Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 29 отговора

Sofia

Мнения: 4 057
Как правите огретен ? И ако сложа вътре и тиквички и картофи - дали ще стане нещо ?
Цитирай

Пловдив

Мнения: 12 889
Ще стане. Най-лесно огретена става като изсипеш картофите на кубчета, барабар с тиквичките в намазана с олио тавичка и опечеш. После заливаш със заливката и допичаш.
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
500 гр.картофи
100 гр.бекон(може да се замени и с друг колбас)
2-3 кисели краставички
3 триъгълничета ъопено сирене
2 яйца
150 гр.кашкавал

Сварявате картофите и ги нарязвате на шайби.Подреждате половината в намаслена тавичка и отгоре слагате нарязаните краставички,бекон и топено сирене.Върху тях нареждате останалите картофи.Заливате с разбитите яйца и отгоре настъргания кашкавал.Запичате за 15 минути при 180 градуса.


Можеш да сложиш и тиквички без проблем.
Можеш да използваш и готовата смес на Маги ако ти допада.
Импровизирай смело!Каквото имаш в хладилника това слагай!

 
Цитирай

out of space

Мнения: 7 333
Стандартно:

варени картофи, настъргани на едро ренде, ред картофи в тавата, ред настъргано сирене, после пак ред картофи. Като се запече- изливам отгоре разбити 2-3 яйца с кофичка кисело мляко и 2 лъжици брашно.
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 104
Додо, аз правя картофения огретен на Звездев ..много ми харесва, ще го напиша и може би няма да е лошо и тиквички ако се добавят Thinking.
Ей тук се вижда малко.




Огретен от картофи

1кг картофи

за соса(бешамел):
1с.л. брашно
50 г масло
400 мл пр. мляко
100 г кашкавал
галета
сол, черен пипер

Картофите се сваряват, обелват, нарязват и изплакват със студена вода. Соса се приготвя, кипва и ври няколко мин. до сгъстяване, настъргва се кашкавала и се бърка, за да се разстопи.
В намазнена тава се слагат картофите, заливат се със соса, разбърквата се леко и се поръсват с галета. Отгоре се разхвърлят парченца масло и се пече в загрята на 180° фурна за о-о 30 мин. , до златисто.

Цитирай

Sofia

Мнения: 4 057
Благодаря ви !!!!!!!!!! Hug
Цитирай

София

Мнения: 183
Додо, аз правя картофения огретен на Звездев ..много ми харесва, ще го напиша и може би няма да е лошо и тиквички ако се добавят Thinking.
Ей тук се вижда малко.




Огретен от картофи



Ша ма поканиш ли на гости кат готфиш следфаштия пат
Цитирай

Варна

Мнения: 6 760
Аз правих огретен с тиквички - настъргани, сирене, заливка от яйца и кисело мляко.

Ама нещо не съм супер очарована, въпреки че се изяде - или просто ми втръснаха тиквичките?  Thinking
Цитирай

Sofia

Мнения: 353
Ще стане. Най-лесно огретена става като изсипеш картофите на кубчета, барабар с тиквичките в намазана с олио тавичка и опечеш. После заливаш със заливката и допичаш.

 newsm10 newsm10 и аз така го правя, като импровизирам - послдно сложих с малко след картофите и нарязана шунка на кубчета, а в заливката освек киселото, яйцето и сиренето сложих и кашкавал.  бързи смели сръчни

а като мноооооооооого ме мързи използвам маги малки тайни за картофен огретен
Цитирай


Мнения: 1 394
В сряда импровизирах с такъв огретен Very HappyСтана чуден.Картофи-около 1кг. се слагат да се варят като във водата сложих едно зеленчуково бульонче.След като се сварят се режат на кубчета;салам(аз купих Камчия)също се реже на кубченца; слагат се в тавичка картофите и салама, поръсва се с със сол, черен пипер, чубрица.Навсякъде в тавичката сложих по парченце масло.За заливката използвах две яйца и малко сметана(може и прясно мляко).Десет минути преди огретена да стане готов, настъргах кашкавал и обратно във фурната, докато не придобие златиста коричка Smile
Цитирай


Мнения: 502
А пробвали ли сте с фикс за катрофен огретен на Маги?Аз съм  го купила ,но още не съм го правила.Ако някой е правил с него да сподели как става. Smile
Цитирай

Варна

Мнения: 2 922
А пробвали ли сте с фикс за катрофен огретен на Маги?Аз съм  го купила ,но още не съм го правила.Ако някой е правил с него да сподели как става. Smile

Ужасно солено  Stop Въобще не по мой вкус...
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
А пробвали ли сте с фикс за катрофен огретен на Маги?Аз съм  го купила ,но още не съм го правила.Ако някой е правил с него да сподели как става. Smile
Аз много държа на соса бешамел. Правя си го сама, но съм пробвала и с този на Маги и то два пъти. Не беше солено. Може би са ми били повече картофките. И т. к. обичам да импровизирам, продуктите никога не са ми "заковани". За лятно ядене си е супер Naughty
Цитирай

София

Мнения: 2 220
А пробвали ли сте с фикс за катрофен огретен на Маги?Аз съм  го купила ,но още не съм го правила.Ако някой е правил с него да сподели как става. Smile

Да, много ни харесва вкъщи.
Цитирай

София

Мнения: 1 041
И на мен ми харесва фикса на Маги, но дава по-различен вкус.

А огретена го правя така:
Сваряват се картофите и се намачкват, директно в тавата ги разбърквам с намачкано сирене, сол, черен пипер и чубрица. Приготвям заливка от 1 кисело мляко и три яйца. Половината я обърквам с картофената смес, а другата половина - отгоре като заливка.
После се яде с кисело мляко, с копър или пък без.

П.П. Забравих - малко олио или масло.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 29 отговора