Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора

При хората, които обичам

Мнения: 3 193
...така, че да стане приятна и съблазнителна за окото? Отново претърпях неуспех в това направление - вкусна си е, но е залепнала една за друга и не ми харесва на вид.
Кажете ми, моля, как да се поправя?
Цитирай

Варна

Мнения: 4 819
Овъргаляш в брашно и нанизваш на стръкове от метлата (измити все пак). Лесно се пържат в тиган по тази метода. Осоляваш като ги извадиш. Ананасов така ги харесваше, но отдавна ходи да си ги купува от кварталния пържолник.  Mr. Green
Цитирай

София

Мнения: 3 447
Овъргаляш в брашно и нанизваш на стръкове от метлата (измити все пак).
Ахам, и на клечки за зъби става. Стои си приятно подредена и спретната Very Happy
Цитирай

Варна

Мнения: 4 819
Само папийонки им липсват на рибоците...  Laughing
Цитирай

При хората, които обичам

Мнения: 3 193
Добре де, по капанчетата да не би да я нанизват на клечки. Не, че няма да го пробвам и това, ама...
Аз също я овалвам в брашно и ги пускам една по една рибките. Те залепват в тигана, а аз се кОся, та стой да гледаш Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 1 493
Оваляни в смес 1:1 бяло и царевично брашно !!!
Цитирай

София

Мнения: 3 447
Добре де, по капанчетата да не би да я нанизват на клечки. Не, че няма да го пробвам и това, ама...
Аз също я овалвам в брашно и ги пускам една по една рибките. Те залепват в тигана, а аз се кОся, та стой да гледаш Very Happy
По капанчетата ги пържат във фритюрник и плуват в мазнината - може от това да е newsm78
Цитирай

Варна

Мнения: 4 819
Силно сгрята мазнина е необходима тука и достатъчно количество в пържолника (тиган, дълбока тенджУра или каквото е там). Аз пък картофите пържа в дълбок съд, щтоо наливам доста олио и се получава фритюрников ефект. А фритьоза изхвърлих. Но рядко пържа и то само картоф и някоъ друга риба за благоверния, някоъ по-засукана...
Сместа на Ефросина работи чудесно, рибите наистина стават по-вкусни с добавено царевично брашънце.  Peace
Хади, добър хапетит, многоувжаеми!
Цитирай

При хората, които обичам

Мнения: 3 193
Благодаря, момичета.   bouquet   Следващия път ще снимам и, ако пак не станат, мислете му! bash 35
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Да, по капаните се пържи във фритьози. Както ти е казала Небесната, напълни повече мазнинна, нека се сгрее добре, оваляните рибки се пускат 1 по 1 и като я сложиш след минутка, разбъркваш я  за да не залепне.Така ти гарантирам,че няма да е слепена !
А най-добрата смес за цаца е:брашно+малко сол+ 1 л. червен пипер - става разкошна ,но  много бързо прегаря червеният пипер в мазнината и става на втората доза за пърженe- гадно вече на вкус и вид, а и прекалено вредна.... Mr. Green
« Последна редакция: ср, 05 юли 2006, 09:38 от Нина »
Цитирай

При хората, които обичам

Мнения: 3 193
Ако децата не я обичаха толкова, никога не бих се захванала да пържа. Но пък като се захвана, искам да стане както трябва. Няма да се излагам,я Wink
Цитирай


Мнения: 973
Интересно е предложението с клечките  Peace
Моят дядо ме е учил с конец, страхотна цаца правеше навремето Mr. Green
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 86
 На клечка стават много добре и красиви и естетични. Аз така панирам и бамя.
Цитирай

Според сезона

Мнения: 293
Оваляни в смес 1:1 бяло и царевично брашно !!!

Тази смес я слагам в плик заедно а рибките и разтръсквам . След това се изсипва в гевгир - да изпада това, което е излишно и се пържи.Едно време и аз пържех на клечки за зъби , но вече само по горния начин ! Рибките остават цели и хрупкави.
Цитирай


Мнения: 286
За пръв път чувам за клечките за зъби.Ще пробвам!
А в Созопол на места я панират цацата,също е много вкусна!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора