Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

раковски

Мнения: 694
Моля за изпитана и добра рецепта за тутманик.Понеже сега съм се запалила по усъвършенстване на тестените изделия и ми се ще да изпробвам и това чудо.
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 103
Ето моето предложение, заповядай! bowuu
Цитирай

раковски

Мнения: 694
Благодаря ти!!От тези рецепти-не само на тутмяника свят ми се зави-текат ми лигите пред компа!!
Цитирай

на върха

Мнения: 6 462
За тестото:

700 грама брашно
1 пак. суха мая
1 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч кисело мялко
2 яйца + 1 жълтък
1 с.л захар
1 и 1/2 ч.л сол
150 гр мазнина

За плънката:

2 яйца
300 гр краве сирене


Маята се разтваря в хладкото прясно мляко, 1 с.л брашно и захарта. В средата на останалото брашно се оформя кладенче, в което се изсипва шупналата мая, 2 яйца, солта, 1/2 от мазнината и киселото мляко. Омесва се гладко и сравнително меко тесто, като ако е необходимо се добавя хладка вода. До като се меси, ръцете се топят в мазнина. Оставя се в намазнена дълбока купа, до като удвои обема си. Слага се на масата и от него се разточва кора с дебелина около 1 см. Намазва се обилно с мазнина и се ръси с плънката. Навива се на руло, нарязва се на еднакви пънчета, които се подреждат в тавичката. Заливат се с остатъка от мазнинаната и се оставят да втасат пак. Преди да се пъхнат във фурната се намазват с жълтъка. Пекат се 40 мин на 180 гр в предварително загрята фурна. Резултата e нещо ето такова:



Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Ето и тутманик без мая:

400 г брашно
4 яйца
150 г (олио)
200 г кисело мляко
250 г сирене
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. ким
 Яйцата се разбиват и към тях се прибавя киселото мляко с погасената в него сода, натрошеното сирене и олио. Сместа се разбърква и към нея постепенно се прибавя брашното. Полученото не много гъсто тесто се изсипва в намазнена  тавичка поръсва се с кима и се пече при  температура 180 градуса.
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 103
Аа, и аз благодаря Embarassed bowuu! Пробвай ги ! Very Happy
Цитирай

София, Младост 2

Мнения: 8 219
Аз правя тутманик по описаната от Лулуто технология за оформяне, като съвместявам 2 в едно - правя цяла доза от тестото за кренвиршки, с половината от него и 3 кренвирша правя 12 кренвиршки, а с останалата половина - тутманик. Така са осигурени 2 закуски с едно месене Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.