Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 27 юни 2006, 13:21 ч.

Как се прави варено тесто?

  • 904
  • 9
  •   1
Отговори
  • Cтраната на лалетата...
  • Мнения: 7 914
Някой има ли си на идея как се прави варено тесто? newsm78

Благодаря!  bouquet


# 1
  • София
  • Мнения: 1 182
Аз правя толумбички от следното варено тесто:
400 гр. вода
100 гр. масло
1 л. захар
1 л. сол
Като заври се слагат 2 чаши брашно и бъркаш с дървена лъжица докато не се получи гладко тесто което се отделя от съда.След това като изстине тази смес чукваш 6 яйца  едно по едно и не спираш да бъркаш.

# 2
  • Cтраната на лалетата...
  • Мнения: 7 914
В една диета го препоръчват да се използва за пица! Това което си го дала дали ще стане? newsm78
Мен малко ме притеснявя захарта.. дали ще стане сладко тесто?


А ако не се употреби цялото, може ли да се замрази? newsm78

# 3
  • София
  • Мнения: 1 182
Ако не сложиш захар пак ще стане.Не знам дали може да се замрази.

# 4
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 604
zwezdi4ka, ето как се прави стъпка по стъпка - няма захар в тестото, така че става и за солени блюда.

Изненадана съм обаче, че го препоръчват в диета - та то има повече мазнина, а има и яйца. В нормалното тесто за пици има само брашно, сол, мая и 1 с.л зехтин. Според мен по-диетично е именно нормалното тесто за пици. Освен ако не искат избягването на маята, ама и за това има илач - слага се сода за хляб.




Последна редакция: вт, 27 юни 2006, 14:00 от natalyna

# 5
  • In transit
  • Мнения: 2 632
zwezdi4ka, ето как се прави стъпка по стъпка - няма захар в тестото, така че става и за солени блюда.

Изненадана съм обаче, че го препоръчват в диета - та то има повече мазнина, а има и яйца. В нормалното тесто за пици има само брашно, сол, мая и 1 с.л зехтин. Според мен по-диетично е именно нормалното тесто за пици. Освен ако не искат избягването на маята, ама и за това има илач - слага се сода за хляб.






А когато се използва за торта пак ли не се слага захар? Защото бях гледала една торта с такова тесто и много ми хареса.

# 6
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 604
....
А когато се използва за торта пак ли не се слага захар? Защото бях гледала една торта с такова тесто и много ми хареса.

Ако си я гледала тук, аз бях пуснала рецептата. Grinning

Ами аз го правя без захар и за торти и за еклери, но ако искаш можеа сложиш една лъжица. bowuu

# 7
  • Cтраната на лалетата...
  • Мнения: 7 914
Ми не знам пише варено тесто.... newsm78

natalyna,
 Ама като се замислих ще ми кажеш ли моля, тестото което се прави със сода за хляб? А то може ли да се замразява? newsm78
  bouquet

# 8
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 604
Содено тесто за пици

1 кг брашно
1 ч. л.  сода за хляб
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1 с. л. оцет 
2 супени лъжици олио
Лесно се разточва и няма стремеж да се свива.
Не знам дали става за замръзяване, но след омесването издържа дълго в хладилника.

И един трик от мен - като го точиш за да стане по-тънко и да е по-лесна манипулациая с него, го разтоквай върху хартия за печене и след това с хартията в тавичката за печене. Така ще може да го разточиш като кора.






# 9
  • Cтраната на лалетата...
  • Мнения: 7 914
Благодаря за бързата помощ! Hug  bouquet



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт