Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 386
Момичета, помощ.Решила съм да направя кебап и досега винаги го правя със картофено пюре,но сега искам с ориз.Първо го запържвате и после сварявате или обратното?И слагате ли му някакви подправки?   newsm78  Благодаря ви предварително!  bouquet
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 115
Аз го запържвам за кратко и после сварявам, без никакви подправки е при мен - бял ориз пилаф. Smile
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Ами аз лично го задушавам в оризарник, защото имаме такъв уред за варене на ориз. Но иначе по старата технология настъргвам лук, задушавам го в мазнина малко, след което добавям ориза да стане стъклен и после варя.
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Може да сложиш измитият ориз в тефлонена тенджерка, да залееш с 1 1/2 ч. ч. студена вода на една чаша ориз, слагаш по средата цяла глава лук на която са набодени 7-8 карамфилчета. Слагаш на  най-висока степен на котлона с добре затворен капак и като заври без да отваряш капака, намаляш на най-ниско и отброяваш 20 мин.  След това имаш вкусен и полезен ориз!
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
 Аз винаги правя задушен ориз, защото според мен запържения става много мазен за кебап.
На 1 купичка ориз ( или колкото ще слагаш) слагам 1:2.75 чаши вода, 1 щипка сол и 25 грама масло. Слагам да заври, след момента на завиране захлупвам с капак, намалям на  най-слабата степен на котлона и след това отброявам точно 20 минути. Никога не ми се е случвало да се развали този ориз- винаги се отделят зрънцата и е пръхкав. Peace
Цитирай
Аз пък за кебап знам само варен ориз.
Цитирай


Мнения: 386
Може да сложиш измитият ориз в тефлонена тенджерка, да залееш с 1 1/2 ч. ч. студена вода на една чаша ориз, слагаш по средата цяла глава лук на която са набодени 7-8 карамфилчета. Слагаш на  най-висока степен на котлона с добре затворен капак и като заври без да отваряш капака, намаляш на най-ниско и отброяваш 20 мин.  След това имаш вкусен и полезен ориз!


Благодаря ти , natalyna направих го така само без карамфилчетата и стана страхотно!  newsm51
Цитирай

Rome

Мнения: 1 100
Аз пък за кебап знам само варен ориз.

И аз  Peace Ина4е става много тежко  chef
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553
Запържения ориз, не е тежка храна.
Разликата м/у пържения и задушения/сварен ориз, е че пържения е по-вкусен!
Ако правя ориз за гарнитура, винаги го запържвам с масло!
Ризото или друго, каквото готвя с ориз - само го варя.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.