Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

z point

Мнения: 408
Ще ви почерпя с нещо, което вкъщи много обичаме     bouquet
Толкова пъти съм намирала в тези теми вдъхновение, че сега ми се ще и аз да съм полезна с някоя вкусна идея  Smile

Въпросното нещо си няма име (кръстниците са поканени  Smile)
Продукти
1 по-сух хляб, ръжен или пълнозърнест за предпочитане, фабрично нарязан на филийки
1 глава чесън
маргарин или краве масло
подправки по желание - сол или вегета, кориандър, чубрица...или нищо

Пресованиите скилидки чесън се смесват с размекнатото масло /маргарин и подправките. Всяка филийка се маже леко от едната страна, след което хлябът отново се сглобява. Опакова се с алуминиево фолио и се пече във фурната. В края на печенето може фолиото леко да се разтвори. Времето за печене е доста кратко  Smile

Към топлите филийки поднасям пастет 1 или повече според сезона

зимен вариант
майонеза+кисело мляко+кисела краставичка на съвсем ситни кубчета или зелени маслини или мариновани гъбки + по желание горчица или други подправки

летен вариант
извара+кисело мляко+съвсем малко олио+копър или друга зелена подправка+по желание или настърган морков, или маслинки, или друга любима съставка...

Последната добавка е една огромна зеленчукова салата.
Да ви е сладко    bouquet
Цитирай


Мнения: 2 825
 Smile Smile Smile
Страхотен е Smile Ние много го обичаме в нас Smile

Тука го продават готов - замръзен. Слагаш го в загрята фурна за 8-10 мин и е готов. Би трябвало да го има и в Бг  Confused
Цитирай

София

Мнения: 3 619
Много добре звучи - ще го пробваме  Smile
Цитирай

Уелс

Мнения: 531
Олее това си е точно garlic bread дето съм яла в чужбините.
Много благодаря,ще пробвамс съвсем скоро  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 4 812
какво мезе, това си е цяла вечеря! вкусна при това!
Цитирай

z point

Мнения: 408
Олее това си е точно garlic bread дето съм яла в чужбините.
Много благодаря,ще пробвамс съвсем скоро  bouquet

garlic bread съм кръстила друг мезелък, но сега в тия жеги няма кой да го приготвя  ooooh! Правя нормално тесто за пица, но му добавям и доста чесън на прах, разточвам на тънка коричка - после в тавата, мажа с масълце и режа на 6 или 8 триъгълничета и пека...но това си иска муза  Thinking
А този мезелък, който още си няма име е съвсем мързелив - даже и на другия ден студените филийки пак са вкусни. Това е добра манджа за пикник или поход  Smile
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 049
Звучи много вкусно, след като е и лесничко - грешка няма. Laughing
Цитирай

София

Мнения: 19 801
Звучи много добре...  bouquet
Цитирай

в сърцето на любимия

Мнения: 175
Мммм, ще се пробва тази вечер!!!  bouquet
Цитирай


Мнения: 253
Супер! Обожавам такива неща,веднага ще пробвам.Мерси много за идеята.
Цитирай

Въпрос на гледна точка...

Мнения: 865
Ще се опита , няма как Peace
Цитирай

sofia

Мнения: 1 606
Huбаво, че ме подсети за него - снощи го направих с ръжен хляб и стана страхотно! Иначе го правя с франзела, която режа на филийки, но не докрай, а да си остане цяла - също е много вкусно!
Цитирай

Sofia

Мнения: 777
Супер добре звучи! Довечера ще го пробвам  food002
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.