Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 28 юни 2006, 11:34 ч.

хайде и аз да се оплача... анонимно

 • 2 505
 • 33
 •   1
Отговори
Просто не мога да пиша с ника си. Той чете тук от време на време....

Много съм объркана и не знам от къде да започна. Имаме две страхотни деца, с него много се обичахме. Но напоследък ужасно се караме, той непрекъснато ме притиска и налага постоянен контрол къде съм, какво правя, колко пари съм похарчила, за какво съм ги похарчила, за колко пари съм взела ябълките или доматите, защо не съм му изпрала любимите гащи, защо като съм му изпрала любимите гащи не са сухи, защо има петно на единя крачол, колко е мръсна мивката в банята, как си изоставям децата за да ходя на работа... Безкрайно, непрестанно мрънкане и контрол на времето ми. Аз работя и се опитвам да си гледам децата. Имаме нужда от моята заплата, защото иначе ще е много трудно за семейството ни. Същевременно съм страшно дружелюбна с него, не искам да се нервира, защото и на него не му е лесно. Има тежка работа, по цял ден тича на някъде, изморен е като се върне. Обаче всичко си изкарва на мен. Сякаш аз съм цъфнала и вързала. Сякаш на мен ежедневието ми е леко. Истината е, че и двамата сме изморени, но АЗ съм тази която понася постоянните му обвинения за какво ли не. Ужасно трудно ни е, но той не желае да чува за почивка без децата, защото живее с мисълта, че сме ги изоставили (или по-точно АЗ съм ги изоставила, защото ходя на работа) и трябва всяко свободно време да бъдем с тях. Да, съгласна съм, но когато имаме свободно време обикновено аз ги храня, преобличам, къпя, готвя и т.н., а той само им се радва. И това ме съсипва още повече. Когато му кажа да ги дадем на някоя баба за 1 ден той се цупи и ми заявява, че "Ето, пак ги изоставяш". Всеки ден се караме. Или по-точно всеки път когато сме заедно насаме. Снощи пак се изпокарахме, аз му казах, че не съм щастлива с него. Децата и работата ми са единственото нещо, което ми носят удовлетворение, но любовният ми живот е умрял и напълно нещастен. Правим секс доста често, поне по моите критерии, но на мен вече рядко ми доставя удоволствие. Не мога да говоря с него за тези неща. Т.е. говоря му, но той започва да се кара и нищо не постигаме от тези опити за разговори.

Много дълго и объркано стана. Не знаех къде да споделя. Мисля, че спирам да го обичам и това ме прави още по-нещастна и объркана. Не искам да се развеждам заради децата, аз съм много търпелива и мога да изтрая още доста време така. Обаче когато някой премине границите на търпението ми.... никога, АМА НИКОГА не може да се върне надазад. Когато дойде този момент решението ми ще бъде окончателно. Но.... искам децата ми да имат баща. Те толкова много го обичат. Как ще живят без него? Просто не мога да си представя...

Не искам съвет, но ако имате някакви добри думи кажете ги. Просто имах нужда да споделя, защото няма с кой. Пред всичките ни приятели ние изглеждаме едно щастливо семейство... Не мога да кажа на никой какво ми е.  Cry  Cry  Cry

# 1
 • Мнения: 1 046
Разбирам те. Незнам какво им става на тези мъже. Отиди някъде, ако можеш, сама с децата. махни се за малко. Помисли си. Животът на съквартирантски начала не е лош, но не и когато те тормозят, не и когато правиш секс без чувства, не и когато не ти се прибира в къщи и искаш да премине по-бързо вечерта, за да избягаш от тягостната атмосфера.

# 2
 • Мелбърн, Австралия
 • Мнения: 3 116
Ох, сигурно сте в дупка  Sad

И при нас се с случвало да има такива периоди, отминават, после пак се появяват и така  Hug Иначе си се обичаме  Heart Eyes

Явно, забързаното ежедневие, а напоследък и жегите, идват в повече на всички ни  ooooh!

# 3
 • София
 • Мнения: 6 980
Защо не му покажеш това тук?

Не искаш съвет, но ще ти дам един - като си изморена му го кажи. Но не като констатация, а по конкретен повод. Пример: "Мили, би ли изкъпал ти децата, защото аз съм изморена?" или "Мили би ли сложил масата, защото съм капнала тази вечер?" - Питаш, получаваш отговор...продължаваш напред. Така следващия път като се скарате, че изоставяш децата най-малкото ще можеш да му кажеш - "Не, любими, просто ти не поемаш твоята част от отглеждането им."

И ми е много интересно защо допускаш да ти натяква, че работиш? Като иска да гледаш децата да изкарва повече пари.

Направи си следната сметка: Той работи - ти работиш. Той.....- ти пазаруваш. Той.... - ти гледаш децата. Той....- ти чистиш къщата. Той...... - ти готвиш и т.н. Бракът е партньорство, а не някакъв нов вид крепостничество. Не си му дете да му даваш обяснения за всяка конкретна покупка, освен ако това не е практика във вашия дом и той прави същото за теб. Аз съм за относително равенство и баланс във отношенията... мЪ може и да греша. Ти си знаеш за какво си ти.

П.С. Извинявам се за следващото Аман от нагли мъже.

# 4
 • софия
 • Мнения: 811

като си изморена му го кажи. Но не като констатация, а по конкретен повод. Пример: "Мили, би ли изкъпал ти децата, защото аз съм изморена?" или "Мили би ли сложил масата, защото съм капнала тази вечер?" - Питаш, получаваш отговор...продължаваш напред. Така следващия път като се скарате, че изоставяш децата най-малкото ще можеш да му кажеш - "Не, любими, просто ти не поемаш твоята част от отглеждането им."


 Peace щом не дава децата да ходят при бабите-карай го да ти помага
 
П.С. Извинявам се за следващото Аман от нагли мъже.

и за това си права за съжаление  Sick

# 5
 • Мнения: 945
Не на нас, на него му кажи теzи неща. Ние тук може да те потупаме по рамото, но мъжа в живота ти не можем да променим. Опитай се да намериш общ еzик с него. Ако в крайна сметка нищо не помага, прати го при мама zа иzвестно време, може пък да се враzуми.

В общи линии твоите проблеми са раzрешими. Всеки повече или по малко ги е имал. Един диалог може да оправи нещата.

Успех.

# 6
 • София
 • Мнения: 2 327
Дружелюбността ти малко граничи с мекушавост. Той ти се качва на главата - ти си траеш заради децата.
Ама тези деца са и негови. Като не иска да ги оставяте на баби - остави му ги малко на него да ги погледа. Остави му и домакинските задължения.
Ако е толкова изнервен и уморен от работа - ти не си виновна. Да не си го изкарва на теб. Да намира сили да помага вкъщи.
Просто поговори с него, кажи му как се чувстваш. Като си мълчиш няма да има промяна.

# 7
 • Мнения: 9 990
А той щом чете, би се разпознал.....
Всяка връзка има тежки, кризисни моменти.Когато едната страна се чувства потъпкана и неразбрана става още по-тежко.Навреме изяснявайте ситуацията.Кажи му как се чувстваш като начало.

# 8
 • Мнения: 1 431
Ако ти не го научиш да поема част от отговорността за домакинството - сам няма да се научи.
Ако те критикува за цените на продуктите които ти си купила - еми казваш му той да ги купи, и без това според мен това си е мъжко задължение.
Да се научи да си пуска пералнята - това не е много сложно.
Ако казва че си зарязваш децата може да го питаш той колко пъти ги е изкъпал или преоблякъл в последно време.
И така. Ако отстъпваш - ще те мачкат. Просто си отстоявай мнението когато си права.
Както писа Иса по-горе - трябва да има равенство в отношенията.

# 9
Повече си мисля да се съглася с Ritka защото преди време отношенията ни бяха чудесни.
Иначе това, което сте писали... мислите ли че никога не съм говорила с него, че не съм го карала да прави някои неща? Всеки път се караме. Прави ги със страшно неудоволствие, нацупен, все едно съм го накарала да изчисти цялата къща...

Не съм мекушава. Просто се старая да избягвам скандалите и да постигам някакъв диалог. Но това ме навежда на мисълта, че ТОЙ ме мисли за мекушава... може би не знае, че съвсем скоро ще се сблъска с тежкотоварния влак, ако продължава по същия начин...

Сигурно аз самата съм в някаква дупка... не знам, но направо не ми се живее...  Sad

# 10
 • София, "Младост 3"
 • Мнения: 9 059
всяко отстъпване води И до НАВИК - че половинката ще отстъпи
и после става по-трудно
че аз виждам и за сериозни неща как лесно се приема опита за диалог за нещо като примирение, прошка отстъпление
истината е че и аз не знам - ако се скарам - стига се до скандал как не искам и не мога да разбера опитите му, ако съм мека - значи вече съм простила и приела

така че съвет не мога да дам - само да кажа, че е някъде по ръба на острието - намери му цаката иначе ще се прецака всичко рано или късно!
успех и на мен ми трябва

# 11
 • Мнения: 4 770
В дупка сте естествено.
Значи да го накараш да поеме част от задълженията вкъщи и с дребните - ми няма да стане маце. След като досега не си успяла тепърва няма да успееш. Има такъв тип мъже - а между другото това личи и от цялата останала част от постинга ти: очевидно е, че той мисли, че той трябва да изкарва парите и да издържа семейството, а ти да си домакиня. Има 2 проблема в това:
1. ти не го искаш и
2. дори и да го искаш ти с твойта част от семейните ангажименти ще се справиш, но той - уви не.

Имах го подобен у нас. Значи ти работиш, гледаш къща и 2 деца а той какво изфинете ме много? Само работи и мрънка. Ми така не става. Ако може поне да не мрънка, а?

Проблемът с работещите момичета и т.нар. еманципация е доста сериозен. Както казва Иса, ние работим, гледаме къща, гледаме деца, умеем да съвместяваме 10 в 1 без да се клонираме, а те само работят. А искат да работят, ние да слугинстваме и да им се кланяме колко са велики, понеже ни издържат, пък ние не го можем. Е да де, ама времената се промениха маце. Ние вече го можем и това. И сега те трябва да си намерят мястото, а не могат, и не искат освен това. Защото точно сега трябва да стане така: така, както ти можеш редом с него да работиш и да спастряте бюджета съвместно, така трябва и той редом с тебе да гледа и ВЪЗПИТАВА децата. Е да де, ама той най-вероятно не може.

Незнам какво да те посъветвам, но проблемът ти е много сериозен и !!! тенденциозен. Разговор? Незнам. Той не иска разговор, а да слугинстваш, да му даваш отчет и ако може да му подхранваш егото.... щото еле иначе случайно може пък и да излезе, че е излишен в картинката. Това е положението Минке - когато умееш повече неща от мъжа си, семейството е в опасност. Семейство е здраво, когато мъжът е главата му, иначе става излишен. Това е всичко.
Тъжната истина е, че така им изнася, ама не искат нито разговори, нито промяна. Просто толкова могат. И това са 90% от случаите, при които жените са дейни и самостоятелни. 
Успех и късмет. Дано да намериш пътя.

Последна редакция: ср, 28 юни 2006, 21:23 от casiopea

# 12
 • Мнения: 9 990
Каси-на матриархат ми звучиш нещо-ама си права. LaughingТова, че мрънка-и аз като проблем го виждам.Моя може да не ми е помагал особено-но и няма баш такива очаквания.
Друго ми направи впечатление на мен-жената казва-допреди няколко месеца нямахме проблем-ми то се трупа, трупа, те проблемите обикновено така се появяват.И проблемите не си заминават току така с махването на ръка и с приказката-моментно е, в дупка сме и ще ни мине. ooooh!

# 13
 • Мнения: 4 770
Ами не си отиват естествено.
Даже напротив - натрупват се все повече.
Обаче казвам едно - няма да се промени - той.
Очевидно е, че ако някой се промени и примири - това ще е тя.
Вече ти - анонимна - ще решиш какво искаш.

оффф- за матриархата - ми аз нямам нищо против да стоя вкъщи да гледам децата и да миткам по градинки и кафета - ама няма на мен кой мъж да ми се върже да ме издържа. пък да не говорим, че малко са тези, които го умеят това. блазе на тази, която е срещнала такъв и да й е наслука  Wink

# 14
 • Мнения: 7 474
Мисля,че товарния влак е закъснял. Прати децата при бабата и проведи един много сериозен разговор . Проблемът е,че вече си допуснала да те командва и трудно ще си върнеш позициите, но трябва да си твърда. Crossing Arms
А в случай,че не се оправят и вземеш някога тежко решение, не се тревожи за децата , те ще са по-добре с двама спокойни родители отделно ,отколкото  с каращи се на куп. Peace

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт