Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 58 отговора

Czech Republic

Мнения: 2 594
Торта Raffaello

Блат:

за 26/28 см форма


6 яйца
180г захар
160г пресято брашно

Подготвяте формата, като я намазвате с масло и посипете с брашно или грис.
Разделят се белтъци и жълтъци, като първо се разбиват белтъците на гъст сняг. После се разбиват жълтъците и захарта на пяна. Прибавят се постепенно белтъците, като вече се бърка леко с дървена лъжица. Накрая до въздушната смес, леко се забърква пресятото брашно.

Пече се в предварително загрята фурна - при горен и долен огрев, тавата се слага на най-ниското ниво и се пече на 170-180 C, при фурна с горещ въздух(вентилатор) на второ ниво от долу на горе на 160-170 C, за около 30-40 мин.
Приготвения блат се реже на три.

Крем

1 консерва подсладено кондензирано мляко / около 400г
250г меко масло
около 100 г кокосови стърготини(може да сложите и повече, ако ви се стори, че крема е по-рядък).
(по желание 100г настърган бял шоколад, но може да ви се стори доста сладко)
Първо се разбива маслото с кондензираното мляко до получаване на пухкав крем и после се прибавят стърготините. Така приготвения крем се оставя за около час-два да се стегне хладилника.

Сглобяване(как бих го направила аз):
Блата може да се сиропира леко с ром или някакъв сироп, компот или мляко. Маже се с крема, като между редовете може да сложите ягоди, малини, банан, ананас или друг плод. Отгоре се намазва с крема и се посипва с кокосово брашно. ако ви остане крем, прибавете му още кокос и оформете топчета, които топвате в бял шоколад и овалвате в кокос. Може да полеете и цялата торта с бял шоколад.


Това си е моя измислена рецепта и съм много доволна от резултата! Блата е този който си правя винаги за торти, а крема е взет от крема за фалшивите топчета Рафаело, но вместо със сухо мляко, с кондензирано. Не съм го карамелизирала(както за други рецепти), не съм го варила(както Морена беше правила за една своя торта). Стана превъзходно!

Тъй като аз я правих за рожден ден, е украсена по-празнично, но следващият път ще я направя с топчета ала Raffaello както съм описала. Вкуса е божествен!



« Последна редакция: чт, 27 дек 2007, 18:08 от natalyna »
Цитирай

София

Мнения: 67
Благодаря за чудесната рецепта!  bouquet
 Ще се пробвам да я направя. Flutter
Цитирай

София

Мнения: 10 660
Ау, обожавам Рафаело! Ще направя тортата задължително, но ще взема готови блатове, че не мога да режа с конец.
Благодаря за рецепатта, копвам си я!
  bouquet  bouquet  bouquet
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 594
Вивиан, тъкмо щях да пиша, че може да се направи с готови блатове и тогава става лесна и бърза торта без варене. bowuu Hug

MamaKati, ако намериш още ягоди, опитай с тях - вкуса е страхотен!  Love


Момичета ще се радвам ако споделите дали ви харесва!    bouquet
Цитирай

София

Мнения: 10 660
Лошото е, че напоследък мъжа ми изобщо не яде сладко, не му се яде нещо, дъщеря ми също не яде,и  ако я напарвя ще тр. да си я изям сама... #Cussing out Embarassed но това изобщо няма да ме спре!!!
Цитирай

София

Мнения: 1 320
natalyna  , дай снимка на твоята торта .
и още нещо .... " консерва подсладено кондензирано мляко " ... какво представлява ? Това прясно мляко ли е ?
 
 
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 594
natalyna  , дай снимка на твоята торта .
и още нещо .... " консерва подсладено кондензирано мляко " ... какво представлява ? Това прясно мляко ли е ?
 
 


Снимка на тортата съм пуснала в Моите любими торти(но ще сложа малка снимка тук), а тук исках да пусна само разрез, но мъжа ми взе фотоапарата да снима, така че след обед ще я сложа.

Кондензираното мляко е в консерви от почети 400г, доколкото знам в БГ има някакво което се казва Dutch Lady. Да това е прясно мляко, но много сгъстено - консистенцията му е като на течна глазура или топинг. Доста е сладко, затова не се слага в крема захар.

ПС: vpam и твоята торта е много апетитна, но ние не сме по шоколадовите неща и затова повечето ми торта са с бели кремове.
Цитирай

София

Мнения: 363
Как ще ви даде сърце да я срежете тази прелест. Страхотна торта си направила   bouquet
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Леле, Наталина, това не е торта, това е произведение на изкуството!Браво!  bouquetПреекланям ти се до земи! bowuu
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 116
.. 400г, доколкото знам в БГ има някакво което се казва Dutch Lady...Доста е сладко, затова не се слага в крема захар...
SmileИма и подсладено и неподсладено, по-малки и по-големи разфасовки.... точно Дъч Лейди е.
« Последна редакция: нд, 25 юни 2006, 13:38 от Morena »
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 594
Благодаря Нинка Hug - вече я разрязахме и свърши учудващо бързо! Laughing

Ето парче от нея(нямах време за по-красива снимка - това парче буквално го грабнах под носа на любимия, за да го снимам). Rolling Eyes

Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Нямам думи просто!!!   bouquet
Цитирай

гр.Кърджали

Мнения: 164
Ох ,изглежда нещо страхотно ,а аз съм на диета ,но ще е направя на моите мъже.Я ми кажи само ,а тези украси отстрани и върху нея как ги направи.Моите мъже опустошават всичко сладко у дома.Дори и да направя нещо то свършва за часове.Те ще ти бъдат много благодарни за рецептата.Поздравления!!!!!!!!
Цитирай

Cтраната на лалетата...

Мнения: 7 914
То как ти е дало сърце да нарежеш тази прекрасна торта? ooooh!
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 594
То как ти е дало сърце да нарежеш тази прекрасна торта? ooooh!

Запазих обувките! Whistling Laughing
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 58 отговора