Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 707
Здравейте,
преди около 10-ина години съпругът ми е ял Баница с праz в България и постоянно ми говори zа нея. Нямам поzнати, които да ми дадт рецепта zа нея.
Някой от вас Ще ми помогне ли? Точени кори (по-грубички) продават тук в турските магаzини, така че по въzможност рецептата да не налага точене на кори, че хич ме няма. Моля, помогнете  Smile
Благодаря
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 199
Аз редовно я правя,особено зимата,и всички много я харесваме.Не точа кори,купувам готови.
И така-нарязваш праза надребно/всички продукти са "на око"/,аз нарязвам и малко стар лук и запържвам,като наливам и по малко вода,за да омекне праза.Като поизстине добавям 2-3 яйца,натрошено сирене и предварително сварен ориз/горе-долу чаена чаша/.Подправям с черен пипер и сол/ако е нужно,защото сиренето е достатъчно солено/.Разстилам плънката по цялата кора и завивам на руло.Редя в намаслена тава или по дължина,или навивам в кръг.Отгоре заливам с 2-3 разбити с малко вода яйца и пека докато се зачерви.Гореща напръсквам с вода и завивам с кърпа.
Да ви е сладко  bouquet!
Цитирай

Пз

Мнения: 293
  bouquetАз обожавам баница с праз .Ето моята:

      ПРОДУКТИ

•   500ГР. ГОТОВИ  КОРИ  ЗА БАНИЦА
•   1Ч.Ч.ОЛИО
•   5-6 СТРЪКА  ПРАЗ
•   ЧЕРВЕН  ПИПЕР
•   ЧЕРЕН    ПИПЕР
•   СОЛ
•   СУШЕН  МАГДАНОЗ


ЗАДУШАВАМЕ  ИЗЧИСТЕНИЯ  И  СИТНО НАРЯЗАН  ПРАЗ В 1/2 ОТМАЗНИНАТА И МАЛКО ВОДА.КОГАТО ОМЕКНЕ  ДОБАВЯМЕ  ПОДПРАВКИТЕ-СОЛТА,ЧЕРВЕНИЯ ПИПЕР,ЧЕРНИЯ ПИПЕР И МАГДАНОЗА.РЕДИМ КОРИТЕ В НАМАСЛЕНА ТАВА  КАТО РЪСИМ ВСЯКА  С ГОРЕЩА МАЗНИНА.,ПЛЪНКА И Т. Н.ПЕЧЕМ ,ДОКАТО  БАНИЦАТА СЕ ЗАЧЕРВИ  ОТГОРЕ И ОТДОЛО.ИЗВАЖДАМЕ  И АКО Е  МНОГО  СУХА,НАПРЪСКВАМЕ  Я  С  МАЛКО  СТУДЕНА  ВОДА И Я ПОКРИВАМЕ  С КЪРПА
Цитирай

Пз

Мнения: 293
  chefИ още една
ПРОДУКТИ

•   1 ПАК. КОРИ

•   1 Ч.Ч. БРАШНО
•   ½ Ч.Ч. ОЛИО
•   2 ЯЙЦА
•   150 ГР.СИРЕНЕ
•   1 Ч.Ч. КИСЕЛО  МЛЯКО
•   1 Ч.Л. СОДА
•   1/2КГ. ПРАЗ

ПРАЗА  СЕ НАРЯЗВА  И ПОСОЛЯВА,ПРИБАВЯ  СЕ  СИРЕНЕТО,ЯЙЦАТА,КИСЕЛОТО МЛЯКО  СЪС  СОДАТА,ОЛИОТО,БРАШНОТО.
С   ТАЗИ  СМЕС  СЕ МАЖЕ ½  КОРА,СГЪВА  СЕ  НА  ДВЕ,МАЖЕ  СЕ С ПЛЪНКА  И СЕ  НАВИВА  НА РУЛО.ТАКА  НАВИВАМЕ  ВСИЧКИ  КОРИ  ДО  ПРИКЛЮЧВАНЕ  НА  ПЛЪНКАТА.РЕДИМ ГИ В ТАВА  И ГИ  ЗАЛИВАМЕ С ЧАСТ  ОТ ПЛЪНКАТА.ПЕЧЕМ.
Цитирай

Sofia, downtown

Мнения: 1 063
И моят метод е като описаният от nelii75. Държа да подчертая, че праза не запържвам, слагам суров.
Цитирай


Мнения: 707
Благодаря ви zа рецептите!
За мой късмет днес нямаШе праz в магаzина (май сега не му е сеzона), но следваЩата седмица Ще намеря със сигурност. Вярвам съпругът Ще е доволен, а zа съм сигурна, че Ще ми хареса (никога не съм опитвала баница с праz Embarassed).
Благодаря ви Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.