Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 5 257
Омар, (но не Шариф  Wink ).
Момичета,
давайте рецепти за приготвяне на омар.
С мъж ми сме луди  Crazy  фенове на всичко рибно и сега е ред на омара.
Все отлагахме, но днес си говорехме, че в МЕТРО (страхотния рибен щанд) са пуснали живи омари (около 60 лв. бр.).

Чакам Вашите кулинарни предложения  Flutter .
Цитирай

Ottawa, Canada

Мнения: 2 452
Цитат на: mam@
Омар, (но не Шариф  Wink ).
Момичета,
давайте рецепти за приготвяне на омар.
С мъж ми сме луди  Crazy  фенове на всичко рибно и сега е ред на омара.
Все отлагахме, но днес си говорехме, че в МЕТРО (страхотния рибен щанд) са пуснали живи омари (около 60 лв. бр.).

Чакам Вашите кулинарни предложения  Flutter .


Ами омара се вари и след това се яде. Това е най-общо. Не мисля, че се правят някакви специални ястия. Аз моя омар за Коледа ще си го купя готов сварен, защото не ми се нрави идеята да пускам живо същество във вряща вода. Бррр......
Лаура
Цитирай

Варна

Мнения: 4 105
Свари го с малко бира.Аз така варя раците.И после наблягам на соса.В Метро има готови такива  Wink
Цитирай


Мнения: 5 257
Ние раците така ги приготвяме, но мислех че с омара ще е по различно.
Благодаря Ви  Love
Цитирай

София

Мнения: 3 058
Мама, ето нещо по-така!
Време за приготвяне: 30 min Порции: 4 бр.
Необходими продукти:  
600 g омари
 200 g лимони (2 броя)
30 ml лимонов сок 50 ml растително масло
40 g магданоз
 15 g чесън
50 g лук  
 
Приготвяне:
1. Сварените омари се режат на парчета.
 
2. Пържат се в горещо олио, като се прибавят фино нарязаният лук и няколко скилидки чесън.
3. Нарязва се лимонът на кръгчета и се подрежда в чинията.
4. Върху него се подреждат леко запържените омари и се поливат с лимонов сок.
5. Поръсват се със ситно нарязания магданоз.
6. Аранжират се с резенчета лимон.  
Сервират се топли.
Цитирай

София

Мнения: 3 058
Продукти:

1 омар (около 700 гр.).
За соса:
8 ч. л. гъби
8 ч. л. лук
1/4 ч. ч. сметана
4 ч. л. коняк
8 ч. л. масло
1/2 ч. л. чесън
щипка бял пипер
сол

4 ч. л. букет от подправки - от готовите за риба
1 ч. л. доматено пюре.
--------------------------------------------------------------------------------

Приготовление:
1) Сварете омара.
2) Запържете сметаната, маслото, доматеното пюре, белия пипер и подправките, докато заврат.
3) Прибавете гъбите и лука и ги фламбирайте с коняка.
4) Отрежете опашката и главата на омара и го поставете върху плато. Поръсете го със соса и украсете.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.