Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-8 от 8 отговора

на ОколовръсТното в ПАЛАТка

Мнения: 4 175
Само да отбележа, че моят мъж не кусваше такива неща. Онзи ден направих и си облиза пръстите.
Доста елементарно и вкусно

Продукти:

Пилекши крилца
1ч.л. мед
1ч.л. подправка за пилешко ( ако нямате може да импровизирате с черен пипер, червен, чубрица, сух магданоз, чесън на прах и тн)
Сока от 1/2 лимон
Малко совев сос.

Приготовление:

Слагат се крилата в тава без олио.
Смесват се останалите продукти в чаша, до поличаването на гъста смес. Ако е много гъста се сипва малко вода.
Мажат се крилата от двете страни и се пекат в силно загрята фурна.
Аз на 200-220 ги пека.
Когато започнат да се запичат се сипва 1ч. вода. Като почервенеят ХУБАВО ги обръщам от другата страна.
Стават хрупкави и много вкусни.
Преди изключване водата трябва да е изпарила напълно.


Цитирай

Бг-мама

Мнения: 1 220
Ето какво ще ядем утре а звучи и диетично
Благодаря  cook
Цитирай

София

Мнения: 12 385
И аз съм правила нещо подобно / с мед/ и наистина стават много хубави.
Мерси, че ме подсети за тази рецепта. bouquet
Цитирай

Пловдив

Мнения: 142
още една подобна рецепта:

Продукти:
крила
галета
1 кафена лъжичка сол, може и по-малко
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. червен пипер
100 гр. кашкавал – настърган
магданоз -нарязан

Приготвяне:
Крилата се нарязват на три части (аз лично крайната тънка част я изхвърлям и оставям само бутчето и средната част)
всичко останало се обърква хубаво.
Крилцата се топят в олио и после се овалват хубаво в сместа. Нареждат се в тавичката (ако имате ползвайте тефлонова, ако не трябва да ги наредите върху домакинско фолио или нещо подобно) и се пекът при 200 °
Не се слага вода в тавичката

Според нас стават много вкусни
Да ви е сладко!!!
Цитирай

София

Мнения: 12 385
 newsm78 да се чуди човек сега кое по-напред да опита.
Благодаря   bouquet пак...
Цитирай

София

Мнения: 391
Ето ви и моята рецепта.
Прави се марината от:
1 с.л. мед
2 кубчета пилешки бульон
2 с.л соев сос
1 с.л. горчица
1 малка бира,или вино
червен и черен пипер на вкус.
Нарязаните на две крилца е добре да стоят поне 5-6 часа в марината,след което крилцата заедно с маринатата се изсипват в тавичка и се пекат.Като се зачервят от едната страна,се обръщат,и така до изпичането им.
Много е вкусно,често ги правим в къщи.Дано ви харесат. Smile
Цитирай

Бургас

Мнения: 2 105
Ето ви и моята рецепта.
Прави се марината от:
1 с.л. мед
2 кубчета пилешки бульон
2 с.л соев сос
1 с.л. горчица
1 малка бира,или вино
червен и черен пипер на вкус.
Нарязаните на две крилца е добре да стоят поне 5-6 часа в марината,след което крилцата заедно с маринатата се изсипват в тавичка и се пекат.Като се зачервят от едната страна,се обръщат,и така до изпичането им.
Много е вкусно,често ги правим в къщи.Дано ви харесат. Smile
сложих крилцата в маринатата. Довечера ще видим какъв е резултата и ще докладвам! Hug
Цитирай

Пловдив

Мнения: 2 564
Аз също ги мариновам  в соев сос,малко пилешки бульон,бира и каквото ми дойде наум/със мед и горчица също съм пробвала и стават хубави/ и ги оставям да поемат и след това ги мятам във фурната или фритюрника и става страшно мезе...М/у другото-пробвала съм и на парти грила-също се опекоха ...
Цитирай


Мнения: 6 979
Ето още две маринати за вкусно пилешко:

марината 1 /тази е от нета/
2 с.л. мед
1 с.л горчица
1 ч.л. смлян джинджифил
2-3 големи скилидки чесън
настърганата кора и сокът от 1/2 лимон
1 с.л. водка
сол и черен пипер на вкус


марината 2 /тази ми я каза приятелка/
мед
горчица
соев сос
чесън
лимонов сок
черен пипер /количествата ги слагам малко наизуст, затова не мога точно да ги напиша/

Хубаво е поне час да постои месото в маринатата. /може и повече!/ Аз лично харесвам повече втората марината. Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-8 от 8 отговора