Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

За лозовите сърми.

  • 7 юли 2006, 16:02 ч.
  • Преглеждания  577  Мнения  11  Онлайн  1
Отговори
  • Берковица
  • Мнения: 1 859
Днес се опитах да направя лозови сърми. Никога не бях правила нищо от сорта, не знаех и плънката как се прави. Та така взех една готварска книга, направих плънката, увих в листата, наредих в тенжерата. В книгата пишеше да сипя вода да покрие сърмите, така и направих. Познайте какво видях като отворих капака след десетина минути smile3516 видях един ужасен бъркоч Sick от кайма, лук и ориз с лозови листа. Всичко беше на каша smile3515. Направо ми идеше косата да си оскубя smile3511. Така и не разбрах къде сбърках, спазих всички указания много точно Crossing Arms обаче уви.

Моля ви кажете къде съм сбъркала или как се правят точно. Вече няма да се доверявам на готарски книги Whistling!

Реклама
# 1
  • Мнения: 313
като завиваше сърмите пристискаше ли ги леко? С какво ги притисна така,че да не " шават "?  chef

# 2
  • Берковица
  • Мнения: 1 859
Ами не съм ги притискала с нищо! То в книгата пишеше само да ги наредя и да сипя вода. А с какво се притискат?

# 3
  • София
  • Мнения: 3 632
Аз ги притискам с чиния, захлупена с вътрешното надолу. Дали ме разбра  newsm78

# 4
  • Sofia
  • Мнения: 6 192
с чиния отгоре се притискат.Нищо важното е да са станали вкусни.Мойта свекърва така прави мързеливи сърми,без да ги навива.Слага всичко на дребно нарязано в тенджерата и вари

# 5
  • Мнения: 313
като ги свивам задължително леко ги притискам, незнам дали правилно ти обясних и задължително ги притискам с чиния при варенето. Успех като правиш другия път   Party

# 6
  • Варна
  • Мнения: 1 656
Ако ги правя в тенджера ги притискам с чиния.Но напоследък ги правя в тавичка във фурната.Там определено нямат нужда от притикане.

# 7
  • Берковица
  • Мнения: 1 859
Ето какво съм пропуснала...чинията. Аз само наредих и сложих капака. Сега няма да ги ядем а ще ги изхвърля защото и двамата сме гнусливи. Приличат на помия...няма да ги ядем.

# 8
  • Мнения: 9 993
Изсипи това, което се е получило в тавичка и го запечи, докато се поизпари водата, ако е много. После наръсваш малко кашкавал отгоре, запичаш и...............няма начин да не ви хареса! И аз правя едни такива мързеливи сарми, които не се завиват , а се слагат продуктите и се варят. Вкусът си е като на другите сърми.
А ако ти е много течността в тенджерата, излей от нея и запечи останалото.

# 9
  • София
  • Мнения: 11 637
Освен това се варят на по-слабо.Силният огън също може да ги развари.

# 10
  • out of space
  • Мнения: 7 477
Освен това се варят на по-слабо.Силният огън също може да ги развари.

Точно! Това ти е грешката, а не притискането.

Никога не ги притискам с чиния. Но запомни- силният огън е за пържене, а средният и слабият- за варене.

# 11
  • Берковица
  • Мнения: 1 859
Ок мерси ! Другия път ще знам.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт