Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

преди Бургас - сега София

Мнения: 221
Дайте ми идея каква марината да им направя. Искам да ги опека на скара но досега съм ги правила само със сол и черен пипер. Този път искам нещо различно. Благодаря ви
Цитирай

София

Мнения: 19 789
Марината за ребърца или пил.крилца

4 сл.препечен сусам
1-2 сл масло/фъстъчено/
1-2 сл кафява захар
2 сл къри/ на прах/
1/2 ч.л соев сос/тъмен/
1 сл черен пипер
1 сл.сол
1/3 ч.ч олио
1/3 ч.ч  Шери/ликьорно вино/
Разбива се с миксер за 45" до 1 минута.

След това се добавя:
-1 вр. бялата част на пресен лук
-джинджифил / на вкус/
Разбърква се.
Месото се маринова 2 часа като стой в хладилник.
При печене често се маже с маринатата.
Цитирай


Мнения: 4 748
2-3 л. соев сос
2 л. горчица
100мл бира
1л мед
1с л кетчуп
може и 100мл вино
3-4 ск сч чесън

това се обърква и трябва да ги покрие, но зависи от количеството ребра.
като се слагат да се пекат  се поръсват със смес от:

1 ч. л черен пипер
2 ч л кимион
1/2 ч л червен
Цитирай


Мнения: 237
Аз ги мариновам със червено вино , риган , черен пипер , сол , малко олио и нарязан на едро кр. лук , който после отстранявам преди печенето на св. ребърца. Така маринованото месо стои поне час във хладилника .
Цитирай

Бургас

Мнения: 3 553
Аз ги правя в електрическа тенджера с картофи.

Ребрата посолявам, нареждам ги в ел.тенджера, слагам малко мазнина (защото и те си пускат) и малко водичка на дъното. Пека ги от двете страни, след като са почити готови, слагам картофите овкусени с пикантина, наливам вода на нивото на картофите.
Печеш докато са готови картофите. Стават много вкусни в ел.тенджера.

Може да ги направиш в фурна в тава и фолио или в пликовете за печене.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.