Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 677
Пробвах го и много ми хареса, дайте рецептата, а ако се сещате нещо подобно постничко също ще съм благодарна, то в тези горещини не ми се помирисва месо.
Цитирай


Мнения: 8 606
Ето една рецепта от форума, на Мира

Аз умирам за огретен от тиквички. Рецептата му е следната:
Около 4-5 тиквички се остъргват и нарязват на шайби. Осоляват се, за да им изтече водата. Леко се пръжват в мазнина (аз ги бухам във фритюрник) докато се позачервят леко. След това се оцеждат добре (от тях изтича мазнината и понякога вода). В тавичка се подрежда ред тиквички, върху тях се поръсва сиренце и копър (може и чесън) и така ред тиквички, ред сиренце с копър, докато свършат тиквичките. Най-горния ред трябва да е от тиквички. Отгоре се прави заливка от 250-300 гр. кисело мляко и 1-2 яйца. Това се пече във фурна около 20-30 минути до зачервяване. Аз лично слагам и кашкавал върху заливката става много апетитно.

Иначе, потърси тема "Тиквички" там имаше нтересни рецепти.
Цитирай
Аз ги правя така:Остъргвам тиквичките и ги рендосвам,посолявам и оставям да се отцедят.След това прибавям 1/2ч.ч.олио,1ч.ч.сирене,3-4 яйца,2ч.ч.брашно,1 бакпулвер,копър,джоджен.Всичко се разбърква и се пече до зачервяване.
Цитирай

София

Мнения: 286
Това е рецептата, която знам аз:
Тиквичките се настъргват и отцеждат.Смесват се с 2-3 яйца, сирене, копър, чесън и се посолява.
В една тенджерка се забърква сос бешамел от 3-4 чаши прясно мляко и 3-4 суп. лъж. брашно.
Сместа с тиквичките се обърква със соса и се запича. По желание малко преди да се изключи фурната може да се поръси с настърган кашкавал.
Цитирай

Варна

Мнения: 6 763
Това е рецептата, която знам аз:
Тиквичките се настъргват и отцеждат.Смесват се с 2-3 яйца, сирене, копър, чесън и се посолява.
В една тенджерка се забърква сос бешамел от 3-4 чаши прясно мляко и 3-4 суп. лъж. брашно.
Сместа с тиквичките се обърква със соса и се запича. По желание малко преди да се изключи фурната може да се поръси с настърган кашкавал.

За вечеря го направих, но бешамела отгоре го излях и хвана коричка, заприлича на баница.  Smile

Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.