Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 2 864
Пускам темата тук, в този клуб...Мамма бе пуснала скоро анкета за използването на био-храни.
Ето на какво попаднах през Гооглето наскоро.

Национален план за развитие на биологичното земеделие в България в периода 2005–2013 г.

И един абзац, дето ме накара да се замисля...

В България търговията с биологични земеделски продукти и храни е в стадий на зараждане. Делът на реализирана българска биологична продукция на българския пазар е под 5%. Примерът на много страни с развито биологично земеделие, като Великобритания, Германия и други, показва, че около 70% от произведената продукция се реализира на вътрешен пазар. Единствените вносни сертифицирани биологични продукти, които се радват на значителни продажби и реклама, са бебешката храна на австрийската компания Hipp и биодинамичният „Сънвал“. Спорадично се рекламират и продават биологични български зеленчуци и билки. Засега някои от производителите на биологични продукти заявяват, че нямат интерес да развиват вътрешния пазар за биологична продукция поради неразбиране на важната роля на този пазар за развитието на биологичното земеделие.

Ето го и плана в HTML вариант.

# 1
  • София
  • Мнения: 3 161
Благодрая за инфото. Не знаех, чв Хипп и Сънвал са биологични.
Дано скоро се промени съзнанието на българския потребител и да има и у нас такава продукция. Иначе много майки смятат, че "щом е за бебета - значи е проверено". Е да, ама... не и у нас явно.

# 2
  • Мнения: 2 864
Иначе много майки смятат, че "щом е за бебета - значи е проверено". Е да, ама... не и у нас явно.

Да, така е.........Затова се купуват бг стоки с неясен състав и се бърза да се дава детето на кухня.....  ooooh!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт