Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Cтраната на лалетата...

Мнения: 7 914
Някой има ли си на идея как се прави варено тесто? newsm78

Благодаря!  bouquet


Цитирай

София

Мнения: 1 182
Аз правя толумбички от следното варено тесто:
400 гр. вода
100 гр. масло
1 л. захар
1 л. сол
Като заври се слагат 2 чаши брашно и бъркаш с дървена лъжица докато не се получи гладко тесто което се отделя от съда.След това като изстине тази смес чукваш 6 яйца  едно по едно и не спираш да бъркаш.
Цитирай

Cтраната на лалетата...

Мнения: 7 914
В една диета го препоръчват да се използва за пица! Това което си го дала дали ще стане? newsm78
Мен малко ме притеснявя захарта.. дали ще стане сладко тесто?


А ако не се употреби цялото, може ли да се замрази? newsm78
Цитирай

София

Мнения: 1 182
Ако не сложиш захар пак ще стане.Не знам дали може да се замрази.
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
zwezdi4ka, ето как се прави стъпка по стъпка - няма захар в тестото, така че става и за солени блюда.

Изненадана съм обаче, че го препоръчват в диета - та то има повече мазнина, а има и яйца. В нормалното тесто за пици има само брашно, сол, мая и 1 с.л зехтин. Според мен по-диетично е именно нормалното тесто за пици. Освен ако не искат избягването на маята, ама и за това има илач - слага се сода за хляб.




« Последна редакция: вт, 27 юни 2006, 14:00 от natalyna »
Цитирай

In transit

Мнения: 1 667
zwezdi4ka, ето как се прави стъпка по стъпка - няма захар в тестото, така че става и за солени блюда.

Изненадана съм обаче, че го препоръчват в диета - та то има повече мазнина, а има и яйца. В нормалното тесто за пици има само брашно, сол, мая и 1 с.л зехтин. Според мен по-диетично е именно нормалното тесто за пици. Освен ако не искат избягването на маята, ама и за това има илач - слага се сода за хляб.






А когато се използва за торта пак ли не се слага захар? Защото бях гледала една торта с такова тесто и много ми хареса.
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
....
А когато се използва за торта пак ли не се слага захар? Защото бях гледала една торта с такова тесто и много ми хареса.

Ако си я гледала тук, аз бях пуснала рецептата. Very Happy

Ами аз го правя без захар и за торти и за еклери, но ако искаш можеа сложиш една лъжица. bowuu
Цитирай

Cтраната на лалетата...

Мнения: 7 914
Ми не знам пише варено тесто.... newsm78

natalyna,
 Ама като се замислих ще ми кажеш ли моля, тестото което се прави със сода за хляб? А то може ли да се замразява? newsm78
  bouquet
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Содено тесто за пици

1 кг брашно
1 ч. л.  сода за хляб
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1 с. л. оцет 
2 супени лъжици олио
Лесно се разточва и няма стремеж да се свива.
Не знам дали става за замръзяване, но след омесването издържа дълго в хладилника.

И един трик от мен - като го точиш за да стане по-тънко и да е по-лесна манипулациая с него, го разтоквай върху хартия за печене и след това с хартията в тавичката за печене. Така ще може да го разточиш като кора.






Цитирай

Cтраната на лалетата...

Мнения: 7 914
Благодаря за бързата помощ! Hug  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.