Все още не сте се регистрирали? Направете го сега напълно безплатно!!!



запомни ме Забравена парола Активация на акаунт





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma



1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора
Момичета кажете ми как се прави крем карамел, основните съставки ги зная, но не зная пропорциите Hug
Цитирай


Продукти:
7-8 яйца
250 гр.захар
1 л.прясно мляко
2 праха ванилия
Всичко се разбърква много добре.Прави се карамел от 2-3 с.л.захар и се слага яйчената смес и се пече на водна баня при слаба температура.
Подсети ме че и аз мога да спретна един крем карамел.
Бон апети!! chef
Цитирай


Аз го правя с 8 яйца, литър прясно мляко, захар 1 ч.ч. (захарта е на вкус обаче, ако го обичате по-сладко слагаш повече и обратното) и ванилия есенция на д-р Йоткер. Разбъркваш всичко. Отделно карамелизирам захар и сипвам по съдовете, в които ще пека. Слагам го на водна баня във фурната и го пека мноооого време на слаби градуси, за да не става на шупли.
Цитирай


Аз вече го метнах във фурната, явно печенето на слаб огън е тънкостта тук newsm78.  Благодаря за бързите отговори newsm51 newsm51
Цитирай


А 150 градуса дали е добре newsm78
Цитирай


Моята рецепта:  :chef:
 6 яйца
 2 ч.ч захар
 1 литър прясно мляко
 ванилия

Разбъркваш всичко. Отделно карамелизирам захар и сипвам по съдовете, в които ще пека. Слагам го на водна баня във фурната и го пека мноооого време на слаби градуси, за да не става на шупли.

 Peace И аз така го правя по принцип, но мъжът ми държи на шуплите ooooh! и оставям водата да заври Rolling Eyes
Цитирай


Много го харесвам, когато е на шупли и сиропа влезе вътре в тях, но истинският /по оригинална рецепта/ , май не трябва да е с шупли, знае ли някой?

Във Варна едно време имаше ресторант Морско конче, до Театъра  - специалитетът им се каваше също М.конче и представляваше кремкарамел и сладолед отгоре....много хубава комбинация.
Цитирай


Абе момичета защо стана на шупли newsm78
Много е вкусен, но е на шупли и немога да разбера защо newsm78
 bouquet bouquet bouquet
Цитирай


Защото водата в която си сложила крем карамела не трябва да завира, трябва да се пече на много ниски градуси или да иключваш фурната.
Цитирай


Водата не трябва да завира,аз понякога слагам лед във водната баня.
Цитирай


А може ли някой да ми каже защо карамела ми беше изчезнал от дъното на чашките,Как точно го правите,лагате ли вода?
Цитирай


Карамела трябва да е много твърд. Аз лично не слагам вода, като карамелизирам чашките
Цитирай


директо в чашките ли карамелизираш или в някакъв съд просто слагаш захарта на котлона?
Цитирай


аз ползвам чашки от алпака в които правя крем карамела и да, директно в чашките карамелизирам захарта
Цитирай


Разтопи и карамелизирай захарта в някакъв съд и после излей в чашките. За карамелизиране може да използваш и микровълновата печка. Аз слагам 1 чаена чаша захар и я овлажнявам с 2-3 лъжици вода в порцеланова купа. За 3-4 минути е готова. Hug
Цитирай


1-14 от 15 отговора