Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 10 653
Днес съм решила да правя шницели, но като рових из книгата горе се обърках още повече. Там има противоречиви мнения, дали се слага яйце, лук, вода.
Панировките също са най-различни.
Дайте ми нормална и лесна рецепта, за класически шницели  Praynig
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 104
Аз правя тези и много ги харесваме.  bowuu
Цитирай

През девет форума в десети

Мнения: 11 444
За какви шницели по-точно питаш? Виенски или от кайма?
Ако са виенски, правят се от месо (свинско или телешко). Нарязва се на тънки филии, които се начукват много добре, докато станат съвсем тънки. Наръсват се със сол и черен пипер. Панират се в брашно, яйце и галета. С тъпото на ножа от лицевата страна се очертават ромбове. Пържат се в сгорещената мазнина първо откъм набраздената част, после откъм другата.
От кайма ги правя така: омесвам каймата с хляб, яйце и подправки (сол, черен пипер, кимион и чубрица) и я оставям да престои няколко часа в хладилника. После оформям шницелите и ги панирам като ги потапям последователно в царевично брашно, яйце, галета, пак яйце и пак галета. След изпържването ги оставям върху домакинска хартия да се отцедят от мазнината. По този начин стават много хрупкави и вкусни. Вместо галета съм използвала качамак (едро смляно царевично брашно) или натрошен корнфлейкс, но моите вкъщи най-много ги харесват с галета.
« Последна редакция: нд, 25 юни 2006, 15:55 от Как`Сийка »
Цитирай


Мнения: 7 473
 Blush Обожавам шницели от кайма! Ще пробвам всички рецепти  chef
Цитирай

София

Мнения: 10 653
Благодаря Hugза рецептите!
Снощи не можах да вляза да видя какво сте ми писали, но днес ще ги напарвя шницелчетата! После ще кажа как са станали Mr. Green
Цитирай

Италия

Мнения: 5 474
И аз ще опитам тези от каймата!
мерси!  Peace
Цитирай


Мнения: 7 473
Аз правя тези и много ги харесваме.  bowuu

Морена, направих ги твоите шницели с кис.мляко. Много са вкусни   bouquet Благодаря за идеята!

Ето рецептата и за другите ,които не са я видяли!

Шницели



300 гр. кайма
2 големи картофа
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. кисело млякo
2 глави настърган лук
2-3 яйца
чубрица,сол,черен пипер.
Всички продукти се смесват до получаване на хомог.смес .Взима се с голяма лъжица от сместа и се растилат в тигана.
 
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 104
Лео, радвам се ! bowuu
Цитирай
Аз лично правя шницелите така:                                                                                                                                                                        500гр.кайма,100гр.настърган и изцеден картоф,кимион и черен пипер.Оформям ги с брашно,после топя в яйце след което брашно и галета пак яйце и пържа стават разкошни ,но въпреки това може да пробвам и тия с киселото мляко Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.