Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 26 юни 2006, 10:29 ч.

Бъде6ите баба и дядо!

 • 2 202
 • 25
 •   1
Отговори
 • Мнения: 32
Здравейте

Бременна съм и о6е в на4алото на бременността съоб6ихме на родителите на мъжа ми,4е съм бременна.Едно 4естито не каzаха,но както и да е.Нормално ли е,4е пове4е от половината на бременността ми мина,а никой не се поинтересува от това,как съм или поне да попитат как е бебето.А ина4е претендират пред сина си,4е се радват,4е 6е се роди първородното им вну4е.Когато мъжа ми им е на гости,майка му уж питала zа мен,а когато мъжа ми  раЗкаЗал,4е на няколко пъти съм припаднала,коментара на ба6а му бил:"ГлеЗотии,припаднала..Голяма работа..Едно време жените на нивата са работили,до послендия ден преди раждането са се бъхтали,а твойта една бременност не може като света да иzкара".Или zа6о не сме им каЗали предварително,4е мислим да правим бебе,а 4ак като станало,сме съоб6или,4е 6е има бебе и zа6о то4но сега бебе..
Мислите ли,4е добре постъпих,като каzах на сестрата на мъжа ми,да каже на родителите си,4е прекъсвам окон4ателно контакта си с тях и детето ми няма да видят?Понеже тя постоянно идва и иска уж да ни сдобрява,а на мене ми писна от коментари и zлословене zад гърба ми.
Отно6енията ни никога не са били блестя6и,но 4ак такажа zлоба и беzраzли4ие към мене не съм вярвала.. Shocked

# 1
 • София
 • Мнения: 1 066
Виж, за да прецениш дали си постъпила праволно, трябва да си дадеш сметка какви са отношенията на съпругат ти с родителите му. Ако той много държи на тях, бих те посъветвала да стиснеш зъби и да поддържаш протоколна връзка с тях, защото в противен случай го поставяш между чука и наковалнята. Нали не би искала да поставяш партньора си в ситуация да трябва да избира чия страна да заеме /да не говорим, че е възможно избора му да не ти допадне/. Опитай да бъдеш максимално над нещата, мисли за бебето и за любимия Grinning Леко бременеене!

# 2
 • сф
 • Мнения: 3 078
а защо пък да нямат контакт с бебето, ако искат, де newsm78
вероятно искаш да им отмъстиш, използвайки детето си, така да се каже.
но това е тъпо.
а като те дразнет - ми отсвири ги тотално. а след раждането дано решат, че имат интерес към детето.
ти не се юркай за глупости. гледай си пбременността и си дебелей на спокойствие.
  bouquet

# 3
 • Мнения: 495
даааа, недей сама да си създаваш отрицателни емоции
ако говориш рязко - без епитети!
караницата се забравя, епитетите се помнят цял живот
ограничи контактите си с тях и споделяй с мъжа си какво точно те дразни
не го изправяй пред дилемата "аз или те", за да не стане по-голяма беля
лека бременност ти желая!

# 4
 • В полите на Пирин планина
 • Мнения: 15 461
Според мен най-добре е да поговориш с мъжа ти и да видиш каква е неговата позиция. Зашо ще ви сдбряват - вие реално не сте се карали ... Ти просто си се обидила от изказванията им. Не казвам, че е нормално да се говори зад гърба на една бременна жена. За мен е неприятно по принцип да се коментира един човек в негово отсъствие. Но недей да прибързваш. Те са родители на мъжа ти и той едва ли би прекъснал всякакви връзки с тях ...  Thinking

# 5
 • Мнения: 32
Аz не искам от мъжа ми да прекъсне контактите си с тях,ло6и добри,те са му родители.Аz прексъвам моите си иЗцяло с тях,а и детето си там няма да пусна.Говорили сме с мъжа ми по въпроса години наред и вижа какви са,но какво да направи милия.От самото на4ало на на6ата връЗка те не бяха съгласни с иЗбора на сина си и се надяваха да се скараме, и се опитваха да ни скарат,но не успяха.А на мене ми омръЗна да се преструваме като се видим,какво хубаво семейство сме,а zад гърба ми да говорят такива мрасотии на сина си zа мене,а и пред 4уждите хора.Всеки си има все пак достойснство и сърцето ми не е от камък. Sad

# 6
 • Мнения: 2 292
според мен не се връзвай - само ще си изнервиш семейството и само на вас ще навреди цялата работа.
забрави ги. ако имат нещ да казват , дават, правят и е хубаво ОК. Да заповядат.
Ако не е хубаво - нямаш време сега. сори.
Ако иска бабата да иде да ражда по полето, не е твоя работа какви са и предпочитанията.
И не разчитай на помощ според мен, защото може като се роди бебето да ти цъфнат със съвети и да му се радват и да ти отровят живота и да те сбъркат от нерви и намеци - какво не правиш добре.
Мен свекито се опита да ме побърка , но не позна адреса. така я наредих една вечер, че цяла нощ рева и се тръшка и искаше да си тръгва - ОК. Да си тръгва. Мъж ми го преживя кофти, но сега вече по-малко се връзва на майка си - да речем хич и сам я подрежда когато вземе да се развихря. А и тя вече не смее да се бърка. ДАно не посмее пак, че ще си го получи още веднъж.
а той нека си е Ок с тях. Те са му родители, но да си знае семейството и да не допуска сблъсъци

# 7
 • София
 • Мнения: 5 076
Миличка, първо ЧЕСТИТО от мен! Това е най -прекрасното нещо за една жена!
Напълно права си да се сърдиш - човек в този момент има най - голяма нужда от подкрепа, съчувствие и съпричастност. точно тогава му се иска околните да се зарадват, да реагират, да помагат и да се съобразяват. Щом не си получила реакцията, която очакваш е напълно в реда на нещата да се отдръпнеш... Няма да ги промениш, не се тормози за това, гравитирай около тези, които ти се радват и те обичат.
Разбирам те напълно, защото с моят приятел сме заедно от 9 години, за които каквото и да направех, все не беше както трябва за тях. Свекърва ми почина докато бях бременна и така и не видя внучето си. Но и да беше, и то щеше да е толкова "специално" за нея както сме аз и нейният син... #2gunfire
Не се ядосвай, защото така вредиш на невинното човече в теб, приеми нещата такива каквито са, обгради се с хора, които те ценят, които ще обичат и твоето бебче. Колкото повече се изолираш и изключиш от ситуацията, толкова по - добре за теб и детето!
Лека и щастлива бременност!  bouquet

# 8
 • София
 • Мнения: 1 878
Това си е средностатистическа свекърва - споко  Mr. Green

Аз бих те посъветвала да си гледаш собственото нарастващо семейство и вашето щастие - правете това което ви е приятно и това от което се чуствата добре. Вие сте силната страна бебето е ваше  Hug те - свекърите са зависимите от вас ако искат да се радват на внуче да се радват и на майка му  Crossing Arms - за мен правилно си постъпила - показала си че не си безгръбначно с което могат да се подиграват  Naughty.  Така че съвета ми е  - радвай се на твоето семейство, не им се нерви и си казвай каквото ти е на сърцето (винаги го споделяй с мъжа ти, за да имаш и неговата подкрепа) и не се стреми да им угодиш - няма да можеш  Mr. Green - само ще е стъпка назад в себеуважението ти.

Леко добременяване и се лигави колкото ти душа иска - ей сега му е момента  Heart Eyes

# 9
 • Мнения: 315
Ние бяхме на същото положение горе долу. Като казахме ,че съм бременна все едно им казах ,че синът им е умрял. Свекърва ми даже не ми сложи да ям(казахме им вечерта). Като се роди детето свекърва ми взе детето чак на 40-я ден, като през това време живеехме при тях. След 9-месеца се изнесохме.Но поддържам отношения с тях.Те са му родители. Каквото и да правиш. Не давам да ми се бъркат в семейството, но ходя при тях. Водим детето и всичко зъради съпругът ми.

# 10
 • Мнения: 32
И двамата са един дол дренки. Twisted EvilСлагам майка му и ба6а му на един кантар,дори ба6а му е къде къде по- zъл от майка му.И да добавя,4е и двамата са немци.Цялото ми семейство е в България ина4е,аЗ съм сам- сами4ка в Германия и единствено мъжа ми е моята поркрепа тук и моето семейство раЗбира се. Rolling Eyes

# 11
 • Мнения: 2 292
и къде си в Германия? ако искаш пиши на лични. и аз съм тук  Wink
а на немците - колкото по-малко им цепиш басма , толкова по-добре се държат с теб.
много от тях са доста прости. да кажем повечето ... , но като си кажат НЕМЦИ си мислят , че са върха. Можеш малко да ги поскастриш и си сядат на д- тата. Ама любезно и жлъчно , както те си действат.
и както една приятелка каза - за да не ти се качват на главата - ходиш надута и вириш глава , сякаш водиш стадо говеда подире си  Joy  (или сякаш ходиш по пари)

# 12
 • Süd
 • Мнения: 3 521
хахаааааааааааааа...що ли всичко това ми zвучи така поzнато...топай си топката момиче и ИЗОБЩО не се zанимавай с тях...те като решат, че са готови ще дойдат...zа моята немска рода един тритомник мога да иzпиша_какво беше тръшкане, какво беше чудо, то клЮчове ли не хвърляха, то не zвъняха по телефона на мъжа ми да му реват да ме остави...сега след почти 3 години се превърнах в лЮбимата снаха, ама нъцки...просто си се държа лЮбеzно с тях, малката я виждат 2 пъти в месеца zа по 3_4 часа като сме им на гости и толкова...ти не си женена zа тях, че да им търпиш фасоните...а zа това, че говорят_още колко неща ще чуеш бедната ти е фантаzията...раzвиваш една иzбирателна глухота и толкоz. Гледай си мъжа и бебето и не очаквай помощ от никого. Немската хаусфрау ни се води, ни се кара, те са (или поне 99.9%) егоисти до моzъка на костите си, крайно не повратливи в отношенията си и иzклЮчително дребнави. Просто се лиши сега от такива "приятни" емоции, почивай повече, хапвай хубави неща и се подготвяй zа срещата с малкото човече...семейството сте ТИ, МЪЖЪТ ТИ И БЕБЕТО... Hug

# 13
 • Sofia - Младост
 • Мнения: 2 243
    Имам позната, която е също като теб! Родителите на мъжа и никога не са я одобрявали и до последно все са се надявали на радяла! Говорели са много глупости за нея пред други хора, опитвали са се да ги скарат, но..!  Докато беше бременна, свеки нито веднъж не се поинтересува как е, само искаше пари от сина си , защото била "много болна"! Откак се е родила малката / преди 3 г./ свеки е идвала да я види 3-4 пъти! При едно от идванията си свеки се опитала да дава акъл и взела да обяснява колко била палава малката, а моята позната е с много пиперлив език и и заявила, че нищо не иска и нищо няма да вземе от нея, а за детето да не се притеснява - нямало да и го остави да го гледа! Мъжът и е наясно с отношението на родителите си и не насилва жена си да поддържа някакви контакти с тях! Той си ходи при родителите си, но без нея и детето! Колкото до нейните родители - до преди година живееха в чужбина и я подкрепяха само чрез телефонни разговори и мейли! Доколкото съм забелязала на нея не и пука особено, дори е доволна, че свеки стои настрана и не се опитва да и дава тон в живота!
  Единственото което мога да те посъветвам е да не ги слушаш! Те са някакво семейство там, с което мъжът ти е свързан, а вие сте си отделно! Дано след като се роди детето, да спрат да ти троваят живота  Praynig!

# 14
 • Мнения: 32
и къде си в Германия? ако искаш пиши на лични. и аз съм тук  Wink
а на немците - колкото по-малко им цепиш басма , толкова по-добре се държат с теб.
много от тях са доста прости. да кажем повечето ... , но като си кажат НЕМЦИ си мислят , че са върха. Можеш малко да ги поскастриш и си сядат на д- тата. Ама любезно и жлъчно , както те си действат.
и както една приятелка каза - за да не ти се качват на главата - ходиш надута и вириш глава , сякаш водиш стадо говеда подире си  Joy  (или сякаш ходиш по пари)
Ами не им се давах да и винаги пред тях се гордеех с това,4е съм българка и им каzах,4е това,4е държавата ни е бедна,не zна4и,4е ние като хора не сме ка4ествени и,4е ние сме не6о по малко от тях.А ба6а му все се подиграва с това,4е съм до6ла от Дивата Индия.И 4е съм гола,хем голяма.И вика,zа6о ходел сина му в България всяко лято,като имало и други къде къде по свесни държави да си прекарва 4овек отпуската..И,4е сигурно идвал zа да спонсорира семейството ми..А и zатуи съм го била zела,6тото е немец и е по богат отколкто българин..Абее да се наслу6а6 на простотии..Кажете ми как да уважавам тоя 4овек...А да не говорим,как са обиждали семейството ми,хем тогава не ги поzнаваха..4е ни идвали на гости в Германия zа да ядат zа сметка на сина му.. Cry

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт