Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 6 юли 2006, 19:30 ч.

US-мами, как избрахте вашия pediatrician?

 • 787
 • 17
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1 393
Бихте ли споделили опит?
Моите познати и приятели или са с различна застраховка, или живеят далеч, т.е. много- много не мога да ги използвам за препоръки.
От гинекологличния ми кабинет ми препоръчаха един, който ми е мн. удобен като location, но ходих да се срещна с него и това, че е млад (не повече от 35, ако и толкова) и мъж ме притеснява малко. Знам че надали е правилно да съдя някой по годините, но фактът че той е завършил преди едва две  ме притеснява поне мъничко, все пак години= опит, не е ли така?
Моля кажете вие как избрахте вашия?
И за вас има ли някакво значение, че лекаря е евентуално различен пол от детето ви (както би било в нашия случай)?

Благодаря предварително!

# 1
 • Мнения: 75
Здравей
Първо изкарах от нашата застрахователна книжка всички педиатри,които са в близост до нас.Първият се оказа по произход украинец,но си е завършил тук.Но размениха няколко думи с мъжа ми на руски LaughingБях си извадила предварително списък с въпросите,които искам да задам.Останах доволна от отговорите.Това,4е е мъж мен не ме притеснява.Млад е,но пък има 2 малки момиченца,което си е +.Отидохме още на 2 места,като на второто не можахме да намерим място за паркиране около 20 мин. и се отказахме,защото беше в списъка ми за избор
Досега сме ходили 4-5 пъти и винаги е бил много внимателен
 Надявам се да съм ти помогнала

# 2
 • Las Vegas
 • Мнения: 804
И аз много се чудих как да избера педиатър, защото както теб няма някой наблизо, който да ми препоръча, а и от застраховките зависи. Както си се чудих и пинках родих  JoyПосле педи вече ми трябваше възможно най-скоро и набързо го избрах. Хванах телефони и намерих най-близките педиатри до нас, които работят с нашта застраховка. Все пак избрах кабинет с педиатри, в доста голяма болница и предпочетох тях пред тези в някакви кабинети в квартала.
  Иначе бях намислила какво да питам педиатъра като избирам:
Дали може да се свържа с него по никое време? Дали има деца?  Възраста също е от значение за мен, хем да не е стар, хем да не е млад Crazy
 Моя педиатър има второ бебе, което се роди 10 дни след моето. Това ми подсказва, че ще има пресен опит у тях с неговото Peace
 Успех в избора! И леко раждане!

# 3
  Здравей и от мен. Ние също направихме списък на  педиатри според застрахов. книга, обменихме мнение с познати и избрахме педиатър близо до нас, но както ни посъветваха -той е от Асоциация на педиатрите/ група от 10-12 медицински практики/ и ако  е натоварено, има много пациенти при нашия лекар има възможност да се обадят и да бъдем приети от друг лекар, в съседен квартал. За мен имат зна4ение годините на лекаря, пола не. Нашия педиатър е мъж, към 50г., американец/ държах на това/ компетентен е  и сме много доволни.  Колежката  му е мексиканка, на 25-27 и имахме нещастието 1 път да ни приеме.... обърка  документите и вместо лява ръка писала дясна/ за рентгеново изследване/ и беше абсолютно разочарована че не говоря испански, като почти всяко изречение казваше първо на испански, после я подсещах да го повтори  и на англииски. Дано попаднете на свестен педиатър, ако не- можете да го смените.

# 4
 • usa
 • Мнения: 3 491
И моят не беше много стар, но пък имаше две момченца, по-късно му се роди и бебе. Така че можеше да се говори като родител с родител. Важни са също офис часовете, макар че аз тогава не работех и това не ме е притеснявало особено. С нашия пръв педиатър работихме рамо до рамо 4 години, и се разделихме поради смяна на застраховката. Но впечатлението  ми е, че тук нещата са стандартизирани и контролирани от Асоциацията на педиатрите, и по генералните въпроси за гледане на бебе, та и по-късно, цари съгласие. Каквото пише в книжките и уважаваните сайтове, такова са ми казвали и на консултациите. Успех!

# 5
 • там, край реката
 • Мнения: 486
По препоръка на гинеколожката и се оказа, че не сме сгрешили. При нас става дума за педиатърска практика  - участват 12-13, а може и повече педиатри, а не за един единствен лекар. Какво ми харесва - няма чакане за записване на час - обикновено мога да запиша час за същия или най-късно следващия ден. Ако детето е болно мога да отида и без да имам час. Офисите им (наскоро отвориха офис съвсем наблизо и ако се наложи може да притичаме до там и пеша!) работят всеки ден с изключение на неделя следобед, но имат 24 часов телефон, на който мога да опиша симптомите и те да преценят дали може да се изчака до следващия ден (ако недай си боже нещо се е случило през нощта или в неделя следобед) или да тичам към болницата, където ще ме чака лекаря. Работят с няколко болници - и с местната която ни е на 500м,  и с по-далечната университетска, в която карат (дано на никой не се налага) по-сложните случаи. т.е винаги до детето ще бъде лекар, който ни познава и на който вярваме.

# 6
 • germany
 • Мнения: 464
Назначиха ни такъв, ама наща е друга. Бих искала да мога да избирам!

# 7
 • Boston, MA
 • Мнения: 3 058
Избрахме го по месторазположение - обща практика са с гинекологичната ми практика, в центъра и е до офиса на мъжа ми, а от нас е на 15 мин. После разбрахме, че е много "важен" - СМО (chief medical officer) на цялата огромна практика, и освен това мъж на гинеколожката ми (май че бивш). И май е гей.  Laughing  Супер приятен, обяснява всичко и не натрапва мнение. За пол, честно казано, не съм мислила. 

# 8
 • gatorland
 • Мнения: 3 478
Ами най-вече по близост до дома. Казаха ми че там всичките са добри, първият път случихме на много готин мъж, мисля да задържа при него за сега. Беше търпелив и внимателен. Пола определено не ме притеснява ( ами как да ме тя малката ходи на гледач Mr. Green вместо на гледачка, та това ли ), пък и нали ти си с детето по време на прегледа, няма какво да се притесняваш.

# 9
 • Мнения: 7 837
При нас става дума за педиатърска практика  - участват 12-13, а може и повече педиатри, а не за един единствен лекар. Какво ми харесва - няма чакане за записване на час - обикновено мога да запиша час за същия или най-късно следващия ден. Ако детето е болно мога да отида и без да имам час.

Ей по това се ръководех и аз втория път. Сега ходим в детска консултация, където работят 3-ма лекари и дори да имам проблем, ме приемат още на същия ден.
Докато преди не беше така. Педиатърът беше добър, но процедурата беше тромава  Tired

# 10
 • Las Vegas
 • Мнения: 804
 Да наситина е доста важно да са група педиатри. Когато се раждаше бебето на моя педиатър, ми предложиха услугите на друг или да запиша друг час за моя лекар след няколко дни.  Моето бебече беше обринато и исках възможно най-скоро да ни прегледат, за това се възполвах от услугите на друг педиатър, те нали са на едно място, така че не е проблем. Освен това тази група педиатри бяха в листа с препоръки от гинеколога ми Peace Попитай твоя, със сигурност ще ти препоръча Hug

# 11
 • usa
 • Мнения: 3 367
-ima въпросници онлайн които могат да те подсетят за евент.въпроси
-аз правих 4 интервюта,избрахме едни и сме с тях до днес;важно ми беше становището им за кърменето,гърнето,2 ези1ието,дали се дава 1ас в деня когато има спешност
-къде е не ми беше особен проблем,все е каране
-това к не ми харесва е 1е има само 1 вход и 1акалня за болни и здрави;
-против съм голяма практика-пове1е от 4 души,защото всеки път е все разли1ен лекар и това не ми харесва
-много добре е да имате отсега,аз като лудите ходих по педиатри 8м.бремена но не съжалявам..
-аз ли1но препо1итам мъже д-ри,като цяло,а и с наш'та щерка-сваля1ка,само един д-р джеф спасява положението:)? на вкус и избор де..
късметско от нас!

Последна редакция: пт, 07 юли 2006, 04:57 от anette1104

# 12
 • usa
 • Мнения: 2 113
пъривия педиатър избрах по препоръка на гинеколога ми. като се преместихме с втория почти нямах избор, много малко педиатри имаше в района, обиколих двама-трима, поразпитах ги и избрах една, която ми направи добро впечатление. като се преместихме пак, при третия избор прегледах списъка с доктори, които приемат нашата застраховка. както повечето вече са писали, първо гледах разстоянието, да не се налага да карам повече от 5-6 мили. после прегледах кой университет са завършили или къде са си карали стажа - да е приличен университет и болница, и преди колко време - да не са завършили миналата година, но да не са и преди пенсия. пола не съм гледала. клиниката е голяма, но консултациите са само с нашата лекарка, нея я няма само един предиобед през седмицата и единствено тогава ако имаме спешен случай се налага да виждаме друг доктор. а и тя работи от близо с двама от всичките петнадесетина лекари в клиниката и обикновено те преглеждат децата и вече ги познаваме. освен това като е голяма клиниката, работят в събота и единствено вечер и в неделя се налага да ходим в имърджънси рум, ако някой си падне на главата или прочие спесшности.

# 13
 • Мнения: 619
Нашата беше eкип с генеколога,и ми казаха че мога да я сменим по всяко време.
Доволна съм.

# 14
 • USA
 • Мнения: 393
Аз си избрах доктора по интернет, малко след като скл. мед. застраховка. Моята застраховка важи за много голяма част от лекарите (да не кажа за всички). Избрах най-близкия медицински център.  Това е група общопрактикуващи лекари. Когато се роди бебока въобще не съм търсила педиатър. Направо си го вкл. към моя "family physician".  Имайки предвид щурите ми хлапета съм обиколила всички лекари от центъра. Доволна съм от всички.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт