Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 30 ноем. 2004, 10:02 ч.
  • Преглеждания  2 124  Мнения  4  Онлайн  1
Отговори
Наближава Андреев ден и реших да предложа на тези, които ползват печки с дърва как да си сварят царевицата.
Царевичните зърна се варят във вода, в която слагате /в тензухче/ шепа дъбова пепел. След около час отливате водата и миете обилно до бистра вода като претривате зърната между дланите.  Така недоварените зърна "излизат" от люспата. Доваряват се по стандартния начин. Консумира се със захар, орехови ядки, кой както обича, разбира се, но ви уверявам, че по този начин ще си спестите неприятното боцкане в устата.

Реклама
# 1
Извинявам се за грешката - днес е Андреев ден, да е честит на всички с това име и производните му, разбира се.

# 2
  • Хасково
  • Мнения: 828
Не знам как е по вашия край /виждам че си от Котел/ но по нашия край аз съм от Хасково царевица се вари на Варвара което е в събота /04.12/ и пак се хапва на кой как му е сладка с захар ядки и т.н.
ЧЕСТИТО НА ИМЕННИЦИТЕ!

# 3
  • София
  • Мнения: 11 613
Днес в някакво предаване честитиха именния ден и говореха нещо за царевицата, но не слушах много внимателно. Така че явно има нещо.

# 4
  • в кокошарника
  • Мнения: 1 239
Днес се яде варена царевица , защото денят започвал да наедрява. На Света Варвара/4.12/ се прави питка , залива се с мед и се раздава за здравето на децата и да не ги хваща шарка Simple Smile

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт