Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Имах сериозна приятелка,бяхме заедно от години.Не всичко беше идеално, разбира се, а и аз често съм достатъчно тежък характер та и сам не мога да се понасям.Езикът ми често изпреварва мозъка и когато говоря няма нужда да удрям, за да причинявам негативи  дори и в хората ,които ме харесват и за харесвам.
В един момент нещата спряха да се развиват съвсем-може би прекалявах с желанието си да променя определени "нормални" събития във връзката ни.След това всичко започна да се руши-сега вече не мога да го отрека,  но тогава намирах начин да се самозаблудя, че това може да се поправи или че е етап от отношенията ни.Признавам и пред себе си вече, че явно съм оставил нещата на доизживяване, въпреки че се опитвах да реанимирам тази връзка заради вложените чувства и хубавите моменти, които изживях.
Миналото лято съвсем ме хвана параноята и успях да принудя приятелката си -жената която обичах и с която исках да живея-да говори с мен открито и откровено.Чух потвърждение на това, което вече знаех-изневерява ми. "От повече от година и аз съм виновен, защото не се чувства вече добре с мен, не я карам да изпитва чувствата от началото на връзката ни и не я карам да се чувства желеана и тн."
Хвавнах я по класическия начин-разпечатки, смс-и, разговори, пощи, разминавания във времето, не особено желание да сме заедно.
Явно допуснах грешката да  не се махна от тази връзка и да попитам -Какво правим от сега нататък?
А когато имах основателни подозрения бях решил да скъсаме, но се  спрях заради сватбата на моя много добра приятелка.
Както и да е -някак стигнахме до решението да се опитаме да оправим нещата между нас и така загубихме още близо година.Разделихме се тази година -преди няколко месеца.Без скандали, но при много неприятни обстоятелства и с желание от моя страна да не удрям само с езика си(въздържах се, колкото и да ми струваше).
някъде по това време получих писмо-неочаквано за мен-от жена, която познавам служебно то няколко години и към която имам много силни симпатии.Не знам защо беше решила тогава точно да ми пише-формалният повод не е толкова важен.Отговорих й, тя пак писа и така нещата се прехвърлиха в чат.Скоро след това се срещнахме, поговорихме си, тя ми се похвали че се е омъжила в края на 2005 г.през тези няколко часа имах непрекъснатото усещане, че остава нещо дедоизказано и от мен се очаква някакво действие.Няколко дни по-късно се видяхме пак.След като се разделихме получих въпроса-Щеше ли да ме прегърнеш днес, ако.......?
Не мога да опиша чувствата си в този момент-единственото клише е "сбъдната мечта".И мечтата се сбъдна, когато дойде при мен и не само я прегърнах, а и я целунах.
Оказа се, че чувствата не могат да се контролират, особено когато са взаимни.Границата между харесваме се много и влюбени сме един в друг изчезна с неочаквана скорост.Вече няколко месеца се виждаме, но......
Времето, прекарано заедно е прекрасно.Разделите са болезнени.И мислите след тях.....
Още когато разбрах какво усещаме един към друг казах, че бракът има обратно действие.....
Отказа ми.Каза, че съм единствения човек с когото иска да е, но не може да преодолее принципите си и дадената дума.
Срещаме се, обичаме се, дори се нараняваме когато не успяваме да премълчим нещо един към друг.Не мога да я извадя от мислите и живота си -И НЕ ИСКАМ. Не мога да съм с нея.
Насила се взема -насила не се дава!
Вече съм разрушен напълно както ми се струва.И си мисля за какво ми е да съм толкова силен-защото явно не съм все още мъртъв?

# 1
 • Cтраната на лалетата...
 • Мнения: 7 914
Силен си понеже това си ти... ако искаш да си слаб..едва ли ще си ти самият...а това боли повече не мислиш ли?

# 2
 • София
 • Мнения: 4 474
Не разбрах само едно - какво очакваш от нас, имаш ли някакъв въпрос, чийто отговор искаш да намериш с наша помощ или просто споделяш?
Сърцето го разбива някой друг, но душата човек сам позолява да се изпразни от съдържание. За съжаление го знам от личен опит. Не е леко. Глупости, леко - ужасно е!

# 3
 • Мнения: 1 233
А случайно да ти хрумва, че с тази жена причинявате на някой друг това, което твоята приятелка ти е причинила?

И всъщност тази жена омъжила се в края на 2005 година от няколко месеца се вижда с теб, т.е. едва ли не веднага след сватбата си, така ли? И като толкова иска да е с теб, а не иска да изневерява на принципите си - ми да вземе да се разведе тогава. Или ти си играчка, странично занимание за да си поддържа високо самочувствието? Или е брак по сметка, а тя ще излезе крива, ако се разведе?

Последна редакция: вт, 27 юни 2006, 13:43 от Приказливка

# 4
 • Правец
 • Мнения: 2 040
Неразбрах съвет ли търсиш или просто разкриваш душата си .. ?

От това, което описваш като отношение към предишната си приятелка, съвсем в реда на нещата си е раздялата ... но според мен трябва да преосмислиш държанието си към жените, защото същото ще се повтори и със следващата ти приятелка и с по- следващата и така, докато си намериш майстора и тогава няма ти да си СИЛНИЯ ...


Последна редакция: вт, 27 юни 2006, 13:33 от Irena80

# 5
 • Мнения: 5 649
Ходейки с тази жена отмъщение ли търсиш, заради това, което ти е причинила предишната връзка?

# 6
 • София
 • Мнения: 4 474
Мацки, не нападайте така човека Stop. И да иска да отговори на зададените му въпроси - няма да посмее от тази атака.

# 7
 • London, Sofia
 • Мнения: 8 917
Моят съвет е - остани известно време САМ Peace Полезно е след такова объркано положение, в което явно и ти не знаеш как ще се измъкнеш Rolling Eyes Peace

# 8
Хрумва ми не само това , а и още доста други неща-за мое огромно неудоволствие и съжаление.
Предишната нощ прекарах в мислене, самосъжаление, вой към луната и успешни(з амоя радост и гордост) опити да не се обадя по телефона в 1-2 -3-4 и тн. часа.
Всъщност не съм сигурен дали търся точно съвет- по-скоро изпитвам неудобство да говоря по темата с малкото си останали стари приятели, а имам нужда да кажа определени неща.За съжаление   с част от приятелите си и не мога да говоря , защото те също се познават с тази жена,която ме изпълва с толкова много чувства, които не мислех че мога да изпитвам.
Не търся отмъщение-колкото и странно да звучи дори за мен- се чувствам изключително добре от това ,че прекратихме предишната връзка.Имам известни наблюдения, които ме карат да съм сигурен, че друг ще се погрижи да "отмъсти"за мен.(А и честно да си призная не мога да направя избор между вариантите,които ми идват в главата за отмъщение.От друга страна -не си струва да се мисли за това.)
Ирена 80, явно нещо не си разбрала,или може би не знаеш,но :"Това ,което не ни убива ни прави по-силни".Аз определено не желая да съм такъв.От време на време се замислям подготовка за какъв подвиг е "силата", която събирам от доста години.В дадената ситуация ,за кой ли път, предпочитам да съм убит и то не образно казано.
Не  зная какво съм за нея-зная това което виждам в очите й и това което ми казва.
Чета и пиша в бг-мамма от достатъчно време ,за да съм запознат с това какво да очаквам.Истински съм,за мое огромно съжаление.Не и съм уморен от това да съм САМ-последните година -две прекарах така,независимо от наличието на друг.

# 9
 • Sofia
 • Мнения: 823
Ти сам си определил,че сърцето ти е разбито и душата ти е празна.Явно това ,което се случва в живота ти не те прави щатлив.Сегашната връзка(ако изобщо може да се нарече такава),наистина ли ти доставя удоволствие?Пълноценна ли е според теб?Тези чувства и терзания,които чувстваш сега,струват ли си?Според мен връзката ти,която имаш с тази жена,показва колко егоистична е тя и колко ти имаш нужда от топлина и обич и ти си готов да ги приемеш,макар и под такава форма,непълноценна.Опитай се да се замислиш и преоцениш живота си,какво ти би искал,така,че ти да си щастливия,защото сега ми се струва,че си като загубен по пътя си.Желая ти успех в любовта и да откриеш рано или късно точния човек.

# 10
 • London, Sofia
 • Мнения: 8 917
Хрумва ми не само това , а и още доста други неща-за мое огромно неудоволствие и съжаление.
.......................Не и съм уморен от това да съм САМ-последните година -две прекарах така,независимо от наличието на друг.

Там е проблема, че не си бил САМ, защото ако беше сам - без онова "независимо от начилието на друг" щеше да си свободен и може би щеше да търсиш или да те намери "твоят" човек. Най-вероятно в момента имаш нужда от това да се чувстваш желан, обичан, щастлив /дори и по този "скрит" начин/ и ако е така - изживей го, но не се "отвличай" много /освен ако това положение не ти харесва на 100%, но не ми се вярва Wink/ и се сещай от време на време, че някъде сигурно и твоята половинка те търси  - звучи банално, но е така Peace

# 11
 • София
 • Мнения: 223
Еми ,като ти е омръзнало да си сам при наличието на друг,какво правиш тогава с този друг и кого заблуждаваш!?Или просто се хващаш за някого като удавник за сламка,защото получаваш така нужното ти внимание,а сам си отговори на ВЪПРОСИТЕ,какво всъщност искаш от живота и какво всъщност правиш ,за да го постигнеш,а това ,че болката ни учи и ни прави по-силни е така,но е важно тази сила да бъде насочена в правилната посока след това,така че ти пожелавам да намериш себе си и твойте желания и после да откриеш човека който да ги оцени и да бъдете заедно щастливи,за да станете едно цяло!  bouquet

# 12
 • Мнения: 1 233
Всъщност има и нещо положително в твоя постинг - започнал си да осъзнаваш собствените си грешки. А това е много. Опитай се при една нова истинска връзка (това текущото не бих го нарекла "истинска" връзка, твърде непълноценно ми изглежда, за да е истинско) да превъзмогнеш тези грешки и вероятно ще намериш щастието си. Иначе ще свърши като предишната.

Може би за това събираш силата си ... Трябва много сила и много желание за да промениш трайно дори и малка част от характера си. И това, че си искал да нараняваш дори само думи, да не говорим за останалото, повярвай ми, просто трябва да го изкорениш.

# 13
Ти сам си определил,че сърцето ти е разбито и душата ти е празна.Явно това ,което се случва в живота ти не те прави щатлив.Сегашната връзка(ако изобщо може да се нарече такава),наистина ли ти доставя удоволствие?Пълноценна ли е според теб?Тези чувства и терзания,които чувстваш сега,струват ли си?Според мен връзката ти,която имаш с тази жена,показва колко егоистична е тя и колко ти имаш нужда от топлина и обич и ти си готов да ги приемеш,макар и под такава форма,непълноценна.Опитай се да се замислиш и преоцениш живота си,какво ти би искал,така,че ти да си щастливия,защото сега ми се струва,че си като загубен по пътя си.Желая ти успех в любовта и да откриеш рано или късно точния човек.

Не зная дали това е истинска връзка -определено не е това което и дваматеа бихме искали-да сме непрекъснато заедно.
Не съм независим от любовните си чувства, въпреки че години наред употребих ,з ада се самоубедя ,че не изпитвам такива по принцип(янво това е част то сметката за тези ми опити).Никога обаче не съм се чувствал толкова допълнен, желан и открил своята липсваща част.ТЯ е нещо повече от това, което съм търсил винаги, но се разминахме няколко пъти въпреки взаимния интерес. 

# 14
  Това е друга част от сметката,и ме е страх да се замисля сериозно каква ще стане тази сметка на финала, ако изпуснем и двамата и този шанс да сме един с друг и да успяваме гледайки се да прочитаме чувствата на другия-незевисимо дали са радост, тъга , болка ......
Чувствам се като скачен съд-зная че това предполага по-скоро тъгата ми да е радст за другия и тн.-но не това имам предвид.
Дори само по погледите  или гласовете си знаем какво точно чуства другия.Не зная какво е това, според вас(зная какво е според мен), но ми се иска да продължи безкраино дълго.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт