Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора
Здравейте,аз съм студент и съм намислил да си готвя грах,само дето идея си нямам как се прави в недомамени условия Wink.Моля за помощ и благодаря предварително Wink.
Цитирай

Abu Dhabi

Мнения: 7 987
ако е от консерва - запържваш лук, добавяш евентуално нарязан морков, запържват се още малко, после изсипваш консервата грах заедно с водата, слагаш един нарязан домат/настърган още по-добре/, посоляваш и оставяш 15 минути да си къкри.
Цитирай
ако е от консерва - запържваш лук, добавяш евентуално нарязан морков, запържват се още малко, после изсипваш консервата грах заедно с водата, слагаш един нарязан домат/настърган още по-добре/, посоляваш и оставяш 15 минути да си къкри.
Супер ,много благодаря Smile,а може ли вместо да запържвам лука и морковите,да ги задуша Thinking?
Цитирай

Abu Dhabi

Мнения: 7 987
ми може, що да не може.
Цитирай
Само още нещо,от една консерва,  за колко човека готово ястие  излиза? Rolling Eyes
Цитирай

Abu Dhabi

Мнения: 7 987
не знам нито колко е голяма консервата, нито по колко изяждат хората ти  Peace
най-вероятно за двама. Ако сложиш преди граха 2-3 картофа, ще стане повече.
Цитирай
не знам нито колко е голяма консервата, нито по колко изяждат хората ти  Peace
най-вероятно за двама. Ако сложиш преди граха 2-3 картофа, ще стане повече.
Дам и мама слага картофки Smile.Благодаря още веднъж,абе много ви е готин форума, поздрави!
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 494
Аз използвам замразен грах. Запържвам лука, прибавям червения пипер и вода, морковчета, домати (дом. сок, пюре). Когато заври, слагам граха. Посолявам и подправям с копър. Ако се налага, яденето се сгъстява с брашно, размито с малко вода.
ПП С месо обаче е по-вкусно! Wink Laughing
Цитирай

София

Мнения: 10 658
Ако добавиш и две три пилешки бутчета или вратни пържолки към гореспоменатите начини на приготвяне няма да съжаляваш PeaceСамо предварително задуши или свари месото и тогава действай с лука и моркова. Накрая граха.
Цитирай

Ancona-Italia

Мнения: 2 804
Можеш да го задушиш с малко чесън след което заливаш с 2-3 разбити яйца.
Цитирай
Разкажете за пиле по градинарки,де,с грах.
Цитирай


Мнения: 253
И аз като Как' Сийка само че вместо копър слагам 1 ч.л. вегета.Става супер, особенно ако е с месо.
Цитирай


Мнения: 769
Аз най-често готвя със замразен грах, понякога прибавям картофи и пилешко месо.. но когато нямам слагам 1-2 с.л. картофено пюре на прах за сгъстяване (вместо брашно), пък и става по-вкусно.
Цитирай


Мнения: 769
Докато сме на темата 'грах' да ви попитам как го готвите с телешко или свинско. Аз лично нямам търпение да се занимавам с телешкото, защото имаме един лаф със сестра ми: 'телешкото се вари докато омекне тенджерата'  Very Happy
Цитирай

Abu Dhabi

Мнения: 7 987
Докато сме на темата 'грах' да ви попитам как го готвите с телешко или свинско. Аз лично нямам търпение да се занимавам с телешкото, защото имаме един лаф със сестра ми: 'телешкото се вари докато омекне тенджерата'  Very Happy

защото сте готвили говеждо. Телешкото е много крехко месо и след задушаване не му трябва варене до омекване на тенджерата, нооо.....в бг магазини много трудно се открива крехко младо телешко.

Та затова - с пиле Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора