Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора

Бургас Славейков

Мнения: 1 974
Момичета кажете ми как се прави крем карамел, основните съставки ги зная, но не зная пропорциите Hug
Цитирай


Мнения: 384
Продукти:
7-8 яйца
250 гр.захар
1 л.прясно мляко
2 праха ванилия
Всичко се разбърква много добре.Прави се карамел от 2-3 с.л.захар и се слага яйчената смес и се пече на водна баня при слаба температура.
Подсети ме че и аз мога да спретна един крем карамел.
Бон апети!! chef
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 548
Аз го правя с 8 яйца, литър прясно мляко, захар 1 ч.ч. (захарта е на вкус обаче, ако го обичате по-сладко слагаш повече и обратното) и ванилия есенция на д-р Йоткер. Разбъркваш всичко. Отделно карамелизирам захар и сипвам по съдовете, в които ще пека. Слагам го на водна баня във фурната и го пека мноооого време на слаби градуси, за да не става на шупли.
Цитирай

Бургас Славейков

Мнения: 1 974
Аз вече го метнах във фурната, явно печенето на слаб огън е тънкостта тук newsm78.  Благодаря за бързите отговори newsm51 newsm51
Цитирай

Бургас Славейков

Мнения: 1 974
А 150 градуса дали е добре newsm78
Цитирай

у дома

Мнения: 2 601
Моята рецепта:  :chef:
 6 яйца
 2 ч.ч захар
 1 литър прясно мляко
 ванилия

Разбъркваш всичко. Отделно карамелизирам захар и сипвам по съдовете, в които ще пека. Слагам го на водна баня във фурната и го пека мноооого време на слаби градуси, за да не става на шупли.

 Peace И аз така го правя по принцип, но мъжът ми държи на шуплите ooooh! и оставям водата да заври Rolling Eyes
Цитирай

София

Мнения: 12 684
Много го харесвам, когато е на шупли и сиропа влезе вътре в тях, но истинският /по оригинална рецепта/ , май не трябва да е с шупли, знае ли някой?

Във Варна едно време имаше ресторант Морско конче, до Театъра  - специалитетът им се каваше също М.конче и представляваше кремкарамел и сладолед отгоре....много хубава комбинация.
Цитирай

Бургас Славейков

Мнения: 1 974
Абе момичета защо стана на шупли newsm78
Много е вкусен, но е на шупли и немога да разбера защо newsm78
 bouquet bouquet bouquet
Цитирай
Защото водата в която си сложила крем карамела не трябва да завира, трябва да се пече на много ниски градуси или да иключваш фурната.
Цитирай


Мнения: 384
Водата не трябва да завира,аз понякога слагам лед във водната баня.
Цитирай
А може ли някой да ми каже защо карамела ми беше изчезнал от дъното на чашките,Как точно го правите,лагате ли вода?
Цитирай

Wien, Österreich

Мнения: 2 111
Карамела трябва да е много твърд. Аз лично не слагам вода, като карамелизирам чашките
Цитирай
директо в чашките ли карамелизираш или в някакъв съд просто слагаш захарта на котлона?
Цитирай

Wien, Österreich

Мнения: 2 111
аз ползвам чашки от алпака в които правя крем карамела и да, директно в чашките карамелизирам захарта
Цитирай

Левият бряг на Арда

Мнения: 156
Разтопи и карамелизирай захарта в някакъв съд и после излей в чашките. За карамелизиране може да използваш и микровълновата печка. Аз слагам 1 чаена чаша захар и я овлажнявам с 2-3 лъжици вода в порцеланова купа. За 3-4 минути е готова. Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора