Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Пловдив
 • Мнения: 738
Моля ако има мами с мнения за частните училища в Пловдив / аз знам за две - Класик и Дружба/ да споделят техните мнения
Мисля да записвам детето си  в 5-ти клас в частно училище
Знам че Класика са от повече години и вероятно имат изграден добър учителски състав, но базата им не е много добра - сградата за след 4-ти клас е стара и не особено добре от ремонтирана - таксата за обучение е 850 Евро.
Дружба е от две години в Пловдив - училището било Софийско и се притеснявам че може би  все още нямат добър учителски колектив........... , но пък базата им в бившия ТОХ е много добра всичко е така да се каже "прясно от ремонтирано" и свети, а и таксата обучение е само 500 Евро .........
  bouquetАКО НЯКОЙ ЗНАЕ НЕЩО ПОВЕЧЕ МОЛЯ ДА МИ ПОМОГНЕ В СРАВНЕНИЕТО И ИЗБОРА newsm78

# 1
 • Пловдив
 • Мнения: 738
 smile3547Помогнете ми бе хора..................
Никой нищо ли не е чувал за тези училища.............
Вярно Пловдив не е София но и тук доста народ живее...........
Все някой трябва да знае нещичко по въпроса

# 2
 • Пловдив
 • Мнения: 706
Племенницата ми завърши тази година в Класик. Зълва ми я записа на същата възраст там и бяха доволни. За учителския колектив е много относително да се говори. Ако имаш изисквания към преподавателите, детето ти ще се учи добре. Защото в Класик са децата на всички големци от Пловдив и за да не ги изтърват, учителите снижават изискванията към уч.материал. Зълва ми беше тази, която говори с директорката и г-жата им по авглийски и им даде да разберат, че тя не иска да плаща такса, а дъщеря й да не научи тъпия английски. Не се преместих в езикова гимназия, когато й беше времето, но това им беше уговорката.
Всъщност най-важното, което беше за зълва ми, че там децата са под охрана и средата не може да бъде пагубна, както е в много от т.нар елитни у-ща. Няма наркотици или други стряскащи родителите елементи. Не могат да влизат и излизат, когато си поискат. По тази причина и отсъствията са сведени до минимум.
За Дружба нищо не мога да кажа.

# 3
 • Plovdiv
 • Мнения: 235
Моя много добра приятелка беше учителка в "Класик".От това което ми е разказвала - не бих си записала детето там.Критериите са снижени и учителите нямат право да се държат безпристрастно и да пишат двойки , защото им се карат после - а пък нали се плаща , не може дечицата да имат двойки.Аз лично предпочитам държавно училище на този етап в бг.

Е ....ако имахме нещо като Харвард за което хем се плаща , но хем дипломата ти отваря врати и трябва да се понапънеш - да , но тъй като нямаме - бих го записала в държавно

# 4
 • Пловдив
 • Мнения: 738
Хей ,ама вие имате ли поглед върху положението в държавните училища - там на никой за нищо не му пука/дали някой е слушал и разбрал или не..../ разни комплексирани учители си избиват комплексите върху подрастващите и въобще като изключим по елитните гимназии , където все пак има някакво ниво на другите места положението е плачевно.
Имам в предвид , че ако нямаш време и нерви всяка вечер да се занимаваш по 2-3 часа с детето си и учебния материал или ако не си родила и възпитала някое много съвестно и отговорно дете /качества които обаче се изграждат на по късен етап/, то "пиши образованието му бягало",
затова питам за частните училища- там все пак има контрол върху това детето слушало ли е и разбрало ли е и вечер вместо 2-3 или повече часа ще може за значително по кратко време детето да се препита и проконтролирва .
/Там са по максимум 12 деца в клас и след като сутрин им преподават следобед им разясняват и подготвят домашните и уроците./

# 5
 • Пловдив
 • Мнения: 2 141
Мислех да не пиша по темата, защото нямам лични впечатления за частните училища. Отношението ми е негативно. Племенникът на снаха ми учеше в Класик. Не бяха доволни и го преместиха след две години /или три/ в нормално училище. Детето беше доста изостанало. Нивото му, в сравнение с останалите беше отчайващо. Моя приятелка също си премести детето от Класик по същите причини. Това са нещата, които съм чувала за Класик.

От Дружба ни зарибяваха в нашата ДГ. Не съм особено впечатлена от това, което показаха и прочетох в материалите. Рекламираше се материалната база, която не е на светлинни години от нормалните държавни училища, впрочем. А и за мен не е от изключително значение, че е "прясно отремонтирано". Аз не търся за детето хотел или пансион, а качествено образование.

От държавните училища имам много добра представа. Детето ми е в едно от най-добрите такива в града. И трябва да ти кажа, че там се учи много здраво. Подготовката е доста сериозна, но да, занимавам се с детето и допълнително. И това би било така, независимо в кое училище учи то. Аз определено считам, че качеството на частното образование на този етап не е задоволително. И докато се набляга на материалната база и таксите,това ще си остане така още известно време.

Последна редакция: ср, 12 юли 2006, 13:29 от dara

# 6
 • Пловдив
 • Мнения: 738

" А и за мен не е от изключително значение, че е "прясно от ремонтирано". Аз не търся за детето хотел или пансион, а качествено образование. "

АЗ ТЪРСЯ СЪЩОТО КАЧЕСТВЕНО ОБРАЗОВАНИЕ И СЪМ ГОТОВА ДА СИ ПЛАТЯ ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ , ЧЕ РАЗИТАМ САМО НА ЗАПЛАТАТА СИ И НЕ СМЯТАМ , ЧЕ ОСВЕН ВСИЧКО ДРУГО БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ Е И ОБСТАНОВКАТА В КОЯТО ДЕЦАТА  ПРЕКАРВАТ ЦЕЛИЯ СИ ДЕН.

# 7
 • Пловдив
 • Мнения: 2 141
Уау! Не е необходимо да крещиш. За Класик не знам, но за Дружба и по-горе казах, че обстановката си е съвсем нормална. Влез в което и да е централно училище или някое от големите училища в Тракия и там е същото. Та ако това е от такава изключителна важност, не е задължително да дадеш 500 евро.

И все пак, ако твърдо си решила да избереш частно училище, аз бих препоръчала Дружба. Просто за там не съм чула все още нищо лошо. И нищо хубаво де, но поне не са неприятно известни.

# 8
 • Пловдив
 • Мнения: 738
НЕ ЧЕ ДЪРЖА ДА ПЛАЩАМ............
НО ПРОСТО СРАВНЯВАМ УСЛОВИЯТА
А ТЕ ОСВЕН САНИТАРНИ СА И БРОЙ УЧЕНИЦИ В КЛАС, ЗАНИМАЛНИЯ И ПОДГОТОВКА ОТ СЪЩИТЕ ПРЕПОДАВАТЕЛИ ПРЕДАЛИ УРОКА, ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПРЕДЯВЯВАШ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ КАЧЕСТВОТО И ВЕРОЯТНОСТ ДА ТИ СЕ ОБЪРНЕ СЕРИОЗНО ВНИМАНИЕ..............

А НЕ КАТО СЕ ОПЛАЧИШ НА ДИРЕКТОРКАТА ОТ УЧИТЕЛ КОЙТО ОТКРОВЕННО ТОРМОЗИ ДЕТЕТО ТИ ОТГОВОРА ДА Е ОТ СОРТА - Е ТОЙ Е САМО НА 1 ГОДИШЕН ДОГОВО ЩЕ ГО ИЗТРАЕМ..........

И СЛЕД ЕДНА ГОДИНА ДЕТЕТО ТИ ДА Е НАМРАЗИЛО И ПРЕДМЕТА И УЧЕНЕТО ИЗОБЩО

ТИ ЯВНО СИ ИМАЛА КЪСМЕТ С УЧИЛИЩЕТО И УЧИТЕЛИТЕ ВЪОБЩЕ ............

АЗ ЛИЧНО ВСЕ ОЩЕ НЯМАМ ОПЛАКВАНИЯ НО ОКОЛО МЕН ТАКИВА НЕ ЛИПСВАТ ИЗОБЩО

БЛАГОДАРЯ ТИ ВСЕ ПАК ЗА МНЕНИЕТО, НО ДАЙ ДА НЕ СЕ ЗАХВАЩАМЕ ЗА НЕЩО ЕДИНИЧНО ОПИТВАМ СЕ ДА НАПРЯВЯ СРАВНЕНИЕ ВЪОБЩЕ

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт