Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора


Мнения: 3 452
Имам малко буркани с печени чушки, много хубави - едри, дебели, месести. Обикновено ги правя панирани с пълнеж от сирене/извара + яйце, но отнема доста време....
Другото, което обичам е миш-маш, но мъжът ми не му е фен....
Правите ли и какво с печени чушки?
Цитирай


Мнения: 4 358
Панирани.
Изцеждат се, овалват се в брашно, после в яйце и се пържат.
Ние много ги обичаме панирани  Very Happy
Цитирай

София

Мнения: 5 808
A панираните ако ги залееш и със сосче стават чудни!
Сос:
1част майонеза
1част к.мляко
чесън
сол
Цитирай

Видин

Мнения: 5 154
Или пък на салата, едро смлени и омешани с соса на nad_tab,само че киселото мляко да е изцедено.Отгоре поръсваш със смлени орехи.
Цитирай


Мнения: 3 479
Пълнени с яйца и сирене и запечени в тава. Правя сместа по-гъста с малко брашно, пълня ги и ги подреждам в намаслена тавичка.
Също така салата: печени чушки нарязани на парчета, боб от консерва-1 бр (с червен става още по-добре), 1 малка консерва царевица, 1 глава червен лук, по желание кисели краставички. Овкусява се със сол, оцет и зехтин (олио).
Цитирай


Мнения: 6 142
Готвени със спанак: задушавам лук, пибавям нарязани на ситно моркови. След това - повечко от чушките - на малки парченца и нарязания  на ситно спанак. Доматено пюре и малко ориз (не много - целта не е оризова манджа). Подправки - сол, магданоз ...
Задушавам на слаб огън, покрито с капак или пека в тава във фурната. Става и за гарнитура, и за основно.
Цитирай

София

Мнения: 5 808
Цитат на: nad_tab
A панираните ако ги залееш и със сосче стават чудни!
Сос:
1част майонеза
1част к.мляко
чесън
сол


Ауууу, забравих и копър  Wink
Цитирай

в Бургас

Мнения: 3 251
Аз ги пълня със сирене/извара,малко чубрика ,ситно нарязан някакъв пушен колбас/кренвирш,шунка/ и сос от домати 5-6 ч.л./настърган домат;дом.пюре;дом.сок-каквото имаш под ръка/.Всичко се смесва и с това пълня пиперките,ако има останал пълнеж го разпределям в тавата ,която е с мазнина и нареждам пипера.Пече се около 20-ина минутки-да се стегне сместа.
Цитирай

Sofia

Мнения: 3 656
най-бързо - обелени и наредени в доматен сос със чесън, сттава пикантно предястие!
Цитирай


Мнения: 4 358
Цитат на: nad_tab
A панираните ако ги залееш и със сосче стават чудни!

Чудесна идея eat
Ние ги хапваме с доматен сос + много праз лук, но ще пробвам и с това сосче.
Shali, мерси и на теб  Very Happy
Цитирай

Пловдив

Мнения: 883
Шницели, както ги прави свекито на сестра ми.
Щом са ти големи чушките, значи на всеки 2 чушки по един шницел. Преценяваш големината и слагаш по един шницел м/у 2 чушки, овалваш ги хубаво в готова смес за паниране или в яйце и галета и ги пържиш в повечко силно сгорещено олио. Шницелите остават малко алангле, но  като цяло е много сполучливо ястие.
Цитирай

Бу-у-урга-а-ас

Мнения: 2 596
Най, ама най-много го обичаме нарязани на ситно, запържени и доопържени с бъркани яйца.
Цитирай

София

Мнения: 220
нарязваш ги на парченца и ги изпържваш в малко олиол.Прибавяш след това сирене и като се постопи прибавяш 2-3 яйца
Цитирай


Мнения: 4 212
Ето какво правя аз. Изпържвам ги набързо, подреждам ги покрая на голяма не много плитка 4иния и ги заливам с предварително приготвен сос бешамел. Стават убиец. Flutter
Цитирай

Сливен

Мнения: 2 000
Ето аз как ги правя, когато нямам време:
В една тава слагам нарязана глава лук, 2-3 суп.л.олио и малко сол. Отгоре нареждам целите чушки. Разбърквам 2 яйца, 300 гр. сирене, 3-4 суп.л.кисело мляко и 200 мл вода, и изливам върху чушките. Слагам във фурната за около 1 час да се опече. Ако имам, слагам и нарязан колбас в заливката.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора