Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Канелони?Как?

  • 1 дек. 2004, 15:19 ч.
  • Преглеждания  9 753  Мнения  3  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 70
Знаете ли хубав пълнеж за канелони?
Взех една кутия, защото харесваме италианската кухня, но не мога да намеря рецепта.

Реклама
# 1
  • Italia
  • Мнения: 4 492
Здравей,
Не знам дали си падаШ по вегетарианските манджи или предпо4итаШ месце.. Аз имам тази рецепта :

Вегетариански канелони
...........................................
Продукти за 4 порции:

16 канелони
1 кг спанак
200 гр извара ( може и само сирене или смес от двете)
3 яйца
2 4аШи сос БеШамел
москатово орех4е
150 гр пармезан ( или каШкавал )
сол, пипер

Време за приготвяне : 80 мин
Трудност: Средна

Спанакът се задуШава в тенджера след което се нарязва на ситно, добавя се масло (колкото орех),солта, изварата/сиренето, 4аст от пармезана/каШкавала,москатовото орех4е, яйцата и пипера и вси4ко това се обърква и сма4ква добре, след което канелоните се пълнят с полу4ената смес и се нареждат в омазнена тави4ка, поливат се с беШамела и се поръсват с настъргания пармезан/каШкавал и се пекат около 40 мин.
Надявам се да ти хареса Grinning

# 2
  • София
  • Мнения: 1 963
Канелоните можеш да си напълниш със всякакъв пълнеж според вкусовете ти: кайма, дробчета, колбас. Аз лично ги харесвам най-много напълнени с яйце и сирене и залети със доматен сос с чесън. Отгоре настъргвам кашкавал и запичам.

# 3
  • Мнения: 6 142
Най-често, за да си спестя време, използвам готовите сосове на "Дерони", сполучливи са, а фаворит за този случай ми е доматения сос с босилек. Използувам големите буркани - около 500 г.

Задушавам малко лук,нарязан на ситно. Ако имам, добавям нарязани на ситно моркови, чушки (пресни или печени), гъби.
Според наличностите - кайма (най-често), може шунка или филе.

Като се запържи каймата, добавям 2/3 от соса. Ако нямаш сос - размито в топла вода доматено пюре. В този случай трябва да сложиш подправки по твой вкус - риган, босилек, чер пипер...Оставям да къкри двайсетина минути на умерен котлон. След това отнемам и оставям да изстине малко.

Пълня канелоните сурови, така е по-лесно. С палеца запушвам отдолу единия край и с малка лъжичка слагам от плънката във всяка тръбичка. После ги нареждам плътно в тавичка. Отгоре заливам с останалата част от соса (или пак доматено пюре), размит с малко топла вода, така че да покрие канелоните.

Пекат се на умерена фурна. Много малко преди да са готови, ги покривам с настърган кашкавал и оставям във фурната, докато кашкавала се запече.

Преди да ги сервирам, изчаквам десетина минути да се стегнат леко от кашкавала.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт