Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

там нейде .............

Мнения: 647
Това става страхотно подходящо  е и за торти.

Продукти:
4 яйца
1 кофичка кисело мляко (аз използвах Мизия милк 2%)
5 с. лъжици захар(ако искате по-слядко слагате по-вече)
1 ванилия
2 п. желатин

Начин на приготвяне:
Яйцата, захарта, ванилията  се разбиват с миксер. Прибавя се киселото мляко и пак се бърка с миксер до получаване на хомогенна смес. Слага се на котлона(на водна баня) и се бърка докато заври. Прибавя се желатина и се бърка енергино още две-три минути- до пълно стапяне на желатина. налива се в подходящи купички/чашки охлажда се и се слага в хладилника за два-три часа.


По желание -може да се сложат и бисквити в купичките.

Аз направих така   chef :
в една част от горещото парфе (една чаена чаша) сложих  две супени лъжици течен шоколад. Разбърках добре.В купички редих ред жълто парфе бисквити"Ореховка" ред шоколадово парфе и така до напълване на купичката. Стана страхотно.
Нямам снимки обаче Blush BlushОбещавам другия път като правя това парфе да го снимам и да пусна снимки.  bouquet
Цитирай


Мнения: 8 572
Тъкмо щях да те питам, какво е, аджеба, туй парфе "Скръндза" и що тъй си го нарекла. Сега ми се изясни! Very Happy Ама не е чак толкова скръндзаво. Ще го пробвам, и без това съм на вълна парфета. Идеални са за горещините и вървят с любимото ми кафе!
Цитирай

там нейде .............

Мнения: 647
labrex- скръндза е защото спокойно може да го направиш и без яйца(ако е без яйца обаче или махаш единия желатин или слагаш още едно мляко) Mr. Green
И аз много ги обичам-лесно,бързо и вкусно
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.