Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 10 юли 2006, 14:40 ч.

Идеи за студен обяд

  • 5 837
  • 13
  •   1
Отговори
  • In transit
  • Мнения: 2 733
Момичета, събирам идеи за някакъв вид ордьоври, салати, мезета и прочие за студен обяд почерпка за рожденния ми ден. Нещо съм блокирала и немога да мисля, а нямам много време. Може и за сладки работи. Благодаря предварително.

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 867
млечна салата
варени яйца-на две,пълнени с  шунка, жълтъка и майонеза
рулца от шунка, пълнени с топено сирене
палачинки с плънка от пиле и кашкавал
нарязани колбаси
панделки от бутер тесто

# 2
  • New Zealand
  • Мнения: 5 183
пълнена франзела - бързо, лесно, ефектно и много вкусно
Разрязваш франзелата по дължина и махаш средата. После слагаш каквото ти се иска - може топено сирене, пастет, крема-сирене, лютеница да намажеш. Освен това - кисели крастави4ки, колбас, кашкавал, 4ушка, маслини без костилки ... Навиваш леко, като на руло. Аз ли4но го стягам с найлон за малко и после режа малки сандви4ета.

# 3
  • New Zealand
  • Мнения: 5 183
Баница
Готови салати "кенар" или някакви подобни
Някакви сладки на колограм

# 4
  • Ст.Загора
  • Мнения: 74
Салати по твой избор,сухо мезе,сирена,кашкавал,малки пържени кюфтенца,поставени върху картофено пюре,сандвичи от франзела или хапки.
  Панирани хапки от кашкавал,сирене или пилешко филе.
  Сладки на килограм,бадеми,лешници,фастъци,шоколадови бонбони.

# 5
  • Мнения: 10 203
Ако имаш търпение и обичаш да правиш произведения на изкуството! Grinning

# 6
  • преди Бургас - сега София
  • Мнения: 221
ето няколко идеи ,на мен много ми харесаха
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=463.0
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,262.msg52.html#msg52
Топчета от крема сирене

300 гр крема сирене
1/2 червена пиперка ситно нарязана
зален лук
200 гр ананас от компот
Обърква се сместа и се оформят топчета, които се овалват във смлени орехи.

Топчета от сирене
250 г сирене, 1 пакетче краве масло, 2-3 лъжици запечене смлени орехови ядки, 1 скилидка чесън; за овалване - магданоз, орехови ядки, ким, щипка червен пипер, печен сусам.
Смесете разбитото на пяна масло с настърганото сирене, прибавете орехите и счукания чесън. Разбъркайте добре и оставете на студено да се стегне. От сместа оформете малки топчета. Една част оваляйте в ситно нарязан магданоз, друга - в печен сусам, трета - в смес от от ситно счукани орехи (запечени), счукан ким и червен пипер. Дръжте топчетата на студено до поднасянето.

Цариградски кюфтенца
Съставки

250 грама кайма
1 глава лук
1 яйце
подправка за кюфтета
брашно или галета
олио за пържене
1 пакетче картофено пюре на прах

Приготвяне
Каймата се приготвя като за обикновени кюфтета- смляното месо се омесва добре с нарязания на ситно лук, подправките и яйцето. Правят се малки кръгли топки, които се покриват с галета или брашно и се изпържват.
Във всяка чини се слага „легло“ от пюре, върху което се нареждат няколко кюфтенца.
 

# 7
  • In transit
  • Мнения: 2 733
Благодаря момичета!   bouquet Набелязах си някои идейки, ще видим какво ще сътворя.

# 8
Ето и едно предложение от мен: солена торта,можеш да видиш моите тук:
http://www.goblenite.com/phpBB/viewtopic.php?t=1792&start=10 … ef65286115d11add7

# 9
  • BG
  • Мнения: 614
ето няколко идеи ,на мен много ми харесаха
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=463.0
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,262.msg52.html#msg52
Топчета от крема сирене

300 гр крема сирене
1/2 червена пиперка ситно нарязана
зален лук
200 гр ананас от компот
Обърква се сместа и се оформят топчета, които се овалват във смлени орехи.

Топчета от сирене
250 г сирене, 1 пакетче краве масло, 2-3 лъжици запечене смлени орехови ядки, 1 скилидка чесън; за овалване - магданоз, орехови ядки, ким, щипка червен пипер, печен сусам.
Смесете разбитото на пяна масло с настърганото сирене, прибавете орехите и счукания чесън. Разбъркайте добре и оставете на студено да се стегне. От сместа оформете малки топчета. Една част оваляйте в ситно нарязан магданоз, друга - в печен сусам, трета - в смес от от ситно счукани орехи (запечени), счукан ким и червен пипер. Дръжте топчетата на студено до поднасянето.

Цариградски кюфтенца
Съставки

250 грама кайма
1 глава лук
1 яйце
подправка за кюфтета
брашно или галета
олио за пържене
1 пакетче картофено пюре на прах

Приготвяне
Каймата се приготвя като за обикновени кюфтета- смляното месо се омесва добре с нарязания на ситно лук, подправките и яйцето. Правят се малки кръгли топки, които се покриват с галета или брашно и се изпържват.
Във всяка чини се слага „легло“ от пюре, върху което се нареждат няколко кюфтенца.
 

Разкошни идейки, и аз ще се възползвам, благодаря за което   bouquet

# 10
  • Италия
  • Мнения: 5 474
Салата от ориз и зеленчуци
Продукти:
6 ч.чаша варен ориз (по възможност кафяв), охладен
1/2 ч/чаша ситно накълцан зелен лук
1 – 2 ч.чаши нарязана на кубчета краставица
1 голям домат, почистен от семената и нарязан на кубчета
1/4 ч.чаша накълцани зелени маслини или каперси
1/3 ч.чаша зехтин
3 с.л.винен оцет
2 големи скилидки чесън, счукан
по 1/2 ч.л.горчица, захар, сол и мащерка
1/4 ч.л.градински чай (салвия)
1/8 ч.л.прясно млян черен пипер
няколко капки лют сос, напр.Табаско
листа маруля
3 твърдо сварени яйца
В голяма купа смесете охладения ориз, лука, краставиците, домата и каперсите (маслините).
Начин на приготвяне:
В малка каничка или бурканче, с плътно затварящ се капак, изсипете зехтина, оцета, чесъна, горчицата, захарта, солта, мащерката, пипера и лютия сос.
Разклатете добре, до хомогенност и изсипете върху ориза.
Сосът трябва да попие изцяло.
Изсипете ориза на купчинка в плитка чиния за сервиране и подредете наоколо листата маруля.
Сервирайте с твърдо сварените яйца

 Peace

# 11
  • Мнения: 655
Ако харесвате, пробвай със свински език. Първо се вари с подправки, обелва се /това го прави мъжът ми/, после се запържва в масло и чесън. Аз го направих за РД на съпруга ми - това му е любимо предястие. Може да го свариш и обелиш предния ден, в деня - само пърженето. Върви и топло и студено.

# 12
  • In transit
  • Мнения: 2 733
Ако харесвате, пробвай със свински език. Първо се вари с подправки, обелва се /това го прави мъжът ми/, после се запържва в масло и чесън. Аз го направих за РД на съпруга ми - това му е любимо предястие. Може да го свариш и обелиш предния ден, в деня - само пърженето. Върви и топло и студено.

Аа това е идея. Аз много го харесвам и варен език със сос от майонеза и горчица.

# 13
  • Мнения: 2 825
Зоя, много са хубави идеите с топчетата Simple Smile
Мислите ли, че ще им пречи, ако престоят 1 нощ в хладилника. Скоро ще имам гости и си мисля да направя повечето неща от предния ден, че да не съм каталясала вечерта  Simple Smile

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт