Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Хасково

Мнения: 816
Дайте съвет как най-бързо да се свари царевицата за утрешния празник Варвара?
Цитирай

под Сините камъни

Мнения: 1 022
Малее. Добре, че погледнах форума. Щях да забравя този празник...
 А по темата - аз я варя в тенджерата под налягане. Става бързо и се сварява добре. Минути - около 40-45 зависи от сорта все пак.
Цитирай

Sofiа

Мнения: 2 568
Цитат на: JnBibian
Малее. Добре, че погледнах форума. Щях да забравя този празник...
 А по темата - аз я варя в тенджерата под налягане. Става бързо и се сварява добре. Минути - около 40-45 зависи от сорта все пак.

ъъъъъъъъ какъв е празинка? Embarassed
Цитирай

Пловдив

Мнения: 4 069
Ами празника е Варвара.
Празнува се на 04.12.
На 05.12 е Сава, а на 06.12. е Никулден.
На Варвара се вари царевица и се смесва със печени без сол смлени фъстъци и захар на вкус.
Страхотна вкусотия става! Аз го обожавам това.
По нашия край/Петрич имам предвид/ казват така "Варвара вари, Сава бърка, Бай Никола кърка!".
Нямам представа какво се прави на Сава, но на Варвара се вари. Wink
При нас се вярва, че на този празни/и на Игнажден също/ който пръв ти влезе в къщата такава ще ти е новата година.
Така че внимавайте кой ще ви гостува. Дано е късметлия.
Иначе който и да дойде трябва да го почерпите с варена царевица с фъстъци.
Това е.
Ходи се и на черква доколкото знам.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.