Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 8 581
Момичета, помагайте! Трябва да направя баница за сватба, за кръстниците. Но не с готови кори, а нещо по-така. Дайте някоя идея и рецепта, разбира се, че запуших вече. Пък ако е и нещо не много сложно, ще съм ви страшно благодарна. Very Happy  bouquet
Цитирай

UK, Harlow/София

Мнения: 7 670
Според мен за да направиш баница с точени кори се иска умение и практита, не е лесно newsm78Питка не става ли, аз знам че за сватба тя е подходяща Confused
Цитирай


Мнения: 8 581
Подсказаха ми за някаква сладка баница, която се меси, слагат се локум и орехи, и след като се опече се залива със сироп. Но не мога да открия такава рецепта. Иначе питката ще я направя, там имам опит.
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 109
labrex, ето за баницата с локум, само за точените кори не мога да помогна. Тъкмо ме подсети и за себеси да я изровя Very Happy.
Цитирай


Мнения: 8 581
labrex, ето за баницата с локум, само за точените кори не мога да помогна. Тъкмо ме подсети и за себеси да я изровя Very Happy.

Благодаря ти Morena! Знаех си аз, че съм чела някъде във форума за такава баница, но не я намерих, като търсех.  bouquet
Цитирай


Мнения: 319

Това е моята баница, ако ти харесва как изглежда ще ти напиша рецептата, пускала съм я някъде, но не намерих темата.... newsm78
Цитирай


Мнения: 8 581

Това е моята баница, ако ти харесва как изглежда ще ти напиша рецептата, пускала съм я някъде, но не намерих темата.... newsm78

Давай я, и аз търсих рецепти, но дали защото време нямам, нещо не попадам на това, дето ми трябва. Напиши я, ако обичаш! Praynig
Цитирай


Мнения: 707

Това е моята баница, ако ти харесва как изглежда ще ти напиша рецептата, пускала съм я някъде, но не намерих темата.... newsm78
И на мене много ми хареса Very Happy
Съжалявам, че така се включвам, но иzглежда много апетитно. Ако не иzисква и голям майсторлък - Ще опитам и аz.
Ако не успея  Embarassed, като се прибера в Пz-к, Ще ми покажеШ (ако не съм много нахална), нали?
Цитирай


Мнения: 319

Това е моята баница, ако ти харесва как изглежда ще ти напиша рецептата, пускала съм я някъде, но не намерих темата.... newsm78
И на мене много ми хареса Very Happy
Съжалявам, че така се включвам, но иzглежда много апетитно. Ако не иzисква и голям майсторлък - Ще опитам и аz.
Ако не успея  Embarassed, като се прибера в Пz-к, Ще ми покажеШ (ако не съм много нахална), нали?
Ей много ще се радвам да се запозная с някоя от вас Laughing
Ето и рецептата:
1 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. олио, 1 бакпулвер, 1 ч.ч. кисело мляко, 4 яйца (може и 3) и около 300-400 гр. сирене, това е за плънката. Всичко се разбърква в голяма купа.
В подмазана с олио тава се редят 2 кори и от сместа и така докато завършите най-отгоре с кори.
Разрязвате баницата на квадрати, върху всеки слагате по малко масло или маргарин и заливате с 1 ч.ч. газирана вода разбита с 2 яйца.
Пече се в предварително загрята фурна на 250 градуса.
Става превъзходна, опитайте няма да сгрешите Laughing Laughing Laughing Laughing
Приятен апетит!
П.С. Ако съм обяснила нещо неясно пишете!!! Embarassed
Цитирай


Мнения: 91
Ето две рецепти за баница - не са сложни за правене - и двете са от Иван Звездев и са с малко продукти:

Къпана баница - малко е връткава за правене, но иначе е много вкусна:
400-500гр. брашно, 5 яйца, 1 пакетче краве масло-125гр, 500гр сирене
Брашното се слага в купа, добавят се яйцата. Замесва се тесто, което се разделя на 7 топки, като 2 от топките са малко по-големи. Разточваме кори. Двете по-големи кори остават цели, а другите са нарязват на 4 - получават се 4 триъгълника.
Маслото се разтопява. Тавата се намазва с масло и се слага едната цяла кора - не се "къпе". Разрязаните кори се слагат първо в гореща, а след това в студена вода ( като съдовете където ще се "къпят" корите трябва да са широки за да не се прегъват корите). Охладените кори се редят в тавата, като се редуват с натрошено сирене и масло. Накрая се слага втората по-широка кора (не се "къпе"). Крайщата на кората се завиват навътре. Баницата се пече в умерено загрята фурна при 150 - 200 градуса.

Баклава: От 800гр брашно, 400мл олио, 1/2 ч л сода бикарбонат замесваме меко тесто. От тестото оформяме топчета, които подреждаме в тавичка. С помощта на вилища правим шарки върху топчетата. Печем в умерена фурна при 180-200 градуса. Готовата и гореща баклава заливаме  със захарен сироп.

Цитирай


Мнения: 707
Mari_Pz ,
рецептата не е сложна и Ще се справя. А относно zапоzнанството - Ще ти пратя ЛБ  Very Happy.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.