Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 23 юни 2006, 11:52 ч.
  • Преглеждания  14 990  Мнения  10  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 10 857
7 яйца
300 гр захар
250 гр. масло
2 с.л какао
300 гр. орехи
50 гр. шоколад или бадеми за поръсване

Маслото се разбива със захарта и към тях се прибавят един по един жълтъците при непрекъснато бъркане. Добавя се и какаото и се отдела половината смес за заливка.
Към другата половина се прибавят смлените орехи и разбитите на сняг белтъци.
Сместа се изсипва в намазана с масло и брашно форма за торта и се пече около 30 мин. в умерена фурна.
Блатът се вади, слага се в тортена чиния и се намазва отгоре и отстрани със отделената част.
Украсява се по желание с настърган шоколад или печени, безсолни бадеми.

Тортата е подобна на фъч, и е ужасно вкусна.
Дано ви хареса Peace

Последна редакция: пт, 23 юни 2006, 13:36 от Вивиан

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 1 225
10х  Hug
Обожавам гараш, ще я пробвам

# 2
  • раковски
  • Мнения: 694
Няма ли да стане много тъничак блата???Достатъчно ли е да се изпече един?

# 3
  • София
  • Мнения: 10 857
Ами аз я правя във малка тавичка, та блата се получава нормален. Горе долу диаметъра на тавичката ми е колкото малките торти /купените/, мааалко по-голяма.
Много добре става така. Пробвай в малка тавичка или форма. Ако формата ти за торта е голяма /моята е доста голяма и за нея тр. двойно количество май, все още не съм правила в нея, че ми е нова/ направи двойна доза.
Доста продукти влизат, но наистина е адски вкусно нещо!

# 4
  • Пловдив
  • Мнения: 123
Звучи страхотно вкусно

# 5
  • София
  • Мнения: 21 481
Не обичам Гараш, но всички в семейството я ОБОЖАВАТ и ще я направя.
Благодаря   bouquet

# 6
  • София
  • Мнения: 10 857
Като я направите да кажете дали ви е харесала,
ей, и аз да дам някоя рецепта за торта bowuu

# 7
  • Варна
  • Мнения: 2 538
Ох и аз много обичам "Гараш", а тази изглежда доста лесна за направа. Ама как не ви е страх от "птичия грип", аз за момента не смея да правя сладкиши, при които яйцата не се обработват термично Confused.

Последна редакция: пн, 26 юни 2006, 15:48 от Tedulina

# 8
  • Италия
  • Мнения: 5 474
Ще я пробвам в неделя и ще докладвам после!  Wink
Благодаря!   bouquet

# 9
Я, който може да прати малко снимков материал... през Март бях в Унгария и "ама моля Ви се, ама Аман-заман, такова дайте да я опитаме в оригинал..." Баси! Sick ама НИЩО ОБЩО с нашите варианти! Та предлагам да си ги кръщаваме "а ла Гараш", "а ла Тирамису" и прочие...

# 10
  • София
  • Мнения: 1 182
Обожавам Гараш  chef мерси за рецептата!  bouquet

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт