Лазаня,спешна

  • 1 357
  • 8
  •   1
Отговори
  • Мнения: 386
Купих кори за лазаня без рецепта,помащ моля!!!!!!!!!
Знам че се прави бешамелов и доматен сос но как??????????????  newsm78

# 1
  • Мнения: 2 495
Ето виж тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=13822.0
В Готварската книга има още идеи Peace

# 2
Лазаня със спанак

Продукти:
 
12 бр.  кори за лазаня
3 ск.  чесън стар
3 бр.  яйца
50 гр  брашно тип 500
500 гр  спанак
300 гр  сирене краве
40 мл  зехтин
1 вр.  лук кромид пресен
60 гр  масло
600 мл  мляко краве прясно
100 гр  кашкавал
1 ч.л.  сол
5 гр  захар
 

Приготвяне:

1.В зехтина задушаваме до омекване измитите и нарязани лук, чесън и спанак, като посоляваме леко, за да си пуснат сока
2.Когато омекнат, сваляме зелунчуците от огъня, прибавяме натрошеното сирене, разбъркваме и прибавяме едно яйце
3.В 50 г. от маслото запържваме на слаб огън (3-4 на 6 степенен ключ) брашното, докато започне да пожълтява леко (светла запръжка)
4.Прибавяме при непрекъснато бъркане млякото и подправките и варим на бавен огън при непрекъснато бъркане около 10 мин - докато почне да се сгъстява, като внимаваме да не стане на бучки.
5.Сваляме от огъня и прибавяме двете яйца. Получава се сос "Бешамел"
6.На дъното на намаслена (5-10 г. масло) тавичка се сипват 4-5 супени лъжици сос, 3 кори, 1/3 от плънката, малко бешамел, 3 броя кори, 1/3 от плънката, малко бешамел, 3 кори, 1/3 от плънката, малко бешамел, 3 кори
7.Останалия бешамел и се поръсва с настъргания кашкавал и останалото (5-10 г.) масло.
8.Пече се в предварително загрята до 180-200`С фурна 40 минути
Бешамел се слага на всеки пласт, защото плънката става прекалено суха, за да може да "напои" корите - те все пак са паста и имат нужда от 2.5 пъти от масата си вода/течност която да попият и да се сварят.
 

# 3
  • Мнения: 386
Голямо благодаря!!!!!!!!!!  bouquet

# 4
  • Мнения: 1 403
Ех.. тази лазаня хи4 немога да я правя и полудявам  smile3511
Как я правите, незнам, но мисля,4е ако се сложат сурови няма да станат.Трябва да се потопят във вряла вода за малко, а те слепват  ooooh! Два или три пъти съм пробвала и отиват в кофата  Tired

# 5
  • При хората, които обичам
  • Мнения: 3 192
За да не ти се слепват, пускай по 3-4 листчета - колкото ти трябват за пласт. Т.е. - всеки пласт го вариш отделно.
А в Билла продават и такива, които не се варят. В момента нямам кутийка, за да кажа марката, но на тях си пише "Без варене"

# 6
  • Мнения: 5 183
И аз съм правила лазаня с тези, които са без варене, и всеки път ми става много хубава. Не съм имала проблеми.

# 7
  • София
  • Мнения: 35 932
Ех.. тази лазаня хи4 немога да я правя и полудявам  smile3511
Как я правите, незнам, но мисля,4е ако се сложат сурови няма да станат.Трябва да се потопят във вряла вода за малко, а те слепват  ooooh! Два или три пъти съм пробвала и отиват в кофата  Tired
Опитай без да ги вариш, аз отдавна спрях с тази процедура, която най-много ме изнервяше/потапях във вряла вода по 2-3 листа-врат 1-2 мин и ги махам -суша на кърпа... и така докато свърша с всички листи...отврат/
Сега ги редя направо в тавата и отгоре плънка.
За да стане хубава лазанята, плънката трябва да е по-течна, за да се напоят корите и да не останат сухи.
Толкова е лесно , пробвай пак и не се отказвай

# 8
  • Мнения: 793
и аз не ги варя, слагам ги направо сухи просто плънката е по- течна и си поемат  Hug

Общи условия

Активация на акаунт