Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 905
Бяха ми останали 4 белтъка, които уползотворих чудесно по рецепти от форума. Кокосовите сладки на boo (виж темата "Нещо с белтъци?") стават страхотни и са много лесни. Направих ги няколко пъти, та сега имам няколко жълтъка в повече. Не искам да ги пържа.

Дайте рецепта (по възможност сладкарска) за поне 4 жълтъка. Много моля.

Мерси.
Цитирай

До хладилника, който обичам

Мнения: 21 837
Их, бе Рая! Първо белтъци, сега жълтъци, разсмя ме!
Аз моите жълтъци от кокосовите сладки дето артисаха ги 'вложих' заедно с още 2 яйца в пълнозърнестите хлебчета...
Сега ще правя това:

Дантелени сладки

В тенджерка загрявате 80 гр масло + 1/2 ч ч загар до получаване на леко кафяв цвят. Прибавяте 2 суп лъж прясно мляко , 2 суп лъж брашно и 100 гр смлени орехи, бадеми, може и др ядки. Обърквате и с каф лъж сипвате малки купчинки върху подмаслена хартия за печене, на разстояние една от друга. Печете в предварително загрята фурна на 180 °С (терм 6) 8 мин. Леко изстиват (втвърдяват се) и се вадят.

Сега, внимание, няколко забележки (за да не се плашите  
- стават на тънки "питки"-бисквитки, не бойте се, това е истинската форма на т нар италиянски сладки Флорентинки
- от тази доза излизат 22 бр, но аз като за пръв път ги направих доста големи. Спокойно може по-малки (и без това са доста ...засищащи да кажа  и да ви излезат около...35 бр, например)
-импровизирах малко, разтопих шоколадови бонбони и върху всяка с малка лъжичка намазах шоколад (не по цялата повърхност), глазурата засъхна и станаха като съвсем истинските карамелени Флорентинки!!!

Май на ДолчеВита беше. Само че ядките ще ги заменя с овесени ядки, за да ми станат като овесени сладки. Предполагам, че ако бутнеш вътре няколко жълтъка, никой няма да разбере Wink
Цитирай

София

Мнения: 29 937
маска Wink мойта мама като и останеха жълтъци или си ги складираше за вечерна маска на лицето или мажеше питките с тях. Но тя не беше много по месенето, затова само за маски ги ползваше Wink
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.