Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

In transit

Мнения: 1 667
Момичета, събирам идеи за някакъв вид ордьоври, салати, мезета и прочие за студен обяд почерпка за рожденния ми ден. Нещо съм блокирала и немога да мисля, а нямам много време. Може и за сладки работи. Благодаря предварително.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 867
млечна салата
варени яйца-на две,пълнени с  шунка, жълтъка и майонеза
рулца от шунка, пълнени с топено сирене
палачинки с плънка от пиле и кашкавал
нарязани колбаси
панделки от бутер тесто
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
пълнена франзела - бързо, лесно, ефектно и много вкусно
Разрязваш франзелата по дължина и махаш средата. После слагаш каквото ти се иска - може топено сирене, пастет, крема-сирене, лютеница да намажеш. Освен това - кисели крастави4ки, колбас, кашкавал, 4ушка, маслини без костилки ... Навиваш леко, като на руло. Аз ли4но го стягам с найлон за малко и после режа малки сандви4ета.
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Баница
Готови салати "кенар" или някакви подобни
Някакви сладки на колограм
Цитирай

Ст.Загора

Мнения: 74
Салати по твой избор,сухо мезе,сирена,кашкавал,малки пържени кюфтенца,поставени върху картофено пюре,сандвичи от франзела или хапки.
  Панирани хапки от кашкавал,сирене или пилешко филе.
  Сладки на килограм,бадеми,лешници,фастъци,шоколадови бонбони.
Цитирай


Мнения: 8 577
Ако имаш търпение и обичаш да правиш произведения на изкуството! Very Happy
Цитирай

преди Бургас - сега София

Мнения: 221
ето няколко идеи ,на мен много ми харесаха
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=463.0
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,262.msg52.html#msg52
Топчета от крема сирене

300 гр крема сирене
1/2 червена пиперка ситно нарязана
зален лук
200 гр ананас от компот
Обърква се сместа и се оформят топчета, които се овалват във смлени орехи.

Топчета от сирене
250 г сирене, 1 пакетче краве масло, 2-3 лъжици запечене смлени орехови ядки, 1 скилидка чесън; за овалване - магданоз, орехови ядки, ким, щипка червен пипер, печен сусам.
Смесете разбитото на пяна масло с настърганото сирене, прибавете орехите и счукания чесън. Разбъркайте добре и оставете на студено да се стегне. От сместа оформете малки топчета. Една част оваляйте в ситно нарязан магданоз, друга - в печен сусам, трета - в смес от от ситно счукани орехи (запечени), счукан ким и червен пипер. Дръжте топчетата на студено до поднасянето.

Цариградски кюфтенца
Съставки

250 грама кайма
1 глава лук
1 яйце
подправка за кюфтета
брашно или галета
олио за пържене
1 пакетче картофено пюре на прах

Приготвяне
Каймата се приготвя като за обикновени кюфтета- смляното месо се омесва добре с нарязания на ситно лук, подправките и яйцето. Правят се малки кръгли топки, които се покриват с галета или брашно и се изпържват.
Във всяка чини се слага „легло“ от пюре, върху което се нареждат няколко кюфтенца.
 
Цитирай

In transit

Мнения: 1 667
Благодаря момичета!   bouquet Набелязах си някои идейки, ще видим какво ще сътворя.
Цитирай
Ето и едно предложение от мен: солена торта,можеш да видиш моите тук:
http://www.goblenite.com/phpBB/viewtopic.php?t=1792&start=10 … ef65286115d11add7
Цитирай

BG

Мнения: 614
ето няколко идеи ,на мен много ми харесаха
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=463.0
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,262.msg52.html#msg52
Топчета от крема сирене

300 гр крема сирене
1/2 червена пиперка ситно нарязана
зален лук
200 гр ананас от компот
Обърква се сместа и се оформят топчета, които се овалват във смлени орехи.

Топчета от сирене
250 г сирене, 1 пакетче краве масло, 2-3 лъжици запечене смлени орехови ядки, 1 скилидка чесън; за овалване - магданоз, орехови ядки, ким, щипка червен пипер, печен сусам.
Смесете разбитото на пяна масло с настърганото сирене, прибавете орехите и счукания чесън. Разбъркайте добре и оставете на студено да се стегне. От сместа оформете малки топчета. Една част оваляйте в ситно нарязан магданоз, друга - в печен сусам, трета - в смес от от ситно счукани орехи (запечени), счукан ким и червен пипер. Дръжте топчетата на студено до поднасянето.

Цариградски кюфтенца
Съставки

250 грама кайма
1 глава лук
1 яйце
подправка за кюфтета
брашно или галета
олио за пържене
1 пакетче картофено пюре на прах

Приготвяне
Каймата се приготвя като за обикновени кюфтета- смляното месо се омесва добре с нарязания на ситно лук, подправките и яйцето. Правят се малки кръгли топки, които се покриват с галета или брашно и се изпържват.
Във всяка чини се слага „легло“ от пюре, върху което се нареждат няколко кюфтенца.
 

Разкошни идейки, и аз ще се възползвам, благодаря за което   bouquet
Цитирай

Италия

Мнения: 5 474
Салата от ориз и зеленчуци
Продукти:
6 ч.чаша варен ориз (по възможност кафяв), охладен
1/2 ч/чаша ситно накълцан зелен лук
1 – 2 ч.чаши нарязана на кубчета краставица
1 голям домат, почистен от семената и нарязан на кубчета
1/4 ч.чаша накълцани зелени маслини или каперси
1/3 ч.чаша зехтин
3 с.л.винен оцет
2 големи скилидки чесън, счукан
по 1/2 ч.л.горчица, захар, сол и мащерка
1/4 ч.л.градински чай (салвия)
1/8 ч.л.прясно млян черен пипер
няколко капки лют сос, напр.Табаско
листа маруля
3 твърдо сварени яйца
В голяма купа смесете охладения ориз, лука, краставиците, домата и каперсите (маслините).
Начин на приготвяне:
В малка каничка или бурканче, с плътно затварящ се капак, изсипете зехтина, оцета, чесъна, горчицата, захарта, солта, мащерката, пипера и лютия сос.
Разклатете добре, до хомогенност и изсипете върху ориза.
Сосът трябва да попие изцяло.
Изсипете ориза на купчинка в плитка чиния за сервиране и подредете наоколо листата маруля.
Сервирайте с твърдо сварените яйца

 Peace
Цитирай


Мнения: 652
Ако харесвате, пробвай със свински език. Първо се вари с подправки, обелва се /това го прави мъжът ми/, после се запържва в масло и чесън. Аз го направих за РД на съпруга ми - това му е любимо предястие. Може да го свариш и обелиш предния ден, в деня - само пърженето. Върви и топло и студено.
Цитирай

In transit

Мнения: 1 667
Ако харесвате, пробвай със свински език. Първо се вари с подправки, обелва се /това го прави мъжът ми/, после се запържва в масло и чесън. Аз го направих за РД на съпруга ми - това му е любимо предястие. Може да го свариш и обелиш предния ден, в деня - само пърженето. Върви и топло и студено.

Аа това е идея. Аз много го харесвам и варен език със сос от майонеза и горчица.
Цитирай


Мнения: 2 825
Зоя, много са хубави идеите с топчетата Smile
Мислите ли, че ще им пречи, ако престоят 1 нощ в хладилника. Скоро ще имам гости и си мисля да направя повечето неща от предния ден, че да не съм каталясала вечерта  Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.