Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора

lala land

Мнения: 396
Много искам да направя пилешки крилца като тези в Happy cook Дайте идеи.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 142
Кои точно крилца на "Хепи" ?
Мога да ти дам рецепта  на пържени крилца с червен пикантен сос. Преди предлагаха подобни, но не знам дали е същото което търсиш
Цитирай

София

Мнения: 12 053
mama vanya моля те пусни я.
Аз като чуя пикантно и ми е достатъчно, а и обичаме крилца в къщи. Wink
Цитирай

lala land

Мнения: 396
Мисля,че са същите. Давай рецепта  smile3508
Цитирай

Бг-мама

Мнения: 1 220
Мъжа ми работеше в хапи така че като си дойде от работа ще имаш и рецептата проблема е там че се използват едни китайски и дуги пудри които не би могла да намериш Rolling Eyes
Цитирай

lala land

Мнения: 396
Мъжа ми работеше в хапи така че като си дойде от работа ще имаш и рецептата проблема е там че се използват едни китайски и дуги пудри които не би могла да намериш Rolling Eyes
 bouquet
Цитирай

Пловдив

Мнения: 142
Пикантни крилца

ПРОДУКТИ:
по 300 гр. пилешки крилца( около три броя ) за 1 порция

сос за 8 порции:
980 гр. кетчуп
120 гр. бяло вино
30-40 гр. чесън ( пасиран )
10 гр. соев сос ( тъмен )
10 гр. мед

ПРИГОТВЯНЕ:
Крилцата се изчистват и се разполовяват ( по принцип се мариноват в горчица, кисело мляко,чесън, мед)
Всички съставки на соса се разбъркват . Крилцата се пържат до тъмно златисто, след това се отцеждат и се поставят в тиган. Добавя се от соса, непрекъснато се разбърква докато соса леко се сгъсти и крилцата се гланцират
Цитирай

Пловдив

Мнения: 142
това е точната рецепта която имам. И да не ги мариноваш предварително пак стават хубави

Дано да ви харесат!!!
Цитирай

lala land

Мнения: 396
Мama Vanya,  а ако пропусна чесъна и меда, защото  breastfeeding ?
Цитирай

Пловдив

Мнения: 142
Мисля че пак ще станат хубави. Няма да са толкова пикантни най-вероятно.  Пробвай! Дано ти харесат!

Zechova ако е удобно питай съпруга си за пиле "Бернез" (мисля че така се пише) от много време я търся и ще съм страшно благодарна   newsm03
Цитирай

София

Мнения: 12 053
mama vanya   bouquet
Цитирай

Бг-мама

Мнения: 1 220
Така значи 150 гр френска пудра
50гр китайска пудра 300 грбяло вино
и соев сос
пържат се крилцата
пудрите се разтварят във виното  също и соевия сос
40 мл от сместа се изсипва при вече изпържените крилца и се друса тигана докато се изпари сместа от соса и те се карамелизират
ами това са крилцата по китайски от хапи само дето незнам от къде да си намерим пудричките
Цитирай

lala land

Мнения: 396
Определено пудричките не съм ги чувала. Ако някоя мама знае от къде можем да си ги набавим  Thinking .
Цитирай

на сянката Земя

Мнения: 1 436
Определено пудричките не съм ги чувала. Ако някоя мама знае от къде можем да си ги набавим  Thinking .
"....Натриевия глутамат е подправка, за която се счита, че няма собствен вкус, но подсилва и подчертава другите вкусове на ястието. Не знам дали е вредна или не, китайците я използват масово и я ги вижте - не са мръднали, даже се множат със страшна сила.

Ако някой е с резерви към употребата й, да има предвид, че в рецептурниците на много вериги за бързо хранене, масово е навлязла - напр. в "Хепи" я използват в оризовите си ястия (готвачите й викат китайска пудра)
."-(http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=7279.msg108563#msg108563)




Цитирай

lala land

Мнения: 396
 "....Натриевия глутамат е подправка, за която се счита, че няма собствен вкус, но подсилва и подчертава другите вкусове на ястието. Не знам дали е вредна или не, китайците я използват масово и я ги вижте - не са мръднали, даже се множат със страшна сила.

Ако някой е с резерви към употребата й, да има предвид, че в рецептурниците на много вериги за бързо хранене, масово е навлязла - напр. в "Хепи" я използват в оризовите си ястия (готвачите й викат китайска пудра)
."-(http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=7279.msg108563#msg108563)


[/quote]

Значи няма да е проблем да не използваме китайска пудра. А френската пудра какво ще е? newsm78
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора