Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 1 юли 2006, 22:31 ч.

Лъжливо "тесто с мая" - на д-р Йоткер

  • 1 152
  • 13
  •   1
Отговори
  • Балчик
  • Мнения: 7 245
Преди малко забърках пак едно тесто с извара ( нещо на извара ме избива последно време)

Там, от където си копирах рецептата пише, че автор е д-р Йоткер. Казва се лъжливо тесто с мая.

500 гр извара
3 яйца
1 ч.ч олио
1 ч.ч захар
3 бакпулвера
1 ванилия
700гр брашно

Меси се тесто и се използва за различни сладки изделия както тестото с мая. Хареса ми, вкусно е. Аз изпържих малко бухтички и другото го направих на пирог с ягодово сладко.

За солени плънки тестото е следното:

150 гр. извара
6 с. л. пр. мляко
6 с. л. олио
1 ч.л сол
300 гр. брашно
1 бакпулвер





# 1
  • в шоки-land
  • Мнения: 3 762
леле, че вкусно и3глеждат....по3дравления smile3501 smile3525

# 2
  • София
  • Мнения: 22 671
Браво!  bouquet
Изглежда страхотно
Благодаря , ще го пробвам Grinning

# 3
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 246
Супер - и аз много обичам неща с извара, така че ще пробвам и сладкия, и соления вариант Grinning

# 4
  • София
  • Мнения: 399
djemma,
каква извара слагаш - тази, която се продава на килограм, или нещо по-специално? Че аз не ползвам много извара и не съм наясно. Знам, че си специалист, та моля за съвет.

# 5
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 246
Пробвах соления вариант - направих кифлички, едната част дребни като соленки, без пълнеж, а другата - като кроасани с кашкавал. Супер станаха, с хрупкава коричка и наистина сякаш са правени с тесто с мая Grinning Така че рецептата ми влиза в любимите Grinning

# 6
  • Балчик
  • Мнения: 7 245
djemma,
каква извара слагаш - тази, която се продава на килограм, или нещо по-специално? Че аз не ползвам много извара и не съм наясно. Знам, че си специалист, та моля за съвет.

Извара на килограм взимам, в нашия супер има една кашкавалена извара- от нея. Иначе пакетираната съдържа сол и не е подходяща за сладки изделия.

# 7
  • Балчик
  • Мнения: 7 245
Пробвах соления вариант - направих кифлички, едната част дребни като соленки, без пълнеж, а другата - като кроасани с кашкавал. Супер станаха, с хрупкава коричка и наистина сякаш са правени с тесто с мая Grinning Така че рецептата ми влиза в любимите Grinning
И на мен ми стана любима. LaughingРадвам се,че ти хареса.

# 8
  • София
  • Мнения: 1 182
С какви плънки мога да направя-искам нещо соленко да забъркам newsm78
Дайте някоя идея.  bouquet

# 9
  • София- Wien
  • Мнения: 2 142
Ау, утре, ще пробвам рецептата и ще се отчета и аз. В последно време нямах голямо желание за готвене, но утре, ще направя сефте, от доста време насам. Да знаете връщам се вече във форума!

# 10
  • Sofia
  • Мнения: 3 285
С какви плънки мога да направя-искам нещо соленко да забъркам newsm78
Дайте някоя идея.  bouquet

Най-вероятно ще стане със сиренце, кашкавалче, кренвиршче...

Лелее, защо говоря така умалително?

# 11
  • Бг-мама
  • Мнения: 1 721
Някой ако може да ми отговори за пирога първо пека тестото и тогава мажа със сладкото или пека барабар със сладкото ама ме е страх да не почне да гори и пуши сладкото -помагайте....

# 12
  • Балчик
  • Мнения: 7 245
Лати, плънките каквито ти харесват. Може например да направиж пирожки със сирене или кашкавал.

Сладкото се маже върху сурово тесто, прави се решетка или се настъргва част от сестото върху сладкото и се пече на 180 гр. Аз не го слагах в тавичка, а направо върху силиконовото килимче.

# 13
  • Pyce
  • Мнения: 3 378
Изглежда супер,ама как ми се дояде самооооо  Blush

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт