Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Ето едни кифлички, които се правят лесно и бързо. Е, не са баш като тези, които втасват по-продължително време, но спасяват положението:3 яйца, 1 ч. ч. прясно мляко, 1 ч. ч. олио, 2/3 ч. ч. захар, 1 кубче мая, лимонова кора или ванилия, 700 – 800 г брашно
Маята се разтваря в топлото мляко. Прибавят се останалите продукти и се замесва тесто, което се поставя в найлонова торбичка, без тя да се омазнява. В дълбок съд наливаме топла вода /колкото да трае пръстът/ и пускаме торбичката. Вади се след като изплува отгоре / 20 – 25 мин./ С омазнени ръце оформяме кора, която разделяме на триъгълници. В широката част слагаме мармалад и увиваме кифличка. Овалваме в едра захар и печем в умерена фурна до зачервяване.
Да ви е сладко!
« Последна редакция: сб, 08 юли 2006, 21:31 от koko6ka »
Цитирай

Левият бряг на Арда

Мнения: 157
Коки рецептата ти е супер!!!Като ги правя ще сложа малко орехи при мармалада. newsm47 sohappy
Цитирай
С орехи става супер. Може да се направи и без пълнеж - усукват се "пръчки" от тестото, завързват се на възел, потапят се в кристална захар и се пекат.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.