Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 30 ноем. 2004, 14:12 ч.

ОМАР....

  • 4 857
  • 5
  •   1
Отговори
  • Мнения: 5 257
Омар, (но не Шариф  Wink ).
Момичета,
давайте рецепти за приготвяне на омар.
С мъж ми сме луди  Crazy  фенове на всичко рибно и сега е ред на омара.
Все отлагахме, но днес си говорехме, че в МЕТРО (страхотния рибен щанд) са пуснали живи омари (около 60 лв. бр.).

Чакам Вашите кулинарни предложения  Flutter .

# 1
  • Ottawa, Canada
  • Мнения: 2 452
Цитат на: mam@
Омар, (но не Шариф  Wink ).
Момичета,
давайте рецепти за приготвяне на омар.
С мъж ми сме луди  Crazy  фенове на всичко рибно и сега е ред на омара.
Все отлагахме, но днес си говорехме, че в МЕТРО (страхотния рибен щанд) са пуснали живи омари (около 60 лв. бр.).

Чакам Вашите кулинарни предложения  Flutter .


Ами омара се вари и след това се яде. Това е най-общо. Не мисля, че се правят някакви специални ястия. Аз моя омар за Коледа ще си го купя готов сварен, защото не ми се нрави идеята да пускам живо същество във вряща вода. Бррр......
Лаура

# 2
  • Варна
  • Мнения: 4 312
Свари го с малко бира.Аз така варя раците.И после наблягам на соса.В Метро има готови такива  Wink

# 3
  • Мнения: 5 257
Ние раците така ги приготвяме, но мислех че с омара ще е по различно.
Благодаря Ви  Heart Eyes

# 4
  • София
  • Мнения: 3 068
Мама, ето нещо по-така!
Време за приготвяне: 30 min Порции: 4 бр.
Необходими продукти:  
600 g омари
 200 g лимони (2 броя)
30 ml лимонов сок 50 ml растително масло
40 g магданоз
 15 g чесън
50 g лук  
 
Приготвяне:
1. Сварените омари се режат на парчета.
 
2. Пържат се в горещо олио, като се прибавят фино нарязаният лук и няколко скилидки чесън.
3. Нарязва се лимонът на кръгчета и се подрежда в чинията.
4. Върху него се подреждат леко запържените омари и се поливат с лимонов сок.
5. Поръсват се със ситно нарязания магданоз.
6. Аранжират се с резенчета лимон.  
Сервират се топли.

# 5
  • София
  • Мнения: 3 068
Продукти:

1 омар (около 700 гр.).
За соса:
8 ч. л. гъби
8 ч. л. лук
1/4 ч. ч. сметана
4 ч. л. коняк
8 ч. л. масло
1/2 ч. л. чесън
щипка бял пипер
сол

4 ч. л. букет от подправки - от готовите за риба
1 ч. л. доматено пюре.
--------------------------------------------------------------------------------

Приготовление:
1) Сварете омара.
2) Запържете сметаната, маслото, доматеното пюре, белия пипер и подправките, докато заврат.
3) Прибавете гъбите и лука и ги фламбирайте с коняка.
4) Отрежете опашката и главата на омара и го поставете върху плато. Поръсете го със соса и украсете.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт