Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 3 юли 2006, 14:17 ч.
  • Преглеждания  10 011  Мнения  10  Онлайн  1
Отговори
  • Ланкър, планините Овнерог
  • Мнения: 6 604
На малката са й се дояли, а аз и идея си нямам как се правят. Предполагам, че не е кой знае каква философия, но все пак.....моля за помощ.

Реклама
# 1
  • Мнения: 5 251
ето ти една изпитана с годините рецепта. Намали дозата на 2, тъй като излизат 6-7 тави. Но пък търпят доста, дори и да останат.   курабии

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 11 590
Аз съм пробвала курабийките на Валерия (само че половин доза), препоръчвам ти ги.

Курабии




1/2 кофичка кисело мляко
1кг. Брашно
1 равна ч.лъжица сода за хляб
5 яйца
2 пакетчета амонячна сода
1/2кг. Захар
1 лимон(кората)
200гр. Мас
15 ванилии

Разбиват се яйцата,в млякото се слагат амонячната сода и Бикарбоната и се прибавя към яйцата.Добавя се захарта,маста,ванилиите и се настъргва лимонената кора.Добавя се брашното.Много е важно тестото да е меко,за да не станат твърди курабиите.После се разточва кора(5-7мм), изрязват се с форми, отгоре се мажат със жълтък, поръсват се със захар и се пекат без да престояват. Пекат се в загрята фурна на 200 градуса до зачервяване.

# 3
  • Ланкър, планините Овнерог
  • Мнения: 6 604
А нещо без мас? newsm78

# 4
  • Sofia
  • Мнения: 11 590
Ми то маста си е характерна за курабийките от нея са така пръхкави ммм... Crazy иначе можеш да я замениш в рецептата с мазнина по твой избор, но и крайния резултата се променя, сигурно знаеш  Simple Smile

# 5
  • Ланкър, планините Овнерог
  • Мнения: 6 604
Ми то маста си е характерна за курабийките от нея са така пръхкави ммм... Crazy иначе можеш да я замениш в рецептата с мазнина по твой избор, но и крайния резултата се променя, сигурно знаеш  Simple Smile

Срам, не срам, ама не знам. От къде да я търся сега тая мас? newsm78

# 6
  • Sofia
  • Мнения: 11 590
 Naughty ААА няма срам тука ... нали "Човек се учи....." Simple Smile
ами има я в магазините, къде в по големите, къде в някой квартални бакалийки, различно... на мен мама ми я купува, та не мога да ти кажа точно, но някой все ще се включи с инфо.

# 7
Ето без мас

КУРАБИИ

3 яйца
1 ч.ч. кис.мляко
1 ч.ч. захар
1/4 ч.ч. олио
1 к.л. хл. сода
2 ванилии
брашно колкото поеме

След като се изсипе кис. мляко в дълбок съд, се прибавя содата да кипне и след това др. продукти. Бърка се с вилица и се ръси брашно, колкото поеме. Меси се меко тесто. Правят се топки, топят се в жълтък, в захар, в смлени орехи, редят се в намазнена тава и се пекат.
 

# 8
  • Ланкър, планините Овнерог
  • Мнения: 6 604
Ето без мас

КУРАБИИ

3 яйца
1 ч.ч. кис.мляко
1 ч.ч. захар
1/4 ч.ч. олио
1 к.л. хл. сода
2 ванилии
брашно колкото поеме

След като се изсипе кис. мляко в дълбок съд, се прибавя содата да кипне и след това др. продукти. Бърка се с вилица и се ръси брашно, колкото поеме. Меси се меко тесто. Правят се топки, топят се в жълтък, в захар, в смлени орехи, редят се в намазнена тава и се пекат.
 


Ейййй, благодарско! Тези продукти ги имам в наличност. Стискайте палци да ми се получат нещата!

# 9
  • Под кривата круша
  • Мнения: 287
Здравейте.Ето една рецепта за курабийки и от мен.Без мас са и моят син ги обожава.
 
1 кис.мляко
1ч.ч.захар(може и повече)
3 яйца
250гр(5-6 с.л.)олио
1ч.л.сода бикарбонат
1-2 ванилии
брашно,колкото поеме за средно меко тесто.

 Аз лично слагам всички продукти,бъркам ги ,след което замесвам тестото.От готовото тесто си правя курабийките и след това ги мажа с жълтък и отгоре захар + 1 ядка орехче,но може само със захар или само със смлени орехи.Кои както обича.
Да ви е сладко!

# 10
  • Ланкър, планините Овнерог
  • Мнения: 6 604
Ето без мас

КУРАБИИ

3 яйца
1 ч.ч. кис.мляко
1 ч.ч. захар
1/4 ч.ч. олио
1 к.л. хл. сода
2 ванилии
брашно колкото поеме

След като се изсипе кис. мляко в дълбок съд, се прибавя содата да кипне и след това др. продукти. Бърка се с вилица и се ръси брашно, колкото поеме. Меси се меко тесто. Правят се топки, топят се в жълтък, в захар, в смлени орехи, редят се в намазнена тава и се пекат.
 


Направих ги по тази рецепта, получиха ми се. Естествено се изгорих. Само да отбележа, че според нашите виждания за сладко, 1ч.ч.захар е малко.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт