Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 8 юли 2006, 19:18 ч.
  • Преглеждания  1 354  Мнения  2  Онлайн  1
Отговори
Ето едни кифлички, които се правят лесно и бързо. Е, не са баш като тези, които втасват по-продължително време, но спасяват положението:3 яйца, 1 ч. ч. прясно мляко, 1 ч. ч. олио, 2/3 ч. ч. захар, 1 кубче мая, лимонова кора или ванилия, 700 – 800 г брашно
Маята се разтваря в топлото мляко. Прибавят се останалите продукти и се замесва тесто, което се поставя в найлонова торбичка, без тя да се омазнява. В дълбок съд наливаме топла вода /колкото да трае пръстът/ и пускаме торбичката. Вади се след като изплува отгоре / 20 – 25 мин./ С омазнени ръце оформяме кора, която разделяме на триъгълници. В широката част слагаме мармалад и увиваме кифличка. Овалваме в едра захар и печем в умерена фурна до зачервяване.
Да ви е сладко!

Последна редакция: сб, 08 юли 2006, 21:31 от koko6ka

Реклама
# 1
  • Левият бряг на Арда
  • Мнения: 157
Коки рецептата ти е супер!!!Като ги правя ще сложа малко орехи при мармалада. newsm47 sohappy

# 2
С орехи става супер. Може да се направи и без пълнеж - усукват се "пръчки" от тестото, завързват се на възел, потапят се в кристална захар и се пекат.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт