Мнения: 2 804
Можеш да го задушиш с малко чесън след което заливаш с 2-3 разбити яйца.

# 10
Разкажете за пиле по градинарки,де,с грах.

# 11
  • Мнения: 253
И аз като Как' Сийка само че вместо копър слагам 1 ч.л. вегета.Става супер, особенно ако е с месо.

# 12
  • Мнения: 769
Аз най-често готвя със замразен грах, понякога прибавям картофи и пилешко месо.. но когато нямам слагам 1-2 с.л. картофено пюре на прах за сгъстяване (вместо брашно), пък и става по-вкусно.

# 13
  • Мнения: 769
Докато сме на темата 'грах' да ви попитам как го готвите с телешко или свинско. Аз лично нямам търпение да се занимавам с телешкото, защото имаме един лаф със сестра ми: 'телешкото се вари докато омекне тенджерата'  Grinning

# 14
  • Abu Dhabi
  • Мнения: 8 155
Докато сме на темата 'грах' да ви попитам как го готвите с телешко или свинско. Аз лично нямам търпение да се занимавам с телешкото, защото имаме един лаф със сестра ми: 'телешкото се вари докато омекне тенджерата'  Grinning

защото сте готвили говеждо. Телешкото е много крехко месо и след задушаване не му трябва варене до омекване на тенджерата, нооо.....в бг магазини много трудно се открива крехко младо телешко.

Та затова - с пиле Simple Smile

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт