Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 42 отговора

Пловдив

Мнения: 1 640
 Интересно ми е да ви питам как пържите тиквички- овалвате ли ги в брашно или не? 

У дома традицията е да се овалват, но така ми се струва, че после нагарчат заради брашното и аз лично предпочитам да не ги топя в брашно,а според наблюдения сякаш повечето хора така правят.

Вие как предпочитате?
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Аз ги правя различно,зависи от времето,което имам.
Обаче ако ги овалвам ги слагам в една дълбока чиния с брашно всичките и после ги слагам в голяма цедка и ги изтръсквам ,докато падне всичкото излишно брашно и тогава ги пържа!
Цитирай


Мнения: 4 735
Прави както ти харесва и ги хапвате, не мисли как ги правят повечето.
Аз лично лятото ги пържа предимно без брашно, а когато е с брашно са тънички и изпържвам като чипс.
Но ако е зимата и са замразени или консервирани тиквички, просто не ми стават пък без брашно.
Цитирай

При хората, които обичам

Мнения: 3 193
Аз ги пържа без брашно. По-вкусни са ни.
Цитирай


Мнения: 1 429
зависи колко влеме имам
аз с брашно по ги харесвам
зависи колко са дебели, колко време ги пършиш........ за всеки път различно
не бях чувала за начина всички заедно в брашното и после в сито......... ще го обмисля-вижда ми се бърз Peace
Цитирай


Мнения: 4 735

не бях чувала за начина всички заедно в брашното и после в сито......... ще го обмисля-вижда ми се бърз Peace

така излишното пада от ситото, а не в тигана и се препоръчва при пържене на всеки продукти, който се овалва в брашно
Цитирай

BG-Пловдив

Мнения: 1 268
Аз пък правя кашичка от брашно, вода и сол с гъстотата на боза и панирам така  тиквичките. Много хубаво стават така и патладжанките. На гълтат  излишна мазнина при пърженето.
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 441
Наскоро започнах да ги пържа, след като съм ги потопила в каша от брашно и вода (с гъстотата на тесто за палачинки). Този номер е подходящ и за тиган, и за фритюрник. Само ако е в тиган, е добре мазнината да е повече. Така брашното не пада на дъното и не прегаря.  Wink  chef

ПП Опс, писали сме едновременно! Laughing
Цитирай

София

Мнения: 10 650
Аз ги пържа без брашно, но да питам каква е разликата във вкуса на пържените с и без брашно и въобще има ли такава?
Цитирай

Пловдив

Мнения: 1 640
Когато са пържени с брашно, нагарчат.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 1 640
Или поне на мен така ми се струва.
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 441
Нагарчат, когато прегори брашното. Иначе са по-вкусни и хрупкави, отколкото без брашно.
Алтернативата е в каша от брашно и вода - запазва вкуса на тиквичките с брашно, без да прегаря и нагарча.
Цитирай

Мадрид-Плевен

Мнения: 345
Аз ги пържа без брашно. По-вкусни са ни.

newsm10 и на нас  newsm47
Цитирай

В града на хумора...

Мнения: 598
Правила съм ги със и без брашно , но това за кашичката сега чувам ...ще опитам !!! Hug
Цитирай


Мнения: 237
И аз правя кашичка от брашно и вода , потапям тиквичките в нея и пържа . По този начин и мазнината в която ги пържиш не почернява , както се случва , когато ги пържиш  само с брашно.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 42 отговора