Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 25 юни 2006, 00:40 ч.
  • Преглеждания  521  Мнения  7  Онлайн  1
Отговори
  • София, Бели Брези
  • Мнения: 3 862
Момичета, четох в готварската книга, пусках търсачката, но не се спрях на нищо конкретно.
Нямам време за нещо засукано, имам котлети и утре очаквам гости. Чудех се за някаква хитринка, благодарение на която, котлетите да станат сочни, а не сухи. Ще ги пека в тавичка, преди това ще ги начукам хубаво. Посъветваха ме да ги наложа с лук при печенето, но защо ли това не ми звучи добре??? Та това е. Печени котлети на фурна. Как да ги направя сочни, а не сухи. Приемам идеи всякакви Hug, след това ще докладвам какво е станало
Благодаря ви предварително

Реклама
# 1
  • Sofia
  • Мнения: 11 601
Препоръчвам ти това, опитай, няма да съжаляваш....и на вид е много подходящо за гости, за вкуса ........  chef

# 2
# 3
  • София
  • Мнения: 10 856
Понакисни ги за час-два в прясно мляко, цепни ги като джоб /не ги начуквай, ще станат тънки, оттам и сухи/, и в джобчето сложи чаена лъжичка майонеза и парче синьо сирене. Запечи ги под фолио, накрая отвори и запечи до почервеняване. Супер вкусно е!

# 4
  • София, Бели Брези
  • Мнения: 3 862
Благодаря ви за съветите. Попрочетох от рецептите, които сте ми дали и ето какво спретнах.
Начуках  котлетите и ги  натрих с подправки и ги оставих за 1 час. След това ги запържих в масло. В тавичка  наредих един пласт кромид лук на шайби и върху него поредих запържените вече котлети, долях бяло вино около половин бутилка, завих с фолио и беж във фурната. Отделно в маслото в което съм запържвала месото запържих една лъжица брашънце, добавих му мляко и една заквасена сметана. Добавих това сосче към котлетките и пак завих с фолиото. Пекох 2 часа на около 200 градуса. Месото стана сочно и крехко, точно както исках, много беше вкусно. Сервирах с гарнитура от ориз със задушени зеленчуци (морков, грах и царевица) и всички си облизаха пръстите  chef .Още веднъж БЛАГОДАРЯ Hug

# 5
  • Sofia
  • Мнения: 11 601
.. много беше вкусно. ...и всички си облизаха пръстите ...
Ей това е важното ! Браво! Grinning

# 6
  • с/у ОколоМръсТното
  • Мнения: 18 736
...и всички си облизаха пръстите...

пък аз се удавих в собствените си лиги... Crazy

 Laughing Laughing Laughing

# 7
  • Варна
  • Мнения: 4 819
Свинското котлетче и много нежна душа. Трябва да се отнасяш подобаващо с него, макар да харесва и по-груба сила, според зависи взамиоотношенията ви (почукване с чукче аварийно). Търсиш съвет - давам! Пръв приятел на котлетецът е пражоловата подправка - манна небесна! Иногда търси обичта на някоъ друг зеленчук (лук, морков), после му се дощяла гъбка, въобще сменя си настроенията, но обича да си живее на уютно и топло във фурната, завива се с фолио, че зиморничав. Лятото обича на припек, полягва върху скара и се маже с вълшебни чудесии, но най-важен му е подправеният парфум (чубрица, сминдух, чер-червен пипер, соль, домат, зехтин, зелена пипера и не помним що още се тургаше в маринарата му)... Бира обича! Бираа, но на виното тоже е почитатель Свинският котлет.
Моят пръв приятель.  Heart Eyes

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт