Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Наближава Андреев ден и реших да предложа на тези, които ползват печки с дърва как да си сварят царевицата.
Царевичните зърна се варят във вода, в която слагате /в тензухче/ шепа дъбова пепел. След около час отливате водата и миете обилно до бистра вода като претривате зърната между дланите.  Така недоварените зърна "излизат" от люспата. Доваряват се по стандартния начин. Консумира се със захар, орехови ядки, кой както обича, разбира се, но ви уверявам, че по този начин ще си спестите неприятното боцкане в устата.
Цитирай
Извинявам се за грешката - днес е Андреев ден, да е честит на всички с това име и производните му, разбира се.
Цитирай

Хасково

Мнения: 816
Не знам как е по вашия край /виждам че си от Котел/ но по нашия край аз съм от Хасково царевица се вари на Варвара което е в събота /04.12/ и пак се хапва на кой как му е сладка с захар ядки и т.н.
ЧЕСТИТО НА ИМЕННИЦИТЕ!
Цитирай

София

Мнения: 11 063
Днес в някакво предаване честитиха именния ден и говореха нещо за царевицата, но не слушах много внимателно. Така че явно има нещо.
Цитирай

в кокошарника

Мнения: 1 211
Днес се яде варена царевица , защото денят започвал да наедрява. На Света Варвара/4.12/ се прави питка , залива се с мед и се раздава за здравето на децата и да не ги хваща шарка Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.