Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 522
Моля, дайте ми спешно за ребърца със някакъв сос и с печени картофи.

Благодаря!
Цитирай

Варна

Мнения: 590
Измиваш ребърцата и ги нареждаш в тавичка, добре намазана с олио.
Нарязваш картофите  и ги сипваш в тавата при ребърцата. Прибавяш сол, подправка за картофи и лютив червен пипер, ако обичате люто. Доливаш 1 ч.ч.вода или по твоя преценка, но не прекалено много, за да моше като се поизпари водичката да остане на масълце. Можеш да добавиш сметана или топено сирене.
Печеш на фурна на около 200 градуса. Накрая преди да го извадиш прибави счукан чесън и малко джоджен или риган.
Цитирай

София

Мнения: 522
Laughing
Цитирай

София

Мнения: 3 619
Аз слагам мед на ребърцата, а преди да ги извадя поръсвам със сусам  Smile
Цитирай
Можеш да ги сготвиш поотедлно.
Например ребърцата предварително натупани със сол, черен пипер, може да ги намажеш и с кетчуп.
Слагаш лекичко олио в тавичката и печеш.
Картофите ги нарязваш на кубчета или парченца колкото орех някъде, посоляваш, слагаш смлян на едро черен пипер, аз слагам и малко червен за цвят, поливаш с олио, разбъркваш хубаво и печеш. По време на печенето е хубаво по-начесто да разбъркваш за да не загарят за тавичката.
А за сос - аз обичам да слагам към гарнитурата каша от гъби, която правя като предварително запържа леко гъбите, добавям после вода и сметана и сгъстявам с лъжичка нишесте размито в малко студена вода. (като опция по някога добавям и парченца сирене "Бри")
Цитирай

София

Мнения: 126
Ето ти една чудесна марината, която аз използвам не само за ребърца, но и за пържоли от всеки вид месо - стават много пикантни:
сока на 1 лимон + 1 суп. лъж. мед + сол + подправки /черен пипер колкото обичате, риган, мащерка, малко счукан чесън/
Месото хубаво го натъркваш с подправките и го накисваш в маринатата за една вечер в хладилник.
От лимона става много крехко, а медът му придава много интересен вкус.
Печеш с малко вода/бяло вино в йенска тенджера.
Аз лично картофите ги варя и ги поднасям като гарнитура, нарязани по-на едро, поръсени със счукан чесън и копър  и полети с масло.
Цитирай
След като измия ребърцата ги намазвам с мащерка, червен пипер и малко сол. Нареждам в тавичка, добавям картофи на резени и доливам с вода до половината на тавата. Отгоре закривам с алуминиево фолио и пека о/о 30 минути, махам фолиото и  запичам още малко. Стават страхотни.
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553
Ребърца с картофи стават страхотно в електрическа тенджера.
Първо се пекът ребърцата, /само сол и чер.пипер/, мазнина не е нужна те си пускат, и 1 к.ч. вода. Като са почити готови /от 2-те страни/ се слагат и картофите.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.