Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 29 ноем. 2004, 16:21 ч.
  • Преглеждания  1 717  Мнения  7  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 523
Моля, дайте ми спешно за ребърца със някакъв сос и с печени картофи.

Благодаря!

Реклама
# 1
  • Варна
  • Мнения: 603
Измиваш ребърцата и ги нареждаш в тавичка, добре намазана с олио.
Нарязваш картофите  и ги сипваш в тавата при ребърцата. Прибавяш сол, подправка за картофи и лютив червен пипер, ако обичате люто. Доливаш 1 ч.ч.вода или по твоя преценка, но не прекалено много, за да моше като се поизпари водичката да остане на масълце. Можеш да добавиш сметана или топено сирене.
Печеш на фурна на около 200 градуса. Накрая преди да го извадиш прибави счукан чесън и малко джоджен или риган.

# 2
  • София
  • Мнения: 523
Laughing

# 3
  • София
  • Мнения: 3 631
Аз слагам мед на ребърцата, а преди да ги извадя поръсвам със сусам  Simple Smile

# 4
Можеш да ги сготвиш поотедлно.
Например ребърцата предварително натупани със сол, черен пипер, може да ги намажеш и с кетчуп.
Слагаш лекичко олио в тавичката и печеш.
Картофите ги нарязваш на кубчета или парченца колкото орех някъде, посоляваш, слагаш смлян на едро черен пипер, аз слагам и малко червен за цвят, поливаш с олио, разбъркваш хубаво и печеш. По време на печенето е хубаво по-начесто да разбъркваш за да не загарят за тавичката.
А за сос - аз обичам да слагам към гарнитурата каша от гъби, която правя като предварително запържа леко гъбите, добавям после вода и сметана и сгъстявам с лъжичка нишесте размито в малко студена вода. (като опция по някога добавям и парченца сирене "Бри")

# 5
  • София
  • Мнения: 126
Ето ти една чудесна марината, която аз използвам не само за ребърца, но и за пържоли от всеки вид месо - стават много пикантни:
сока на 1 лимон + 1 суп. лъж. мед + сол + подправки /черен пипер колкото обичате, риган, мащерка, малко счукан чесън/
Месото хубаво го натъркваш с подправките и го накисваш в маринатата за една вечер в хладилник.
От лимона става много крехко, а медът му придава много интересен вкус.
Печеш с малко вода/бяло вино в йенска тенджера.
Аз лично картофите ги варя и ги поднасям като гарнитура, нарязани по-на едро, поръсени със счукан чесън и копър  и полети с масло.

# 6
След като измия ребърцата ги намазвам с мащерка, червен пипер и малко сол. Нареждам в тавичка, добавям картофи на резени и доливам с вода до половината на тавата. Отгоре закривам с алуминиево фолио и пека о/о 30 минути, махам фолиото и  запичам още малко. Стават страхотни.

# 7
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Ребърца с картофи стават страхотно в електрическа тенджера.
Първо се пекът ребърцата, /само сол и чер.пипер/, мазнина не е нужна те си пускат, и 1 к.ч. вода. Като са почити готови /от 2-те страни/ се слагат и картофите.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт