Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора

Sofia

Мнения: 11 108
Кокосов чийзкейк

Блат:
1 ч.ч. сладки кокосови стружки
½ ч.ч много ситно смляни орехи
5 с. л. масло

Намазнете тортена форма с размери 24см.
На среден огън и при непрекъснато бъркане запържете кок. Стружки да порозовяване, добавете орехите и запържете и тях за кратко. Добавете маслото на малки парченца и бъркайте, докато се разтопи, махнете от огъня и изсипете сместа във формата и разстелете и натъпчете добре. Поставете в камерата.
Запържете и кокоса за покритието и охладете.

Плънка:
600-650г крема сирене със стайна темп.
½ ч.ч. захар
3 яйца със стайна темп.
1 с. л. лим. сок
1-2 ванилии
1/4 ч. л. бадемова есенция

Загрейте фурната на 180°.
С миксер (на средна скорост) разбите кр. сиренето със захарта за о-о 3 мин. Добавете яйцата едно по едно, добре разбивайки след всяко до пълното му усвояване. След последното яйце не разбивайте дълго, за да не поеме сместа много въздух. Добавете лим. сок и есенциите и разбъркайте. Изсипете върху охладената основа. Печете около 30 мин. Краищата ще се зачервят и надигнат, но кейка все още не е готов. Когато е готов извадете от фурната. Нормално е средата да се тресе.
Докато се пече пригответе покритието.

Глазура:
1 белтък
1/2 ч. л. ванилна ессенция
1/4 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. сладки кокосови стружки

Разбийте белтъка с ванилията на мека пяна, постепенно добавяйте захарта и разбийте на твърд сняг. Добавете кокоса и внимателно разстелете сместа върху кейка, като се стараете да не смесвате покритието с плънката, заравнете.
Печете 15- 20 мин. до изсушаване на покритието.

Извадете и охладете във формата за 15 мини. и след това прикарайте ножа покрай стените, за да можете по- късно да извадите кейка безаварийно Laughing. Чийзкейка леко ще спадне. След това внимателно отворете формата и охладете напълно.
Оставете в хладилника 4-6 часа преди сервиране.


Изключетелно приятен е с нежната си плънка и хрупкава глазура.... влиза автоматично в тефтера, без да се замислям изобщо!
Внимание: Препоръчвам  да търсите възможно най - финните кокосови стружки, че иначе пада едно преживянееее.. кравата Милка може да ви завиди Wink. Купувала съм на Биосет(използвах тях, не зная дали има по-финни, ако вие знаете, споделете, плс!) и Prima( тези са доста едри, от тях поръсих кейка, че другите ми свършиха, като поръсването не е задължително, разбира се).
Използвах 26см форма и увеличих малко продуктите.

клик

клик


« Последна редакция: вт, 27 фев 2007, 09:30 от Morena »
Цитирай

София

Мнения: 19 751
Благодаря ти за разкошната вкусотия...много обичам чийзкейк. Hug
  bouquet  bouquet  bouquet

А дали мога да използвам извара  newsm78
Цитирай


Мнения: 1 395
Малиии...Каква вкусотия #CrazyБлагодаря за рецептата, ще пробвам веднага щом си оправим печката, че нещо не ще да пече...  bouquet
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 108
Денис, може разбира се, ама вкуса ще е друг.

Белла, невероятно усещане е  Crazy
Цитирай

София

Мнения: 399
Morena,
Досега не съм правила чийзкейк, но този изглежза толкова добре, че непременно ще го направя. Е, не веднага, като приключа с ремонта.
Благодаря за рецептата!
Цитирай

РусЙе

Мнения: 5 302
Ох, много обичам чийзкейкове. Кокос още повече Flutter Very Happy
Само ако не ме мързеше толкова тези дни. Blush Изглежда страхотно.
Цитирай

София- Wien

Мнения: 2 142
ССтрахотна вкусотия, копнах си го в тефтера. Обожавам чийзкейк, така, че скоро, ще го направя, дано да имам и повод още утре!
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
Благодаря ти за разкошната вкусотия...много обичам чийзкейк. Hug
  bouquet  bouquet  bouquet

А дали мога да използвам извара  newsm78
Аз ползвам и извара освен сиренето крема, и сметана сладка, но не ме питайте за съотношението Hug
Цитирай

София

Мнения: 4 414
И аз да ви кажа един по-лесен вариант за чийзкейк за мързеланки като мен:
1.Натрошени бисквитки-първи ред
2.Обезмаслена сметана-втори ред
3.Сладко какво си щете-трети ред

Бумкате в хладилника за един час и готово.Да ви е вкусно.

Морене извинявай,че ползвам твойта тема,но неисках да пускам нова,понеже тук става въпрос пак за чийзкейк. Hug
Цитирай

София

Мнения: 1 182
Току-що го направих!От няколко дни му се каня и днес намерих време.Благодаря за рецептата.Сигурна съм че ще е страшно вкусно.Нямам търпение да го пробвам!
Цитирай

София

Мнения: 1 182
Чийзкейка наистина е невероятно вкусен!!!
Цитирай

sofia

Мнения: 1 606
И аз, и аз го правих вчера. Страхотен е! Изяде се до троха - имахме гости, които казаха, че няма как да го чакат още н'ам си колко часа, та престоя в хладилника има-няма 3, ама си беше много вкусен. Само следващият път ще си заменя глазурата с някаква друга, че много кокосово ми дойде(това за мен, останалите нямаха забележки).

Моренка,   bouquet
Цитирай

Sofia

Мнения: 11 108
Ихааа, момичета радвам се, че ви е допаднал. Very Happy
Цитирай

Италия

Мнения: 5 474
Морена страхотен е ..смаях родата!  Peace
Цитирай

Пловдив

Мнения: 480
А какво да бъде крема сиренето? Отдавна не съм купувала, преди имаше едно в пакетчета като от масло - разфасовки от 125 гр. Мога ли да използвам него или ще ми препоръчате друго?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 19 отговора