Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 960
Някой от вас панирал ли е тиквички?Стават ли хубави?
Цитирай

Варна

Мнения: 1 656
Аз правя тиквички бюрек,но са голяма играчка.
Режа тиквичките по дължина на ивици и ги запържвам леко.След това слепвам две по две с яйце и сирене,овалвам в брашно,яйце и галета и пържа.Стават страхотни.

Предполагам че и панирани без нищо стават вкусни!
Цитирай


Мнения: 4 735
Аз правя тиквички бюрек,но са голяма играчка.
Режа тиквичките по дължина на ивици и ги запържвам леко.След това слепвам две по две с яйце и сирене,овалвам в брашно,яйце и галета и пържа.Стават страхотни.

Предполагам че и панирани без нищо стават вкусни!

аз заради пърженето ги запичах в тавата ветрилообразно (но на кръгчета) , но не до пълна готовност, а до леко омекване. Така само панирах и ставаше доста по-бързо.

и така само панирани ще станат, но да се осолят предварително, да могат да поомекнат малко.
Цитирай

Вече у дома

Мнения: 553
Да, панирам много често. Така са ми най-вкусни. И стават по бързо от пържените! Мъжът ми също ги предпочита панирани.
Цитирай


Мнения: 960
Аз правя тиквички бюрек,но са голяма играчка.
Режа тиквичките по дължина на ивици и ги запържвам леко.След това слепвам две по две с яйце и сирене,овалвам в брашно,яйце и галета и пържа.Стават страхотни.

Предполагам че и панирани без нищо стават вкусни!
Ще опитам.Звучи ми доста вкусно.  chef
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Панирам да. Като си приготвям панировка от яйца, брашно, подправки чер пипер, копър и малко бира (не давам пропорции, защото го правя на око, но трябва да стане гъстичко като кексово тесто). Обърквам в една купа всичко това и в тази течност топвам тиквичката и после в тигана. Вкусничко е доста.
Цитирай


Мнения: 286
Аз правя това и вкъщи много си го хапваме:
Чипс от тиквички


Продукти:
2  тиквички
1 яйце
100 гр.настърган кашкавал
2 с.л. хладка вода
50 гр. галета
сол на вкус
Приготвяне:
1.Нарязваме тиквичките на тънки кръгчета.
2.Разбиваме яйцето със хладката вода.
3.Смесваме галетата със кашкавала.
4.Посоляваме всяко кръгче тиквичка,овалваме го във брашно ,после го топим във яйчната смес и накрая овалваме във галетата с кашкавала.
5.Пържим всяко кръгче от двете страни.
Цитирай

София

Мнения: 10 652
Панирам да. Като си приготвям панировка от яйца, брашно, подправки чер пипер, копър и малко бира (не давам пропорции, защото го правя на око, но трябва да стане гъстичко като кексово тесто). Обърквам в една купа всичко това и в тази течност топвам тиквичката и после в тигана. Вкусничко е доста.

А преди това подготвяш ли тиквичката по някакъв начин /пържена, печена/ или не - слагаш я сурова? Ако я слагаш сурова, не остава ли сурова вътре, след изпържването на панировката?
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Панирам да. Като си приготвям панировка от яйца, брашно, подправки чер пипер, копър и малко бира (не давам пропорции, защото го правя на око, но трябва да стане гъстичко като кексово тесто). Обърквам в една купа всичко това и в тази течност топвам тиквичката и после в тигана. Вкусничко е доста.

А преди това подготвяш ли тиквичката по някакъв начин /пържена, печена/ или не - слагаш я сурова? Ако я слагаш сурова, не остава ли сурова вътре, след изпържването на панировката?
Разбира се, че не остава сурова, Нарязваш си ги на колелца или на ленти, както искаш, но не много дебели. Като за пържене. Стават вкусни.
Цитирай


Мнения: 5 125
Аз панирам тиквички само с брашно. Първо нарязвам тиквичките по държина на много тънки ленти, които оставям в хладилника за 1-2 часа, за да им се отцеди водата. След това ги овалвам в брашно и пържа в гореща мазнина - стават много хрупкави, като чипс.
Цитирай

София

Мнения: 10 652
Благодаря Марулка, довечера ще пробвам! Mr. Green
Цитирай

На остров

Мнения: 579
Панирам да. Като си приготвям панировка от яйца, брашно, подправки чер пипер, копър и малко бира (не давам пропорции, защото го правя на око, но трябва да стане гъстичко като кексово тесто). Обърквам в една купа всичко това и в тази течност топвам тиквичката и после в тигана. Вкусничко е доста.

Аз също така панирам,но не слагам яйца.Става вкусно,да,даже много.Панирам така доста неща.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.