Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 2 751
Калоян си има едно приятелче, с което са всеки ден от бебета. В последствие се сприятелихме и с мамата и таткото и сега сме приятелски семейства, готвим заедно за децата, излизаме заедно всеки ден и т.н.
Като пускахме документите за яслата казахме, ако може да са в една група, защото са приятелчета.
Директорката каза: да, разбира се.
Сега обаче ги е разделила в две групи и нещо се дърпа да ги събере, макар че записването тепърва започва и не виждам проблем.
Казала е днес на мъжа ми, че септември, като тръгнат, ще разберем дали ще са в една група.

Имам позната, която може да уреди набързо въпроса с преместването, но и според нея е по-добре да са отделно.

Въпросът ми е: Смятате ли, че е добре да са в една група, или е по-добре да са в отделни.
Просто не знам дали да оставя така нещата, или да си ползвам връзката?
Който има опит, нека сподели, че ще се побъркам  ooooh!

# 1
 • София
 • Мнения: 2 210
Според мен зависи от децата (от характера). Ако са лесно адаптивни И ДВЕТЕ ще е добре да са в една група- така с намирането на нещо близко и познато в новата ситуация по-лесно ще се адаптират. Но ако едното дете е по-адаптивно от другото ще имате проблем- когато се разпла4е единия- и другият ще плаче. На моя приятелка така дъщеря и за една седмица се беше адаптирала, а когато приятелчето и от блока тръгна в същата група, и Кари почна да плаче "от солидарност". Така, 4е ще трябва според мен да решиш спрямо характероте на децата.

# 2
 • Варна
 • Мнения: 6 039
При нас беше по същия начин, но директорката бе така мила да ги събере. Моето дете се адаптира по-късно и смятам, че фактът че приятелката й беше в същата група й помогаше и бързо се успокояваше. Определено се търсят една друга, през деня в яслата не знам как е? не съм се и интересувала, това са вече подробности.

# 3
 • При хората, които обичам
 • Мнения: 3 193
Според мен е по-добре да са заедно. През периода на адаптация ще намират утеха едно в друго.
Васи тръгна сама, приятелчетата и дойдоха след три месеца и тя им е била утехата.
А Дени тръгна директно на градина, заедно с цялата тайфа  - 6 броя. Никое от децата не се стресира. Наистина, бяха и по-големи, но това, че са заедно, също натежа.

# 4
 • Мнения: 3 847
Според мен е по-добре да са заедно. През периода на адаптация ще намират утеха едно в друго.
Така,така...по-добре ще им е на дечицата, а и ти ще си по-спокойна, че си има другарче.

# 5
 • София
 • Мнения: 771
На твое място бих настояла да са в една група.

# 6
 • София
 • Мнения: 7 071
На моя приятелка синчето е в една група в яслата с приятелчето си, но не си обръщали никакво внимание, сякаш не се познават. За по-нататък не съм я питала, но в началото било така.

# 7
 • New Zealand
 • Мнения: 5 183
Аз съм по-склонна да те посъветвам  да не ги събирате. Ние, подобно на вас, сме много близки с едно семейство с дете на същата възраст. Децата ни растат като брат4ета. Всеки ден са заедно. Откак сме ги захранили си менкахме и манджите даже, та и крем4ета и какво ли не, за да има разнообразие. Много се оби4ат, и поступват Mr. Green, и гушкат Hug Heart Eyes ... и тръгнаха по едно и също време на градина /преди около месец/, НО в разли4ни градини, които са буквално една до друга. От опита на близки и познати 4ерпим пример ... поопариха се, 4е и приятелства се развалиха от цялата работа. А на наши близки близна4ките ... класната ги посъветвала втората година да са в разли4ни класове, защото се изолират от останалите, комуникират САМО помежду си и т.н.
Така сега нашите юнаци са поотделно в разли4ни градини, трупат контакти, впе4атления, създават приятелства, пе4елят битки и спорове, понякога губят... а приве4ер се наслаждават на компанията си и обменят идеи, лудории и емоции!

# 8
 • Мнения: 7 474
Обикновено разделят децата ,ако са палави и правят бели като се съберат ,наши близки също разделиха детето от приятелчето му, но предполагам,че зависи от децата. newsm78

# 9
Моят съвет е да ги разделят. Така ще е по добре.От личен опит знам. Дори децата да са кротки и добри сега ,затворени по цял ден заедно в една група може и да се променят към по лошо

# 10
 • Мнения: 8 505
Разделени.
Иначе ще си заформят "групичка" и едва ли ще допускат други деца до себе си.Не бих искала дъщеря ми да си идрае само с едно дете,било то и най-добрият/добрата и приятелка.

# 11
 • Мнения: 1 174
От опит мога да ти кажа, че ще бъде много добре ако децата са в една група. Ще свикнат по-бързо с новата обстановка, ще се защитават едно друго, ще си помагат... въобще плюсовете ще са много. Моята дъщеричка е в една група в яслата с племенника ми и с най-доброто си приятелче. Децата растът заедно и станаха още по-близки. Няма такова нещо като заформяне на групичка. Играят си и с други деца. Тя с момиченца, а те с момченца. Имат си и нови приятели и дори гаджета.  Laughing Laughing Laughing Сега ги местят в първа група и пак ще са заедно. Ако имате възможност запишете ги в една група. Няма да сгрешиш!  thumbsup

# 12
 • Варна
 • Мнения: 7 353
И аз като записвах Вики на ясла, помолих да я запишат в групата, в която със седмица по-рано започна момченцето на една близка от квартала, с която си разхождахме бебетата като малки.

Първо, защото поне него познаваше и щеше да й е по-лесно да свикне.

Второ, да си имам "човек", с когото да коментираме ясленските работи.  Laughing

Не е вярно че с никой друг няма да се сприятели, поне при нас не е така. Най-смешното е, когато аз взема Вики преди другото момченце, и после като се видят вече навън на площадката, радват се един на друг и си викат: "Здравей!", сякаш цял ден не са били заедно.  Laughing

# 13
 • София
 • Мнения: 2 751
Хм...както и очаквах мненията са противоречиви.
МНОГО съм раздвоена.
Ту си казвам: ще са в една група, ту се отказвам да настоявам  Embarassed
Страх ме е да не сгреша, но истината е, че никога не мога да знам правилното решение предварително.
Ще очаквам още мнения  Hug

# 14
 • София
 • Мнения: 11 790
Моето дете не ходи на ясла. Наесен тръгва направо на градина. Откакто направи годинка се разхождаме и си играе с няколко дечица от квартала на неговата възраст. Познават се, търсят се, много добре си играят заедно-приятелчета са си, казано накратко. Ние с майките също сме вече доста близки. Подадохме заедно молби за детска градина с надеждата децата да бъдат в една група. Така и стана. Сега Иво е приет в една градина до нас и е в една група с 3 от приятелчетата. Мисля, че това ще е добре-поне в началото-и ще помогне на децата да се адаптират по-лесно. При положение, че всичко ще бъде съвършено ново за тях, това, че ще има няколко познати лица няма да ги кара да се чувстват толкова безпомощни.  Така се надявам, пък ще видим какво ще стане.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт