Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 1 679
Имам доста от свекърите от село и не знам какво да ги правя. Краставиците са тип корнишон, но големички. Идея дали и как мога да ги замразя??
Цитирай


Мнения: 8 577
Чувала съм, че може да се замразяват настъргани краставици в пликчета за таратор, но не съм го правила. А също така и нарязани домати за готвене, направени в малки пликчета за еднократна употреба.
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 059
Домати за готвене става, ама краставиците омекват след размразяване и не са хубави в таратора. Доматите може да ги бланшираш и обелиш.  Можеш да ги нарежеш по желание, слагаш в  кутии и замразяваш.
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 671
Аз слагам нарязани на ситно краставици за таратор. Домати не съм пробвала но защо да не стават ? Заливаш ги с топла вода, обелваш ги и ги прибираш в торбички за готвене.
Цитирай

София

Мнения: 399
Нарязаните краставици за таратор са си много добри. Но има един номер - слагам ги както са замразени в млякото и водата и не се усещат като омекнали.
За доматите - не виждам причина да не станат за готвене, направи ги както са ти писали другите.
Успех!
Цитирай


Мнения: 4 738
Нарязаните краставици за таратор са си много добри. Но има един номер - слагам ги както са замразени в млякото и водата и не се усещат като омекнали.
За доматите - не виждам причина да не станат за готвене, направи ги както са ти писали другите.
Успех!

напълно съгласна за краставиците - размразят ли се отделно са  Sick. Откакто слагам направо в млякото, няма проблеми - става. Е, не е съвсем като с пресни, но е добър таратор.
Доматите като си нарежеш, може в торбички, кутии, най-удобно е за по 1 ядене, може и в чашки за еднократна - ако имаш място, но с капаче, или поне с найлонче отгоре и ластиче.  Стават и за пици и пити.
Цитирай

варненка от София

Мнения: 4 586
Аз домати слагам дори и цели, ако са много големи ги цепвам на половинки и така си ги прибирам. Не е необходимо да ги бланшираш или белиш. Когато са замразени люспата пада много по лесно. Стават само за готвене обаче. Става страхотен мишмаш например зимата с такива домати.
За краставиците не знам, не съм слагала. Краставици има целогодишно (и домати, но пък скъпичко идва да готвиш зимата с пресни домати), та ако искаме зимата таратор ще си купя една краставица и готово.
Цитирай

Левият бряг на Арда

Мнения: 157
И краставиците, и доматите стават за замразяване.
     Краставиците, независимо от сорта,  ги настъргвам и замразявам в полиетиленови тирбички.
     Доматите ги нарязвам, задушавам и пасирам. Напълвам с тях Формички за лед. Като замръзнат пълня кубчетата в торбички. Не винаги се използват големи количества домати в ястията и за това този начин ми е по-удобен. Hug Hug
Цитирай

София

Мнения: 399
nelicka, много ми хареса идеята с доматите във формички. Със сигурност ще я ползвам. Но се чудя, не са ли много малки тези формички?   Както и да е, все ще измисля нещо.
Цитирай

out of space

Мнения: 7 333
Краставиците настъргани в пликче за таратор. Доматите ги пасирам и изсипвам в детски бурканчета.
Цитирай

София

Мнения: 29 940
Замразявала съм краставици, настъргани, за таратор. Мамите са писали по нагоре, става. Краставиците малко се разводняват след това, но нали са за таратор Smile
За доматите. Мама мели домати, слага ги в малки пластмасови кофички, да речем от малките марагарини. Като замръзнат леко, ги вади и ги слага в пликчета. Аз слагах домати известно време по този начин във фризера, после се отказах.
Цитирай

София- павлово

Мнения: 2 597
краставици не слагам защото не ми харесват след това, но доматите ги настъргвам с рендето или с машина, сока го слагам в малки купички метални във фризера за малко колкото да замръзнат и да приемат формата на купата и след това в пликове, ползвам си ги за готвене и за сосове
Цитирай

София- павлово

Мнения: 2 597
пробвах и тиквички но не стават хубави, иначе слагам и чушки, пека ги, беля ги и в пликове за едно ядене, по кривите ги режа на малки парчета и тях в фризера, също и чушки за пълнене, изтърбушвам ги, измивам и ги оставям обърнати да се изцедят, след това една в друга и пак в пликове, слагам си точно бройка за едно готвене, слагам и зелен боб бланширан, царевица за варене, друго не съм пробвала ако сте слагали нещо друго чакам да споделите идеи
Цитирай

Левият бряг на Арда

Мнения: 157
 LaughingНастъргана тиква в пакетчета. Става за тиквеник. Може да замразите бланширан зелен грах. Понякога имам повече яйца, а в хладилника не достига място за тях. Разбивам ги добре, изливам в плоски чинии или малка тавичка, замразявам ги на тънък пласт и когато ми потрябват - направо в тигана. Става супер омлет. Може да се използват и за супи, но трябва да са заледени на по-дебел  пласт и да се разтопят предварително.  chef
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.